Ξεκινάει ο χαφιεδισμός στην Αυστρία

Στην Αυστρία προσλαμβάνονται με 2.774 ευρώ… “κυνηγοί” ανεμβολίαστων !

Σύμφωνα με την Αυστριακή εφημερίδα και ιστότοπο Heute , μια πόλη στην Αυστρία αναζητά υπαλλήλους που θα επιφορτιστούν με την επιβολή προστίμων σε όσους δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid. Η προσπάθεια στρατολόγησης έρχεται μερικές εβδομάδες πριν τεθεί σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των 14+ ετών στη χώρα.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα επιβάλλουν κυρώσεις, θα διεκπεραιώνουν τις προσφυγές και θα λαμβάνουν μέτρα εναντίον όσων δεν πληρώνουν το πρόστιμό τους επειδή δεν είναι εμβολιασμένοι, λέει η αγγελία εργασίας που δημοσιεύτηκε από την αυστριακή πόλη Λιντς (την τρίτη μεγαλύτερη της Αυστρίας). Η εισαγωγική πρόταση λέει ότι η δουλειά θα ταιριάζει σε όσους «απολαμβάνουν να εργάζονται με τη νομοθεσία και τις διοικητικές διαδικασίες».

Η… σκληρή δουλειά των εργαζομένων θα αμείβεται μηνιαίως με μισθό που ξεκινά από 2.774 ευρώ (3.126 δολάρια). Για να πληροί τις προϋποθέσεις για τη θέση εργασίας ένα άτομο, θα πρέπει να έχει αυστριακή υπηκοότητα, να είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να είναι ανθεκτικός και έτοιμος να εργαστεί υπερωρίες, να μην έχει ποινικό μητρώο και προφανώς να έχει έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Η προκήρυξη της πρόσληψης…

Το Λιντς των περίπου 200.000 κατοίκων, έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία. Σύμφωνα με ιστότοπο που παρακολουθεί την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη χώρα, το 63% του πληθυσμού της πόλης είναι πλήρως εμβολιασμένο.

loading...