Τρία μυστικά για όχι μόνο υγιεινές αλλά και νόστιμες βραστές πατάτες


 Οι βραστές πατάτες είναι πολύ πιο υγιεινές σε σύγκριση με τις τηγανητές.

Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β και καλίου.Η περιεκτικότητά τους σε άμυλο και υδατάνθρακες δεν πρέπει να σας αποτρέπει από την κατανάλωσή τους.


Ο αριθμός των θερμίδων της πατάτας εξαρτάται φυσικά, ελαφρώς από την ποικιλία και το μέγεθός της. Για παράδειγμα, μία μικρή προς μεσαία κόκκινη πατάτα έχει 149 θερμίδες, ενώ η γνωστή μας κίτρινη πατάτα έχει 168 θερμίδες.


Πώς θα κάνετε τις πατάτες πιο υγιεινές

Οι ολόκληρες ψητές πατάτες ή οι κομμένες πατάτες στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο που γίνονται σαν τηγανητές, είναι νόστιμες και παράλληλα υγιεινές, καθώς σας προσφέρουν όλα τα οφέλη τους χωρίς λιπαρά και θερμίδες.


Βραστές πατάτες

Όμως και οι βραστές πατάτες είναι υγιεινές, εφόσον δεν προσθέτετε αρκετό λάδι. Απεναντίας, προσθέστε λεμόνι κι έξτρα μυρωδικά.


Για να είναι οι βραστές πατάτες πιο νόστιμες και ευπαρουσίαστες, υπάρχουν τρία εύκολα μυστικά:


Για να μη «σκάζουν» και δημιουργούν ρωγμές κατά το βράσιμο, βάλτε τις σε κρύο νερό και βράστε τις σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μία ή δύο κουταλιές ξίδι.

Αν θέλετε οι πατάτες σας να γίνουν πολύ νόστιμες και να έχουν λευκό χρώμα, ρίξετε στο νερό που βράζουν, λίγο γάλα.

Οι μικρές πατατούλες αποκτούν ξεχωριστό άρωμα και γεύση, αν μέσα στο νερό που βράζουν προσθέσετε λίγο δυόσμο, μαϊντανό ή ρίγανη.

Κι αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε τις βραστές πατάτες να τις ξεφλουδίσετε χωρίς κόπο, δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια :