Βέλγιο – «Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό» τονίζει η Επιτροπή Βιοηθικής της χώρας

Για την ώρα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Βέλγιο δεν προχωράει. Τι αναφέρει η Επιτροπή Βιοηθικής στην ανακοίνωσή της.

«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό», ανακοίνωσε η Επιτροπή Βιοηθικής στο Βέλγιο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «LeSoir», η Βελγική Συμβουλευτική Επιτροπή Βιοηθικής (CCB) εξέδωσε τη γνωμοδότησή της χθες, Τρίτη, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κατόπιν αιτήματος του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Η Επιτροπή Βιοηθικής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή μιας εκστρατείας υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι «αποδεκτή» μόνο εάν πληρούνται τρεις προϋποθέσεις: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να είναι απαραίτητος για την εφαρμογή μιας παγκόσμιας στρατηγικής προστασίας, να αρθούν πολλές από τις σημερινές επιστημονικές αβεβαιότητες και να θεσπιστεί νόμος έπειτα από συζήτηση στο κοινοβούλιο.

«Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτές οι τρεις προϋποθέσεις δεν πληρούνται προς το παρόν», δήλωσε η Βιρζινί Πιράρ, γαλλόφωνη συμπρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού της CCB.
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Εξάλλου, η «LeSoir» σημειώνει ότι ενώ ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε έχει εκφραστεί υπέρ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για να αντικαταστήσει το τρέχον πιστοποιητικό «Covid Safe», από την πλευρά του, ο Βέλγος ιολόγος Ίβ βαν Λάετεμ πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: «Δεν είμαι υπέρ αυτής της αργής εξέλιξης προς το αναπόφευκτο. Πρέπει να έχεις το θάρρος να πεις ότι (σ.σ. ο εμβολιασμός) είναι υποχρεωτικός. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα με τη χρήση αυτού του πάσου, αλλά εκτός από τον Ροβινσώνα Κρούσο κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, οπότε ας το παραδεχτούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :