“Μην πανικοβάλλεστε” λέει ο ΠΟΥ: Κανένας νεκρός ως τώρα από τη μετάλλαξη Όμικρον- Οι κυβερνήσεις ακούνε;;;

 ”Η κατάσταση είναι διαφορετική από ό,τι πριν από ένα χρόνο, μην πανικοβάλλεστε”, αναφέρει κορυφαία επιστήμονας του ΠΟΥ.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 38 χώρες αλλά δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θάνατοι, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Και μάλιστα την ώρα που υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι η Όμικρον θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Χθες Παρασκευή, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές θανάτων που σχετίζονται με την Όμικρον, αλλά η εξάπλωση της νέας παραλλαγής ενδέχεται να προκαλέσει περισσότερα από τα μισά κρούσματα Covid στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Η νέα παραλλαγή θα μπορούσε επίσης να επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, όπως έκανε το στέλεχος Δέλτα, δήλωσε την Παρασκευή η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. “Θα λάβουμε τις απαντήσεις που χρειάζονται όλοι”, είπε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν.

Μιλώντας σε συνέδριο την Παρασκευή, η κορυφαία επιστήμονας του Οργανισμού, Σουμίγια Σβαμίναθαν, είπε επίσης, ότι η κατάσταση είναι πλέον πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από ένα χρόνο και πως ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστεί.

Οι προετοιμασίες που βλέπουμε όμως από τα κράτη με τα μέτρα που παίρνουν, κάθε άλλο παρά ψύχραιμες χαρακτηρίζονται, ενώ μια εμβολιαστική φρενίτιδα υποχρεωτικότητας έχει πιάσει κανάλια και πολιτικούς ανά τον κόσμο γενικότερα.

loading...