Πανισλαμισμού συνέχεια για τον Ερντογάν με το βλέμμα στην Ιερουσαλήμ-Νέα σφοδρή επίθεση κατά Ισραήλ & ΕΕ

 

“Η υπόθεση της Ιερουσαλήμ είναι η κοινή υπόθεση του ισλαμικού κόσμου” λέει ο Ερντογάν, προσπαθώντας να δημιουργήσει εννιαίο Ισλαμικό μέτωπο κατά του Ισραήλ

ΟΤούρκος  Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 16ης Διάσκεψης  του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Ντολμάμπαχτσε, όπου είπε πολλά και διάφορα στην ομιλία του κυριότερα αποσπάσματα της οποίας είναι τα ακόλουθα:

“Καλώς ήρθατε στην όμορφη Κωνσταντινούπολη μας, την πόλη του πολιτισμού και της ιστορίας. Στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου στους αδελφούς και τις αδελφές μου σε όλη την ισλαμική κοινότητα μέσω εσας από αυτήν την ιερή πόλη, της οποίας η κατάκτηση προαναγγέλθηκε από τον Προφήτη μας.

Θεωρώ σκόπιμο τα κύρια θέματα του φετινού συνεδρίου να είναι «Κοινή χρήση- Συνείδηση και «Ισλάμ», «Παλαιστινιακή Μετανάστευση» και «Αφγανιστάν».

Ως ανθρωπότητα, παλεύουμε με μια μεγάλη επιδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία 2 χρόνια. Χάσαμε πολλούς από τους πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών μας. Εύχομαι το έλεος του Θεού σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας που στείλαμε στην αιωνιότητα, ιδιαίτερα στους βουλευτές μας που υπηρέτησαν τη χώρα μας κάτω από τη σκέπη του κοινοβουλίου μας, και εύχομαι στους ασθενείς μας ταχεία ανάρρωση. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους αδελφούς και τις αδελφές μας που έχασαν τη ζωή τους στις χώρες μέλη.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ακολουθήσαμε μια προσέγγιση που βάζει τους ανθρώπους, την ανθρώπινη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες στο επίκεντρο. Από την πρώτη μέρα, επιστήσαμε την προσοχή στη σημασία της συνεργασίας για την καταπολέμηση της επιδημίας σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες στις οποίες είμαστε μέλος. Τα έχουμε κάνει πραγματικότητα με τη δουλειά μας, την υποστήριξή μας και διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ενώ όσοι διδάσκουν μαθήματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων και δικαίου με κάθε ευκαιρία κλείνουν τα μάτια σε δράματα εκτός των συνόρων τους, φροντίσαμε να μοιραστούμε τις ευκαιρίες που έχουμε με φιλικές και αδελφικές χώρες. Έχουμε κάνει αίτηση για έγκριση έκτακτης χρήσης για το εμβόλιο μας ,το TURKOVAC.

Η Παλαιστινιακή υπόθεση αφορά όλο τον Ισλαμικό κόσμο

Η Ιερουσαλήμ είναι ιερή πόλη. Το Παλαιστινιακό ζήτημα είναι ένα από τα δομικά στοιχεία που βοήθησαν στην ίδρυση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι η κοινή υπόθεση ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου. Η προστασία της Ιερουσαλήμ προστατεύει τα δικαιώματα, το νόμο, τη δικαιοσύνη και τον πολιτισμό. Η παλαιστινιακή υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας μας.

Οι μονόπλευρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αδελφών μας αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Βλέπουμε ότι οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας εκτελούνται στη μέση του δρόμου και τα αθώα παλαιστίνια παιδιά αντιμετωπίζονται ως αιματοβαμμένοι τρομοκράτες.

Ομοίως, ο άδικος, παράνομος και αδίστακτος αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται.

Χάρη στην ένδοξη αντίσταση των παλαιστίνιων αδελφών μας, αυτές οι πολιτικές, που προσπάθησαν να αποθαρρύνουν την Παλαιστίνη από τη νόμιμη υπόθεση της, δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τον στόχο τους, δόξα τω Θεώ.

Λόγω αυτών των πολιτικών, οι προσπάθειες εξομάλυνσης στην περιοχή πάντα αποτυγχάνουν. Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουν αυτά τα γεγονότα .

Είναι άδικο να υποχρεώνουμε τους Παλαιστίνιους να πληρώσουν το τίμημα για τη γενοκτονία κατά των Εβραίων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Δεν αποδεχόμαστε ποτέ την περιθωριοποίηση ενός λαού ή λαού της ίδιας πίστης, ότι κι αν γίνει. Κυβερνήσαμε την Ιερουσαλήμ με δικαιοσύνη για 400 χρόνια. Ως απόγονοι των προγόνων μας, δεν θέλουμε να δούμε αίμα, δάκρυα και καταπίεση στην Παλαιστίνη.

Το επόμενο διάστημα, η ενίσχυση του ειρηνικού κλίματος στην περιοχή μας θα καθοριστεί και πάλι από τα κοινά βήματα που θα κάνουμε. Πρέπει να ενεργήσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και να αποφύγουμε κάθε ενέργεια που θα αποδυναμώσει την παλαιστινιακή υπόθεση.

Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε την παλαιστινιακή υπόθεση στη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια ατζέντα και να βρούμε μια δίκαιη λύση.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτό, οι Παλαιστίνιοι να τερματίσουν τη διαίρεση μεταξύ τους. Η προσδοκία μας είναι ότι οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας θα υποστηρίξουν αυτή τη διαδικασία ενισχύοντας την ενότητα,  και την αλληλεγγύη τους.

Η χώρα μας δεν αντέχει  ένα νέο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν

Είναι κοινή μας επιθυμία για το Αφγανιστάν να υπάρχει διαρκή ειρήνη και σταθερότητα. Η συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Αφγανούς αδελφούς μας αποτελεί προτεραιότητα, ειδικά στις τρέχουσες σκληρές συνθήκες του χειμώνα. Βεβαίως, υπάρχουν ζητήματα με τα οποία δεν αισθανόμαστε άνετα στη συνεχιζόμενη πολιτική διαδικασία . Μεταφέρουμε τις επικρίσεις μας για αυτό το θέμα στους συνομιλητές μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε το Αφγανιστάν να παρασυρθεί ξανά στο χάος και τη σύγκρουση.

Όπως γνωρίζετε, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν αυξάνουν τον κίνδυνο μετανάστευσης. Η χώρα μας, που σήμερα φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 3,6 εκατομμύρια προέρχονται από τη Συρία, δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο μεταναστευτικό βάρος. Στην πραγματικότητα, χώρες όπως εμείς, που είναι γειτονικές με τις περιοχές της κρίσης, φέρουν το κύριο βάρος στο θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων.

Η υποκρισία του Δυτικού κόσμου και η Ισλαμοφοβία στην ΕΕ

Μπροστά σε αυτήν την κρίση, που φέτος άφησε πίσω της το 10ο έτος, ο δυτικός κόσμος δεν έκανε κανένα βήμα.

Δεν δίστασαν ακόμη και να υποστηρίξουν τρομοκρατικές οργανώσεις με το πρόσχημα της καταπολέμησης της DEASH, ενώ δεν εκπλήρωσαν τις περισσότερες υποσχέσεις που έδωσαν για να βοηθήσουν τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μας απογοητεύσουν με τη στάση τους, την ώρα που οι αθώοι Σύροι αδελφοί μας πλήρωσαν το τίμημα.

Παλεύουμε επίσης με την αυξανόμενη ισλαμοφοβία. Σήμερα, στις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ρητορική μίσους κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή.

Σε αυτά τα νοσηρά ρεύματα που δηλητηριάζουν την κοινωνία, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί σχεδόν ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά και προσκολλώνται σε ομιλίες που στοχεύουν μουσουλμάνους και μετανάστες.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους μουσουλμάνους αδελφούς μας.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο Ισλαμικών χωρών για το Παλαιστινιακό ζήτημα κατηγορώντας το Ισραήλ για απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος των Παλαιστινίων

Αυτό βέβαια εξανεμίζει τις πιθανότητες αναβίωσης των Τουρκοισραηλινών σχέσεων και έρχεται ενάντια στην τουρκική προπαγάνδα η οποία μέσω ΜΜΕ προσπαθούσε να καλλιεργήσει κλίμα δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας Τουρκίας-Ισραήλ

Η πρόσφατη άλλωστε τριμερής συνάντηση  των ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και οι αποφάσεις που λήφθησαν δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία στην προσήλωση του Τέλ Αβίβ στον East-Med και τη συμμαχία του με τον Ελληνισμό.

Τέλος ο Ερντογάν αφού υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα του δεν αντέχει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα, αυτή τη φορά προερχόμενο από το Αφγανιστάν, στράφηκε κατά της Δύσης και της ΕΕ, κατηγορώντας τες για Ισλαμοφοβία, ρατσισμό και στρατόπεδο συγκέντρωσης  μουσουλμάνων αδελφών του.

Ουσιαστικά διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία μόνο στα χαρτιά ανήκει στη Δύση, στην πραγματικότητα θέλει να ηγηθεί του Ισλαμικού κόσμου για να πολεμήσει τη Δύση και τους Ισραηλινούς συμμάχους της, έχοντας παράλληλα δημιουργήσει συμμαχίες με εχθρούς της Δύσης, όπως είναι η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα.

loading...