Τέλενδος: Κρυφός Παράδεισος απέναντι απο την Κάλυμνο!





Γράφει ο Δάσκαλος, με ένα μαθητή, της Τελένδου. *  

Ονομάζομαι Καλαϊτζίδης Παναγιώτης και κατάγομαι από τη Δράμα. Είμαι αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών διπλωμάτων στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και στην «Ηγεσία και Διοίκηση». Από το 2015 είχα την τιμή να εργάζομαι ως αναπληρωτής δάσκαλος σε δομές ειδικής αγωγής σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενδεικτικά Ορεστιάδα (2 έτη), Χρυσούπολη Καβάλας, Αττική. Πέρυσι υπηρετούσα στο κέντρο της πρωτεύουσας στο ΚΕΣΥ Γ’ Αθήνας την τελευταία μου χρονιά ως αναπληρωτής.

Όντας μακριά από τους δικούς μου, τα τελευταία 3 χρόνια ζούσα και υπηρετούσα σε σχολεία της Αθήνας αναμένοντας έναν μόνιμο διορισμό. Πολλά είχαν περάσει από το μυαλό μου αλλά δε φανταζόμουν ότι από το κέντρο της Αθήνας, όπου και είχα συνηθίσει να ζω, θα βρισκόμουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, σε έναν κρυφό παράδεισο, τη φανταστική Τέλενδο.

Είναι όντως η απόλυτη αντίθεση, τη μια μέρα να βρίσκεσαι ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους, φασαρία και άγχος και την επόμενη να συναναστρέφεσαι με μερικές δεκάδες αξιαγάπητων και φιλόξενων κατοίκων. Πρόθυμων να σε βοηθήσουν σε ότι χρειάζεσαι και να σε συμβουλεύσουν. Αλλά αυτή είναι η μοναδικότητα της πατρίδας μας και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να την υπηρετήσω.

Η πρόσβαση στη Τέλενδο γίνεται με καΐκια από τις Μυρτιές της Καλύμνου διανύοντας μια μικρή απόσταση 10 περίπου λεπτών. Τη θερινή τουριστική περίοδο υπάρχει συχνά καΐκι κάθε μισή ώρα. Το χειμώνα τα δρομολόγια όμως είναι πολύ αραιά και εξυπηρετούν κυρίως τις καθημερινές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων της Τελένδου καθώς και την καθημερινή μεταφορά του δασκάλου. Συνήθως ο δάσκαλος ή δασκάλα του σχολείου διαμένει στη Κάλυμνο και πηγαινοέρχεται κάθε πρωί με το καΐκι. Έτσι και εγώ, όντας νεοδιόριστος πλέον στην όμορφη Κάλυμνο και μη γνωρίζοντας σε ποιο σχολείο θα τοποθετηθώ βρήκα σπίτι στη πόλη της Καλύμνου. Με τύχη και χαρά έπειτα τοποθετήθηκα στο σχολείο της Τελένδου. Πραγματικά, όσες σπουδές και να έχει κάποιος, τίποτα δε συγκρίνεται με τα φετεινά μοναδικά μου βιώματα. Εμπειρίες ζωής…

Ίσως αξίζει σαν εμπειρία κανείς να ζήσει μόνιμα και στην Τέλενδο…!

Αν επιθυμείτε να ζήσετε και εσείς αυτή την εμπειρία, μπορείτε να ενημερωθείτε από το International Hellenic Association IHAHellasgmail.com. τηλ 693 9250584

Καλαϊτζίδης Παναγιώτης
Δάσκαλος Τελενδου.


Ανάγκες Σχολείου Τελένδου

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

loading...