Εγκυμοσύνες μόνο για εμβολιασμένες γυναίκες; – Η αδιανότητη πρόταση της Μ.Γκάγκα

«Να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες προχωρήσουν σε εξωσωματική»Πραγματικά τρομάζουν τα όσα ακούγονται από το στόμα των κυβερνώντων τις τελευταίες ώρες, καθώς μας δείχνουν ότι τα όσα βλέπαμε στις ταινίες φαντασίας δεν είναι τελικά και τόσο φαντασία. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υποστήριξε σήμερα ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Δηλαδή μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος θα πρέπει να είναι απαραίτητα εμβολιασμένη; Στο τέλος θα μας πουν ότι και για να γεννηθεί ένα παιδί θα πρέπει η μητέρα να είναι εμβολιασμένη και θα ζούμε διώξεις ανεμβολίαστων μητεράδων. 

Αλήθεια, δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο έγινε αυτή η πρόταση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, καθώς μας θυμίζει άλλες εποχές, τότε που ήθελαν το παιδί να ανήκει στην «Άρια Φυλή». 

Από εκεί και πέρα αναφερόμενη στη μετάλλαξη Όμικρον, η Μ.Γκάγκα τόνισε ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο πιάνει το νέο στέλεχος, ωστόσο σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Για τη δυνατότητα διενέργειας της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό επισήμανε ότι είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός. Η υπουργός τόνισε παράλληλα ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε.

Ερωτηθείσα για όσους ασθενείς αρνούνται την διασωλήνωση, ανέφερε ότι στο Σωτηρία χθες Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Ανέφερε ότι μέχρι την Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για την προστασία από τον κορωνοϊό σε τρίτες χώρες.

Σημείωσε επίσης ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

loading...