ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ αλλά και κατά του Τσίπρα…





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου * 

Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα τα αισχρά προεκλογικά ψεύδη των πολιτικών αρχηγών και τα οποία σερβίρουν στον ελληνικό λαό προκειμένου να του υφαρπάξουν την ψήφο και στη συνέχεια εφαρμόζουν στην πράξη τα ακριβώς αντίθετα! Που δυστυχώς όμως επηρεάζουν στο έπακρο την ζωή των πολιτών αυτής της χώρας! Που τους ανατρέπουν τα όνειρα μιας ζωής, που τους εξανεμίζουν τους κόπους τους, που τους καταστρέφουν ολοσχερώς και που στη συνέχεια τους αφήνουν μόνους τους για να αντιμετωπίσουν την κακή τους μοίρα, την κακή τους πολιτική επιλογή!

Ψεύτης ή ανήμπορος να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του;

Γι΄ αυτό ας βρεθούμε νοερά στον Δεκέμβριο του 2017 και ας ακούσουμε, ας διαβάσουμε εν προκειμένω, τι ακριβώς έλεγε σε κομματικό ανώτατο ακροατήριο ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Είμαστε μια χώρα στην οποία έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά βεβαιότητας, σεισμούς, φωτιές και πλημύρες! Και είμαστε ασυγχώρητοι, εάν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα, ότι θα γίνουν κάποια στιγμή, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε»!

Σε αυτό το κομματικό ακροατήριο, τον Δεκέμβριο του 2017, στην πρώτη σειρά μεταξύ άλλων ήταν και ο σημερινός Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης! Ο πολιτικός που ηγήθηκε του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 9 Ιουλίου 2019, έως τις 4 Ιανουαρίου 2021, όταν και διορίσθηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, έχοντας γίνει ο στόχος των συνταξιούχων, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΣΤΕ για τις επιστροφές ποσών συντάξεων και οι οποίες είχαν παρανόμως παρακρατηθεί!

Καταστροφικός Πρωθυπουργός…

Αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως διαπιστώνουμε, δεν τήρησε κατ΄ ελάχιστον τα όσα είχε παραδεχτεί τον Δεκέμβριο του 2017! Έτσι ο ίδιος ως Πρωθυπουργός ακύρωσε τον εαυτό του!

Αφού ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε επίγνωση τρεισήμισι και πλέον χρόνια πριν πως θα έχει ως Πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει σεισμούς, φωτιές και πλημύρες!

Και αυτές οι καταστροφές δεν άργησαν να έρθουν και βρήκαν απροετοίμαστη κι αυτήν την κυβέρνηση. Αφού κυβερνάει από 8 Ιουλίου 2019 και οι μεγάλες πυρκαγιές που κατάκαψαν την Ελλάδα, ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου 2021! Δηλαδή μετά από δυο ολόκληρα χρόνια κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη!

Καταστροφικές πυρκαγιές που έκαιγαν τα πάντα επί εβδομάδες και αυτή η ανήμπορη κυβέρνηση αδυνατούσε να περιορίσει την έκτασή τους, πριν αυτές κατασπαράξουν στο πέρασμά τους, δάση, σπίτια, επιχειρήσεις!

Αυτή λοιπόν η ανίκανη κυβέρνηση και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί αμέσως να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα στην ολοσχερώς καταστραμμένη Βόρεια Εύβοια, ασχολούνταν μόνο με τον Covid-19 και πως θα υποχρεώσουν τους πολίτες σε εμβολιασμό!

Μοιραία λοιπόν, στην πρώτη μεγάλης έντασης βροχόπτωση τον Οκτώβριο ΄21 οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Εύβοιας, βάλτωσαν στις στάχτες τους μέσα στα λασπόνερα! Παίρνοντας τις κυβερνητικές υποσχέσεις προς αυτούς, ο άνεμος του Οκτωβρίου!

“Βούλιαξαν” και την Πρωτεύουσα…

Να ήταν όμως μόνο η Βόρεια Εύβοια, μα βούλιαξε και η Πρωτεύουσα, που μπορούμε να ισχυριστούμε πώς έχει τελειότερες υποδομές!

Έτσι την Πρωτεύουσα την “έπνιξε” ο Μπάλλος!

Ο Κολωνός (συνοικία των Αθηνών) επί παραδείγματι, μετατράπηκε σε λίμνη και η κίνηση των πολιτών γινόταν με βάρκες! Τα ίδια και στις Τζιτζιφιές, τα ίδια σε όλη την Αττική! Το νοσοκομείο “Σωτηρία” για μια ακόμη φορά “βούλιαξε” για μια ακόμη φορά! Είδαμε στον Φαληρικό Όρμο λεωφορείο να “βουλιάζει” σε πλημμυρισμένη υπόγεια κατασκευή και οι επιβάτες να “κολυμπούν” για να σωθούν από την καταστροφική ανικανότητα, από την αναισθησία και αυτής της κυβέρνησης!

Μια ακόμη κυβέρνηση, που δεν μπορεί να μας προφυλάξει από τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα, παρ΄ ότι θα πιστεύαμε, θα ελπίζαμε, πως κάποιοι κυβερνητικοί, ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα είχαν την ευαισθησία να παραιτηθούν, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2017 ισχυριζόταν πως:

«Θα είμαστε ασυγχώρητοι, εάν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία ξέρουμε με βεβαιότητα, ότι θα γίνουν κάποια στιγμή, αλλά δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε»!

Μεγάλη η οργή των κατοίκων στη Βόρεια Εύβοια…

Αν λοιπόν ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί του νιώθουν σήμερα ασυγχώρητοι, θα έπρεπε ήδη να είχαν παραιτηθεί! Όμως στην Ελλάδα, η καρέκλα της Εξουσίας είναι γλυκιά και ουδείς έχει ευαισθησία για να παραιτηθεί!

Αλλά αυτή η Εξουσία δεν κάνει μόνο αναίσθητους αυτούς που την κατέχουν, αλλά τους μετατρέπει σε άγρια θηρία, που αυτοσαρκάζονται προς το θήραμά τους, τον ελληνικό λαό! Οι οποίοι γίνονται θρασύτατοι και κουνούν το δάχτυλό τους στον πολύπαθο λαό της Βόρειας Εύβοιας!

Στην αυτόν τον πρώην Παράδεισο, δηλαδή την Βόρεια Εύβοια, μετά από μήνες από την μεγάλη καταστροφή του Αυγούστου και του Οκτωβρίου επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Με εκατοντάδες αστυνομικούς να φροντίζουν για την σωματική του ασφάλεια από ένα μαινόμενο πλήθος εναντίον του!

Εκεί ο Πρωθυπουργός συνάντησε φορείς της Βόρειας Εύβοιας, αλλά όχι την Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας, παρ΄ ότι η Επιτροπή είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, για να του καταθέσουν, πως τέσσερις μήνες μετά τις καταστροφές, η κατάσταση παραμένει δραματική για όλους τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας! Αφού υπάρχει κυβερνητική απουσία από την πολύπαθη περιοχή και έρχονται νέα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα οποί θα απειλήσουν εκ νέου την περιοχή τους!

Έτσι εμείς έχουμε χρέος να αναφέρουμε παρακάτω τα συμπεράσματα της Επιτροπής και όπως αυτά διατυπώθηκαν με ανακοίνωσή της:

Σοβαρά και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, παρά μόνο αντιδιαβρωτικά και μικρής έκτασης αντιπλημμυρικά.

Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αγρότες – ελαιοπαραγωγούς που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο.

Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού (ενοικιαζόμενα), της εστίασης, γενικότερα σε όλους του κλάδους που είτε επλήγησαν άμεσα είτε έμμεσα.

Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει παρά ένα πολύ μικρό μέρος αποζημιώσεων, και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια που έχουν απομείνει καθώς απαγορεύεται η βόσκηση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για δωρεάν παροχή ζωοτροφών.

Άλλοι κλάδοι όπως συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι, δεν έχουν αποζημιωθεί στο ύψος των αναγκών τους.

Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε

Στον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών απαιτούμε μόνιμη απασχόληση στο δάσος και για τις απαραίτητες εργασίες για δεκαπέντε (15) έτη, και όχι μόνο για επτά (7) όπως μέχρι τώρα έχει προκηρυχθεί.

Η ιατρική έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα “πνίγει” την κυβέρνηση…

Αλλ΄ όμως η οργή του λαού κατά του Πρωθυπουργού είναι γενικευμένη.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή οι υγειονομικοί σε αναστολή και πλήθος πολιτών, υποδέχτηκαν με άγριες διαθέσεις έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης του Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτριά του Μίνα Γκάγκα!

Αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και απαιτώντας την επιστροφή τους στα καθήκοντά τους! Στην επιστροφή τους στα δημόσια νοσοκομεία και στα οποία χάνονται καθημερινά δεκάδες ζωές!

Την ίδια ώρα διαρρέει μελέτη των κ.κ. Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θόδωρου Λύτρα, επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη σχέση της θνητότητας με τις περιορισμένες δυνατότητες του ΕΣΥ! Μια έρευνα που ολοκληρώθηκε τον Μάιο και μόλις πριν από λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας!

Με την κυβέρνηση να τα έχει εντελώς χαμένα και να προσπαθεί να περισώσει το κύρος του Πρωθυπουργού, ισχυριζόμενη πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε!

Έτσι στη συνέχεια υπήρξε πολύ αιχμηρή απάντηση του κ. Θεόδωρου Λύτρα κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης μέσω της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, ώστε να απαξιώσει αυτήν την μελέτη!

Γι΄ αυτό οι κύριοι Σωτήρης Τσιόδρας και Θεόδωρος Λύτρας, φέρεται πως είναι βαθιά ενοχλημένοι με την κυβερνητική συμπεριφορά και ιδιαίτερα με την κ. Μίνα Γκάγκα – καθ΄ ότι ιατρός – κατηγορώντας την για αντισυναδελφικότητα!

Τώρα βέβαια, εμένα μου φαίνεται, πως κάποιοι τραβούν απ΄ έξω την ουρά των ευθυνών τους και πως αρχίζει να σκάει η χύτρα των αποκαλύψεων και η οποίες αποκαλύψεις θα πνίξουν αυτήν την αντιλαϊκή κυβέρνηση!

Ο Κουρουμπλής αποκαθήλωσε από τον θρόνο, Πρωθυπουργό και κυβέρνηση…

Ωστόσο αυτή η έρευνα των Τσιόδρα – Λύτρα μεταφέρθηκε και στη Βουλή των Ελλήνων και το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο, όταν κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ανέβηκε στο Βήμα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα!

Ο οποίος μεταξύ άλλων είπε και με τα οποία πιστεύω συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού μας:

«Ο Δημόκριτος έλεγε ότι η λήθη των ιδίων κακών, θράσος γεννά. Και παρακολουθώ τους αξιότιμους ρήτορες της Νέας Δημοκρατίας να έρχονται στο βήμα και να προσπαθούν να αντιπαρέλθουν μία σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα, που ήρθε ξαφνικά στη δημόσια ζωή, επισημοποιώντας αυτό που έλεγε η αντιπολίτευση, δηλαδή την ανησυχία που εκφράζαμε για το τι γίνεται για τους διασωληνωμένους ανθρώπους εκτός ΜΕΘ. Και αν αυτή η έκθεση δεν είχε το όνομα “Σωτήρης” ο φίλος του Πρωθυπουργού, τότε με πολύ εύκολο τρόπο θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε.

Αλλά η έκθεση φέρει το όνομα “Τσιόδρας” μαζί με το όνομα του κ. Λύτρα. Και πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός με πόση θρασύτητα εκφράζετε δημόσιο λόγο ξεπερνώντας, ότι χιλιάδες άνθρωποι ουσιαστικά δολοφονήθηκαν εκτός ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και διερωτώμαι, το βράδυ που ξαπλώνετε, γιατί σας θεωρώ ευσυνείδητους ανθρώπους, και ο άνθρωπος όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι του το βράδυ, έρχονται στο νου του αυτά που έγιναν τη μέρα.

Δεν σας πίπτουν οι Ερινύες, ότι από αυτά τα λάθη που σας επισημαίναμε και μας κουνούσατε το βήμα… Από αυτό το βήμα ο Πρωθυπουργός της χώρας απευθυνόμενος στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δι’ αυτού στο ελληνικό λαό, μας έλεγε και μας κουνούσε το δάχτυλο “έχετε εσείς πληροφορίες, εγώ δεν έχω πληροφορίες αν πραγματικά εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι υφίστανται κάτι διαφορετικό από αυτούς εκτός ΜΕΘ”! Τι μας έλεγε ο Πρωθυπουργός; Ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη,. Και ω του θαύματος, δημοσιεύεται ξαφνικά ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από τον Μάιο είχαν επίσημα πληροφορηθεί, γιατί δηλώθηκε από έναν και δεν διαψεύσθηκε ούτε από τον κ. Τσιόδρα, από τον κ. Λύτρα, ότι η ενημέρωση έγινε σε ανώτατο επίπεδο…»!

Η αδόκιμος έκφραση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πως δολοφονήθηκαν άνθρωποι, έκανε έξαλλους τους βουλευτές της ΝΔ και οι οποίοι αντέδρασαν έντονα σε αυτήν την σκληρή έκφραση!

Ενοχλήθηκαν οι κύριοι Βουλευτές της ΝΔ! Οι κύριοι, ναι σε όλα στα νομοσχέδια και τις ΚΥΑ της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Αυτοί, οι άφωνοι, οι άοσμοι, οι άχρωμοι, που δέχονται να είναι οι νεροκουβαλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τους θεωρεί ανήμπορους να επωμισθούν τις ευθύνες ενός Υπουργείου και τα οποία έχει δώσει σε εξωκοινοβουλευτικούς του Σημίτη και του “Ποταμιού”!

Βρήκαν λοιπόν φωνή, που νομίζαμε πως δεν είχαν!

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση Τσίπρα…

Όμως, όπως οι της ΝΔ έμειναν στην αδόκιμη έκφραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, προσπερνώντας όλες τις άλλες αλήθειες που είπε ο εν λόγω Βουλευτής, έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας κατά γενική έκπληξη παραμέρισε όλες αυτές τις αλήθειες και οι οποίες θα ευνοούσαν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και στάθηκε στην αναφορά του Βουλευτή του, για “χιλιάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν”!

Προχωρώντας στη διαγραφή του Βουλευτή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ! Μια απόφαση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αποδεικνύει πως, ΝΔ – Κυριάκος Μητσοτάκης και ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας, είναι το ίδιο νόμισμα με δυο όψεις!

Μια απόφαση που θα μεγαλώσει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα χαμηλώσει περαιτέρω τα ποσοστά του!

Λαϊκή οργή που συνεχώς μεγαλώνει…

Μια οργή και από τους συνταξιούχους, που εισπράττει τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας!

Αφού έχουν τις ίδιες ευθύνες στις δραστικές περικοπές των συντάξεων, και στην κοροϊδία επιστροφής μέρους αυτών και για τις οποίες υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ!

Που ο Πρωθυπουργός δεν δέχεται να δει αντιπροσωπία συνεργαζόμενων οργανώσεων συνταξιούχων και γι΄ αυτό συνεχίζουν οι συνταξιούχοι την κλιμάκωση του αγώνα τους!

Μια οργή από τους πιστούς, που Μητσοτάκης και Τσίπρας τους “απαγόρευσαν” την είσοδο στους ιερούς ναούς και την συμμετοχή στην τέλεση των Ιερών Μυστηρίων της πίστης τους!

Οργή, οργή, οργή! Που θα τους συμπαρασείρει όλους (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) στον όλεθρο!

Αφού ξεχνούν όλοι, την βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος δηλαδή διαπράττει “ύβριν”, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφέρεται με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο!

Και απέναντι από την “ύβριν” είναι η Νέμεσις! Η οποία οσονούπω έρχεται και θα πέσει στα κεφάλια τους!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...