Που είναι τα εκατομμύρια των εμβολιασμένων να κάνουν «σεφτέ»;;;; Έμποροι Θεσσαλονίκης: «Άδεια τα ταμεία, τραγική η κατάσταση»


 Τα ρίχνουν προτίστως στην ακρίβεια, ωστόσο η μεγάλη πτώση κινητικότητας άρχισε μαζί με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους!

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στην αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, με τα ταμεία των εμπόρων να είναι, όπως λέει, άδεια.


«Τα πράγματα στην αγορά είναι τραγικά» είπε στο Sputnik ο κ. Φιλιππίδης.


Ο πρόεδρος του ΕΣΘ ανέφερε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο είχε δηλώσει ότι «δυστυχώς τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο» και αποδίδει τη ραγδαία πτώση στον τζίρο του λιανεμπορίου σε μια σειρά παραγόντων, με κυριότερο την έλλειψη χρημάτων στην τσέπη του καταναλωτή ως αποτέλεσμα των αυξήσεων που υφίστανται τα νοικοκυριά σε ενέργεια, θέρμανση και είδη διατροφής.


«Το πιο σημαντικό είναι η έλλειψη χρημάτων στον καταναλωτή, η τσέπη του οποίου είναι μία. Δεν υπάρχουν δέκα τσέπες για να βγάζει λεφτά από παντού. Αυτό σημαίνει ότι όταν αυξάνονται οι τιμές, ο καταναλωτής προσπαθεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του, είτε αυτό λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα, είτε θέρμανση, είτε τρόφιμα κ.λπ. Και δευτερευόντως θα βάλει τα ρούχα, τα παπούτσια ή ένα ταξίδι.


 Εμείς, λοιπόν, είμαστε στα είδη μη άμεσης ανάγκης. Κατά συνέπεια, όταν τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν αυξηθεί σε δυσθεώρητα ύψη –που κι αυτές πρέπει να εξηγηθούν γιατί λένε για αύξηση στα μεταφορικά, αλλά εμείς βλέπουμε πτωτικές τάσεις στη βενζίνη– αδειάζει η τσέπη του καταναλωτή και δεν μένει τίποτα για εμάς» είπε ο κ. Φιλιππίδης.


Όσον αφορά στην εορταστική περίοδο, δηλαδή πως εκτιμά ότι θα κινηθεί η αγορά από την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Φιλιππίδης, όπως είπε χαρακτηριστικά, κρατά «πολύ μικρό καλάθι, γιατί θέλω να είμαι ρεαλιστής».


«Φοβάμαι ότι όπως πηγαίνει η κατάσταση δεν θα ζήσουμε τίποτα καλύτερο και μιλάω για όλη την αγορά. Δεν μιλάω για ένα κομμάτι της οδού Τσιμισκή, που είναι πολυεθνικές. Δεν είναι μόνο αυτή η αγορά της Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκινάει από την Τούμπα και φτάνει στα δυτικά τείχη της πόλης» κατέληξε πρόεδρος του ΕΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :