Δεν κάνει πίσω με τίποτα … Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

 

… ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ

Δεν μετανιώνει για τίποτα, δεν παίρνει τίποτα πίσω, ενήργησε απολύτως συνειδητά και με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας. Αυτό είναι το συμπέρασμα που μπορεί να αποκομίσει κανείς ακούγοντας όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Μια συνέντευξη στην οποία λέγονται τα πάντα και στην οποία ο ανεξάρτητος βουλευτής, και μέχρι πριν από λίγες ημέρες μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Δεν περιορίζεται, ωστόσο, στη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλάει και για το μέλλον, τη ΝΔ και, βεβαίως, τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν μίλησα με τον Τσίπρα πριν από τη διαγραφή μου. Δεν μου τηλεφώνησε, ούτε του τηλεφώνησα. Με πήρε η  γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μου είπε ότι πρέπει να ανακαλέσω. Εγώ δεν το έκανα. Ό,τι είπα στη Βουλή το είπα συνειδητά και ανέλαβα και το κόστος. Το κόμμα μου έκανε μια επιλογή και θα κριθεί, όπως θα κριθεί και η ΝΔ», αναφέρει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και προσθέτει:

«Aκολούθησα μια πολύ σταθερή γραμμή στο ζήτημα των προβλημάτων που προέκυπταν από την απουσία συγκεκριμένων πολιτικών που θα προστάτευαν τη ζωή των ανθρώπων που βρέθηκαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Και, επειδή υπήρξα υπουργός Υγείας, είχα μια πολύ καλή εικόνα του τι ακριβώς συνέβαινε. Τόνιζα την ανάγκη πρόσληψης νέου εξειδικευμένου προσωπικού. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που έλεγαν πολλοί και την ανησυχία που εξέφραζαν πάρα πολλοί για το τι γίνεται με τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διέψευδε κάθε ημέρα ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται, μεταξύ άλλων, για το εάν υπάρχει πιθανότητα συγκυβέρνησης Τσίπρα – Μητσοτάκη, για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφέρεται και στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών.

«Φώναξα μέσα στη Βουλή ότι δολοφονούν ανθρώπους και το είπα ως κραυγή αγωνίας μήπως καταλάβουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν για να σταματήσει η τραγωδία. Δεν μετάνιωσα ποτέ, δεν ανακάλεσα και δεν ανακαλώ. Για μένα, όμως, το σημαντικό τώρα είναι να σταματήσει αυτή η εγκληματική κατάσταση στα νοσοκομεία και η κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τον κόσμο. Ένιωθα την ανάγκη να εκφράσω μια κραυγή αγωνίας ανθρώπων», συνεχίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Σχετικά με τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν και βρίσκονται σε αναστολή, διευκρινίζει: «Ο Μητσοτάκης πέταξε έξω τους γιατρούς που στάθηκαν στο Σύστημα Υγείας στην πρώτη φάση της πανδημίας επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Προσωπικά έχω εμβολιαστεί, αλλά αυτή η υποχρεωτικότητα εισέρχεται σε προσωπικά δεδομένα της ζωής του ανθρώπου, που θέλει μεγάλη προσοχή. Γι’ αυτό και διαφώνησα με την απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων, τους οποίους μάλιστα εκδικείται με ένα ιδιαίτερο μίσος η κυβέρνηση. Τους πέταξαν έξω από το σύστημα και τους πέταξαν τον μισθό και την ασφάλιση. Θα μπορούσε να βρεθεί μια άλλη λύση, για παράδειγμα η υποχρέωση ελέγχου με τεστ, όχι της απόλυσης. Γιατί δεν το έκαναν στην Αστυνομία;». 

Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον, απαντά: «Είμαι στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά χωρίς καμία προϋπόθεση ομιχλώδους συνύπαρξης στο πολιτικό σύστημα με αυτό που λέγεται πολιτική και ιδεολογική αντίληψη της δεξιάς παράταξης και της νεοφιλελεύθερης παράταξης. Δεν έχω μίσος κατά των ανθρώπων αυτών, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές».

Ακόμα, όσον αφορά στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Τσίπρα – Μητσοτάκη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σαφής: «Το θεωρώ αδιανόητο, δεν το διανοούμαι. Εάν με ρωτάτε, προσωπικά θα σας πω ότι ως ανεξάρτητος βουλευτής έχω πολλά ψυχικά αποθέματα για να συνεχίζω να συγκρούομαι με το κράτος της Δεξιάς που χτίζεται αυτή την περίοδο Μητσοτάκη. Με πικραίνει ότι συμφώνησε το ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ στη διαγραφή μου. Το ΚΙΝΑΛ θα το πληρώσει εάν δεν αποσαφηνίζει την ιστορική του πορεία που λέει πως ο πολιτικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

loading...