Πάτερ Ιωάννης Διώτης: “Προδοσία της Ορθοδοξίας η τιμητική υποδοχή του αιρεσιάρχου”. “Με πήραν σηκωτό γιατί φώναζα την αλήθεια της Ορθοδοξίας”

 «Πάπα είσαι αιρετικός» φώναξε τρεις φορές ο ιερέας Ιωάννης Διώτης, έξω από την Αρχιεπισκοπή λίγο πριν ο ποντίφικας συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο ηλικιωμένος ιερέας περιέγραψε στην εκπομπή 8-11 και τον Στέφανο Δαμιανίδη, το τι ακολούθησε τη στιγμή που έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και βρέθηκε σε μικρή απόσταση από τον Πάπα Φραγκίσκο.

“Δεν με άφησαν να πω περισσότερα με άρπαξαν οι αστυνομικοί και σχεδόν σηκωτό με απομάκρυναν από το χώρο. Είχα καταφέρει να πλησιάσω, με άρπαξαν και με έσπρωξαν μακριά. Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής με πλησίασε και μου είπε: “Πάτερ Ιωάννη, μην πεις τίποτα εδώ τώρα και εκτεθεί ο Αρχιεπίσκοπος και χαλάσουμε την τελετή. – Ο καθένας εδώ είναι με τη συνείδησή του, του απάντησα. Αφού με έδιωξαν, μισή ώρα μετά, με πρόφτασαν αστυνομικοί μπροστά στον Άγνωστο στρατιώτη και μου είπαν ότι είμαι υπό κράτηση, οτι έχουν εντολή να με πάνε στο τμήμα για να εξηγήσω τι ακριβώς έγινε. Προσπαθούσαν να με βάλουν στο περιπολικό ,αρκετή ώρα με πίεζαν, με έριξαν βίαια μέσα στο αυτοκίνητο . Εγώ τους κλώτσησα, έπεσα κάτω, μαζεύτηκε κόσμος. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν τον διασυρμό και έτσι δε με προσήγαγαν. Η Αρχιεπισκοπή δεν πιστεύω να μου κάνει πειθαρχική δίωξη, δεν είπα κάτι περισσότερο από το “Πάπα είσαι αιρετικός και να μετανοήσεις” συνέχισε ο γέροντας. “Το ότι ο Πάπας είναι αιρετικός το λέει όλη η ιστορία της εκκλησίας. Και το να μετανοήσει, είναι μια προτροπή ευεργετική για τη ψυχή του. Δεν έπραξα κανένα αδίκημα”, συμπλήρωσε ο γέροντας.

“Εκεί έγινε μια προδοσία της Ορθοδοξίας. Η Αρχιεπισκοπή έχει ευθύνη και προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος. Τιμητική υποδοχή του αιρεσιάρχου και όχι απλά αιρετικού, με ιδιάζουσα επισημότητα στην Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση ήταν στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου και από τις 12 είχε κληθεί από την Αρχιεπισκοπή τηλεοπτικό συνεργείο. Ο παπισμός είναι διαχρονικός εχθρός της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού.”

Ο πατήρ Ιωάννης Διώτης μας ενημέρωσε οτι το θέμα μέσω διαδικτύου έφτασε μέχρι το CNN ενώ προβλήθηκε κρατική τηλεόραση της Ιταλίας.

” Το είδαν κληρικοί καθολικοί, που είναι εναντίον του Πάπα και ζήτησαν να μου διαβιβαστούν συγχαρητήρια. Έτσι και εδώ στην Ελλάδα ,κληρικοί , Μητροπολίτες, Αγειορίτες , πλήθος κληρικών είμαστε εναντίον του Βαρθολομαίου ακόμα και του Ιερωνύμου.”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη σατο ηχητικό που ακολουθει:

loading...