Ο Λοβέρδος ένωσε Μητσοτάκη – Σαμαρά…

Ποιος δεν γνωρίζει, ότι ο “πόλεμος” Μητσοτάκη – Σαμαρά κρατάει δεκαετίες τώρα! Όταν όλοι γνωρίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το “βρώμικο” ΄93! Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη “πριόνιζε” τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επειδή της στέρησε την πρωθυπουργία και για την οποία την προόριζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Όταν σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς είναι απέναντι από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο απειλεί με πτώση της κυβέρνησής του, αν φέρει για ψήφιση στη Βουλή τα τρία Μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια, όπου νομιμοποιείται απόλυτα η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Ωστόσο, οι εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, σήμαναν – πρόσκαιρη; – ανακωχή στα δυο “πολεμικά στρατόπεδα” της ΝΔ! Αφού εκλεκτός και των δυο ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος!

Για μεν τον Πρωθυπουργό, εξυπηρετούσε τα σχέδιά του η εκλογή Ανδρέα Λοβέρδου στην αρχηγία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστως ο Ανδρέας Λοβέρδος θα συμμετείχε στην επόμενη συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, προκειμένου ο σημερινός Πρωθυπουργός να συνεχίσει την μακροημέρευσή του στην Εξουσία, για δε τον πρώην Πρωθυπουργό, εξυπηρετούσε η εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, γιατί τους ενώνει το “όνομα Novartis”, το οποίο όπως μαθαίνω από δεξιά-αριστερά, το χειρίζεται άριστα ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης! Ο οποίος αυτή την στιγμή δείχνει να είναι πιο Μητσοτάκης από τον Μητσοτάκη, αλλά ποιος μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη; Αφού όπως λένε οι “κακές” γλώσσες, διατηρεί άριστες υπόγειες σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά!

Άλλωστε, για ρωτήστε τον πρώην αρχηγό του στον ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, μπορεί να του έχει κάποιος εμπιστοσύνη, από τη στιγμή που η Εξουσιολαγνεία του χτυπάει κόκκινο;

Έτσι ο Άδωνις Γεωργιάδης “δούλευε” για την εκλογή Ανδρέα Λοβέρδου προς εξυπηρέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και προς εξυπηρέτηση του Αντώνη Σαμαρά! Δηλαδή, μονά – ζυγά δικά του! Αφού η ιστορία έχει αποδείξει πως είναι καλός πολιτικός ακροβάτης και μέχρι σήμερα έχει δικαιωθεί!

Αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς “έπαιξε όλα τα λεφτά του” στην εκλογή Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να μπορεί να “ενοχλεί” – όπως ενδεχομένως πίστευε – τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Γι΄ αυτό βούιξαν τα τηλέφωνα στην Μεσσηνία και όχι μόνο!

Όμως οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έστειλαν στην λήθη τον Ανδρέα Λοβέρδο! Και επί της ουσίας είχαμε ήττα των Μητσοτάκη-Σαμαρά! Οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται ότι και ο δικός τους κομματικός στρατός, πέραν της κοινωνίας, δεν πειθαρχεί πλέον στα κελεύσματά τους, αφού αντιλαμβάνεται ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη ΝΔ στην αφάνεια, σύμφωνα και με τον πολιτικό αφανισμό του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ! Ειδικότερα δε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η μη εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, ενισχύει την άποψη πως οι λόγοι αναβολής του Συνεδρίου της ΝΔ, δεν έχει να κάνει με τον Covid-19, αλλά με την γενικευμένη κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας απέναντί του!

Αλλά δεν έχασαν μόνο οι Μητσοτάκης-Σαμαράς από τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, έχασε και ο Αλέξης Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο “δικός” τους – όπως έλεγαν – ΓΑΠ βγήκε δεύτερος και καταϊδρωμένος!

Και τώρα, δηλαδή αυτήν την εβδομάδα, θα έχουμε “μάχη χαρακωμάτων”! Με πιθανή παρέμβαση πολιτικών εσωτερικών αλλά και εξωθεσμικών παραγόντων, με πιθανή παρέμβαση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, προκειμένου να μην βγει ο απρόβλεπτος Νίκος Ανδρουλάκης!!

Στα “ώπα-ώπα” ο Βελόπουλος. Γιατί;

Οι καιροί είναι πολύ πονηροί στα πολιτικά ελληνικά δρώμενα! Έτσι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μια ανάρτηση στο σάιτ https://www.news247.gr/ όπου ο κ. Γεράσιμος Λιβιτσάνος διερωτάται:

«Με αφορμή μια ατάκα του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, αξίζει να αναρωτηθεί κανείς ποια ακριβώς είναι η σχέση της ηγεσίας της Ν.Δ με την Ελληνική Λύση. Προχθές, Τετάρτη, στην Βουλή η κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους 60ρηδες μαίνονταν. Έτσι κανείς δεν έδωσε σημασία σε μία ενδιαφέρουσα παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε για το ότι δίνονταν δικαίωμα δευτερολογίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει τον λόγο. Ο Κώστας Τασούλας είπε:

“Κύριε Βελόπουλε, πρέπει να ξέρετε ότι σας έχουμε στα ώπα-ώπα εδώ πέρα. Μιλάτε κάθε μέρα περισσότερο από τον καθένα και δεν δικαιούστε να παραπονιέστε. Σας έχουμε στα ώπα-ώπα! Μιλάτε περισσότερο και από τον Πρωθυπουργό”!»!!

Ποιοι βάζουν μπροστά την Βασιλική Θάνου;

Δεν μπορούσα να παραβλέψω, πως το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις της Υπηρεσιακής Πρωθυπουργού του 2015 και πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας! Θα αναφερθώ σε δυο από αυτές τις ηχηρές παρεμβάσεις της!

H πρώτη της παρέμβαση, ήταν για τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών και των “Τσάμηδων”, όπως μας ενημερώνει το σάιτ

https://www.newsbreak.gr/:

Συγκλονιστική η Βασιλική Θάνου για τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών και των “Τσάμηδων”! Η καταστροφή της Ελλάδας από τους Γερμανούς με ατράνταχτα στοιχεία!

Καταιγιστική ήταν σήμερα τα ξημερώματα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου επί τιμή και πρώην πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, στην συνέντευξη της στην εκπομπή Alert στην πολιτική!

Η Πρόεδρος παρέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία όχι μόνο για την γερμανική θηριωδία και τις φρικαλεότητες κατά των Ελλήνων, αλλά αναφέρθηκε εκτενώς στο πως τα εγκλήματα της κατοχής καταστρέφουν ακόμα και σήμερα την πατρίδα. Πώς άλλωστε μπορούμε να συγχωρήσουμε ή να λησμονήσουμε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το οποίο επηρέασε το 20% του ελληνικού πληθυσμού;

Η Πρόεδρος δεν μάσησε τα λόγια της σε κανένα σημείο. Δεν δίστασε να καταφερθεί κατά των κυβερνήσεων για την φοβική αντιμετώπιση της Γερμανίας, αλλά και για τα εγκλήματα κατά της Τουρκίας και τον εθνικό κίνδυνο που αποτελούν οι κινήσεις του Ερντογάν!

Η Βασιλική Θάνου ήταν κόλαφος αναφορικά με την μήνυση του Ερντογάν στην εφημερίδα “δημοκρατία” και τους δημοσιογράφους της. Είπε ευθέως ότι η μήνυση αυτή συνιστά απειλή όχι κατά της εφημερίδας, αλλά της ίδιας της Ελλάδας, διότι αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου!»!

Η δεύτερη παρέμβασή της, ήταν για την αναστολή εργασίας στο υγειονομικό προσωπικό:

«Το μέτρο της αναστολής εργασίας και στέρησης μισθού και μάλιστα σε βάρος προσώπων τα οποία μέχρι χθες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με εξουθενωτικούς ρυθμούς και αυτοθυσία, είναι ακραίο, δυσανάλογο και αντιδημοκρατικό. Πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να ευρεθεί ηπιότερο μέτρο για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς»!

Είμαι σίγουρος, πως οι παρεμβάσεις της κ. Βασιλικής Θάνου δεν θα σταματήσουν! Και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να καταλάβουμε, τι ακριβώς σηματοδοτούν!!

loading...