Ξαφνικα θυμηθηκαν στην ΕΡΤ να βγαλουν και την αλλη αποψη;;;


 Καθηγητής Νευροανοσολογίας στην ΕΡΤ: Οι συχνές δόσεις εμβολίου μπορεί να δημιουργήσουν αυτοάνοσες αντιδράσεις

Για πρώτη φορά στη δημόσια τηλεόραση, Έλληνας επιστήμονας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις συνεχείς δόσεις εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, οι οποίες όπως ανέφερε μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες στον οργανισμό.


Ο Δημήτρης Καρούσης, καθηγητής Νευροανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τρίτη δόση και τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον.

«Κάποιοι ανοσολόγοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουμε κάποιες επιφυλάξεις για το πολύ μικρό διάστημα που μεσολάβησε για την τρίτη δόση και το κατά πόσο μακροχρόνια αυτό είναι αναγκαίο, ή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα δευτερογενή από πλευράς μακροχρόνιων παρενεργειών στο μακροχρόνιο διάστημα» δήλωσε στην εκπομπή ο κ. Καρούσης και προκάλεσε αμηχανία στους δημοσιογράφους.


Μάλιστα, ο παρουσιαστής Κώστας Παπαχλιμίντζος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ έχει κάνει ήδη την τρίτη δόση, ζήτησε από τον καθηγητή να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.


«Νομίζω ότι οι πολύ συχνές δόσεις εμβολιασμού, όταν υπερβάλουμε σε αυτή τη θέση, εκτός ότι προωθούμε τη δημιουργία μεταλλάξεων, μπορεί να έχουμε μεγαλύτερους κινδύνους για αυτοάνοσες αντιδράσεις και δεν θα έλεγα ότι ξέρουμε πως θα επηρεάσουν μακροχρόνια αυτές οι συνεχόμενες δόσεις. Αυτή ήταν η επιφύλαξη των ανοσολόγων» απάντησε ο κ. Καρούσης.

https://www.olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :