Θ. Πλεύρης: «Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν γυρίζει στο ΕΣΥ» – Στυγνός εκβιασμός της κυβέρνησης στους υγειονομικούς

«Εμβολιάζεστε ή χάνετε την δουλειά σας» λέει τώρα η κυβέρνηση δια του αποτυχημένου υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, την παράταση του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών εκτός ΕΣΥ μέχρι 31 Μαρτίου αλλά και άνοιξε ουσιαστικά παράθυρο στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (“όνειρο” του Κ.Μητσοτάκη από όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά).

Αναφερόμενος στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί έως 31 Μαρτίου του 2022» και επισήμανε: «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Λέμε από τώρα» συνέχισε ο υπουργός Υγείας «Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

«Όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπό εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι λαλίστατοι της κυβέρνησης έτσι θέλουν να πετύχουν και το να ανοίξει η “κερκόπορτα” των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων (αφού με κάποια πρόφαση θα τους έχουν θέσει σε αργία-αναστολή).

loading...