Να γιατί έρχεται κάτι που θα φέρει τα πάνω- κάτω στις ζωές μας … μετά θα έρθουν και άλλα ως άμεση συνέπεια.

Δρ. Κ. Βαρδάκας *   

 
“Η Ευρώπη δεν έχει πληρώσει ποτέ τόσο πολύ για την ηλεκτρική ενέργεια όσο το 2021.”

Σαν να θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν εν μέσω κύματος πανδημιών κοινωνική αναστάτωση που θα φέρει την όποια κατάπτωση της εφήμερης ευημερίας της Ευρώπης μέχρι τον αφανισμό της.

Πολλοί αναρωτιούνται ακόμα αν αυτό που βλέπουμε και τρίβουμε τα μάτια μας ήταν προσδοκώμενο ή αναπάντεχο ή μεθοδευμένο;

Διαβάζουμε από το Bloomberg: “ Η Ευρώπη δεν έχει πληρώσει ποτέ τόσο πολύ για την ηλεκτρική ενέργεια όσο το 2021. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το μέσο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας βραχυπρόθεσμης παράδοσης οδεύει στο να κλείσει τη χρονιά σε επίπεδα ρεκόρ, με άνοδο άνω του 200% στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στις χώρες της Σκανδιναβίας – όπου οι τεράστιες προμήθειες υδροηλεκτρικής ενέργειας τείνουν να περιορίζουν τις τιμές – το κόστος “εκτοξεύτηκε” κατά 470% σε σχέση με πέρυσι.

Η ενεργειακή κρίση αφήνει τους καταναλωτές και τις μεγάλες βιομηχανίες με αυξανόμενους λογαριασμούς καθώς έρχεται το 2022. Τα μεταλλουργεία από τη Γαλλία έως την Ισπανία έχουν ήδη αναγκαστεί να περιορίσουν την παραγωγή, ενώ ορισμένα εργοστάσια αναγκάστηκαν να σταματήσουν εντελώς την παραγωγή.

Και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια “ανακούφιση” στον ορίζοντα. Ακόμα και αν το 2021 τελειώσει με ήπιες καιρικές συνθήκες – γεγονός που διευκολύνει τη ζήτηση για θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια – τα νοικοκυριά θα βρεθούν αντιμέτωπα τα επόμενα χρόνια με αυξήσεις των τιμών, όταν το κόστος χονδρικής θα μετακυλιστεί. Οι βιομηχανίες θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο περιορισμένες προμήθειες τον Ιανουάριο, όταν περίπου το 30% του γαλλικού πυρηνικού στόλου θα τεθεί εκτός λειτουργίας.” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.capital.gr/diethni/3605179/i-europi-den-exei-plirosei-pote-tosa-polla-gia-energeia-kostos-rekor-to-2021

Τι συνέπειες θα έχει αυτό στην συνοχή της ΕΕ την στιγμή που επιθυμεί αυτή να επιβάλει την ηλεκτροκίνηση των πάντων;

Πόσο σχετίζεται αυτό με ευρύτερα παιχνίδια γεωστρατηγικής αγωγών που ήδη ωρίμασαν βλ. Ουκρανία, Αν. Μεσόγειο ;

Όταν σχεδιάζουν τις ζωές μας σκοτεινά κέντρα πάντα το αποτέλεσμα είναι γνωστό και γράφει μελανές σελίδες στην παγκόσμια ιστορία.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/12/blog-post_910.html

loading...