“ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ”!

Όταν ο Διάβολος διαβολίζει και αλωνίζει στα ενδότερα της Εκκλησίας έχουμε αόρατο πόλεμο.

Όταν δηλαδή, η κρατική προπαγάνδα διεισδύει μεθοδικά στα εσωτερικά της εκκλησίας δημιουργείται εξ ανάγκης, συγκρούσεις, έριδες και διχοστασίες, μεταξύ κλήρου και λαού του Θεού. Όμως, οι θεολογικές συγκρούσεις είναι χρήσιμες, ωφέλιμες και αναγκαίες ούτως ώστε να αποσαφηνισθεί και να διακριθεί η αλήθεια από το ψεύδος, μέχρι τότε, είναι εύλογο να δημιουργηθεί γνωστική και ψυχολογική σύγχυση, για να αναγκαστούν οι άνθρωποι να ερευνήσουν βαθύτερα για να ανακαλύψουν την αλήθεια.
Μία ενδιαφέρουσα τηλεοπτική διάλεξη που αξίζει να δείτε του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη -κορυφαίου κληρικού της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών- με αρκετά αποκαλυπτικά βιο-θεολογικά και βιο-ηθικά ζητήματα όσον αφορά τον εμβολιασμό των ανθρώπων και το περιεχόμενο των σύγχρονων εμβολίων είναι αυτή που παραθέτω.
Προ ημερών, ως γνωστόν, έχει κοιμηθεί ο μητροπολίτης Kαστορίας, αλλά όμως, αυτό το οποίο έχει αποσιωπηθεί από τα Μέσα Μαζικής Εξηλιθίωσις είναι, ότι σύμφωνα με πληροφορίες είχε εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις!…
Τούτο το αιφνίδιο τέλος του εν λόγω περίφημου εκκλησιαστικού ανδρός ας προβληματίζει όσους κληρικούς και κυρίως πνευματικούς ή γέροντες οι οποίοι προπαγανδίζουν, αμαθώς, αδαώς, πλανερώς και κακοδόξως, τα κρατικά διατάγματα και αναπαράγουν άστοχα και εγκληματικά τις αμφιλεγόμενες (ψευδο)επιστημονικές συμβουλές.
Πρόσφατα, μάλιστα, στο Κιλκίς, με ενημέρωσαν ότι έχουν πεθάνει μερικοί άνθρωποι και δη 3 δασκάλες αφού είχαν διασωληνωθεί. Μία εξ αυτών ήταν πλήρως εις τριπλούν εμβολιασμένη! Αυτό το γεγονός όμως δεν έχει πουθενά αναφερθεί, τα δημοσιεύματα μιλούν μόνο για θανάτους από ανεμβολίαστους.
Άλλες πληροφορίες, καθόλα έγκυρες, μου λένε συστηματικά, ότι υπάρχουν αρκετοί κληρικοί και πνευματικοί που θερμο-παρακαλούν (σχεδόν με δάκρυα στα μάτια για να τους επηρεάσουν κυρίως στο συναίσθημα) τα πνευματικά τους παιδιά «να κάνουν υπακοή στην επιστήμη» αλλά και στο κράτος ώστε να σπεύσουν άμεσα να εμβολιαστούν.
Η χειρότερη πλάνη των εν λόγω ολιγόπιστων και αθεόφοβων εξάπαντος ορθολογιστών κληρικών, έγκειται, κυρίως στο γεγονός ότι φοβούνται (!) μάλιστα να ιερουργήσουν τα θεία μυστήρια με τους συλλειτουργούς τους χωρίς μάσκα.
Η πλάνη αυτή δεν είναι νέο φρούτο, αφού πρόκειται για μια αρχαία αίρεση και εμπίπτει στην κακοδοξία του Βαρλααμισμού.
Συμπεριφέρονται δηλαδή και ενεργούν άκρως ορθολογικά, όπως ακριβώς ο φιλόσοφος Βαρλαάμ επί της εποχής του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ωσάν οι ενέργειες του Θεού να είναι κτιστές. Και άρα κατά την πλανεμένη προσέγγιση τους, οι ενέργειες του Θεού αφού είναι κτιστές δεν δύνανται να σώσουν, να προφυλάξουν και να θεραπεύσουν την ψυχή και το σώμα των ανθρώπων.
Να πληροφορήσουμε τότε με τη σειρά μας, ότι από θεολογικής άποψης πρόκειται για σφόδρα πλανημένους, παραπλανημένους και κακόδοξους νεοβαρλααμίτες πνευματικούς πατέρες.
Οι οδηγίες τους, πέραν του γεγονότος ότι είναι ‘υπερόριος’, δηλαδή δεν είναι τα χωράφια τους, καθότι δεν αρμόζει στο πλαίσιο της ορθοδόξου και απλανώς ποιμαντικής ευθύνης τους να ζητούν από τους πιστούς να ενεργήσουν και να συμμορφωθούν με τις επιταγές του Κράτους ή της Επιστήμης, αλλά και της αδαούς ή πλανεμένης διοικούσας εκκλησίας, μία άλογη και αδιάκριτη κακήν υπακοή, όμως, παράλληλα να σημειωθεί ότι οι πιστοί οφείλουν κατά τας Γραφάς και τους θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας σε αυτά τα αθεολόγητα κελεύσματα αλλότριων κληρικών και ουσιωδώς λυκοποιμένων να εφαρμόσουν ρωμαλέα και εν διακρίσει την αγίαν ανυπακοή.
Όταν δηλαδή, η κρατική ή και επιστημονική (γράφε ευγονιστική) προπαγάνδα διεισδύει μεθοδικά στα εσωτερικά της εκκλησίας δημιουργεί εξ ανάγκης συγκρούσεις, έριδες και δίχοστασίες μεταξύ κλήρου και λαού του Θεού.
Όμως, οι θεολογικές συγκρούσεις είναι χρήσιμες, ωφέλιμες και αναγκαίες ούτως ώστε να αποσαφηνισθεί και να διακριθεί, η αλήθεια από το ψεύδος, μέχρι τότε, είναι εύλογο να δημιουργηθεί γνωστική, θεολογική και ψυχολογική σύγχυση, για να αναγκαστούν οι άνθρωποι να ερευνήσουν βαθύτερα για να ανακαλύψουν την αλήθεια.
Φαίνεται, να είναι απότοκο της εν γένει μαζικής αποστασίας μας αλλά και σημαίνουσα θεο-λογική συνεπαγωγή όπου κορυφαίοι μητροπολίτες, μεγαλόσχημοι κληρικοί, πατριάρχες και αρχιεπίσκοποι, επισκόποι-κατάσκοποι, «πνευματικοί» γέροντες, πνευματικοί άνθρωποι, μοναχοί/ες, θεολόγοι και άλλα στελέχη κληρικολαϊκά της εκκλησίας να ενθαρρύνουν και να συσχηματίζονται τω αιώνι τούτο με τα παράδοξα και μισάνθρωπα αποφασισθέντα του Κράτους και της ευγονιστικής επιστήμης.
Ελάχιστοι αγωνιστές κληρικοί, θεολόγοι και λαϊκοί στέκονται ανάχωμα στη σύγχρονη περιρρέουσα πραγματικότητα που μας λαγκοδέρνει.
Ποιός όμως λέει, ότι το ψευδο-επιχείρημα της δήθεν συντριπτικής πλειοψηφίας που ακολουθούν και υιοθετούν μίαν ανοησία ή ένα ψεύδος, ως αληθές και απλανές, ότι είναι τω όντι αληθές επιχείρημα;
Στώμεν καλώς!
Καλά Χριστούγεννα!!
Παναγιώτης Νούνης
Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας
25 Δεκεμβρίου 2021 μΧ.

 ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

loading...