Πώς είδα τον Όσιο Πατάπιο.

Ο Όσιος Πατάπιος γεννήθηκε στις Θήβες της Αιγύπτου. Ο Όσιος εγκατέλειψε γονείς, πλούτη και την εγκόσμια ζωή και εγκαταβίωσε στην έρημο για να προσεύχεται αδιαλείπτως στον Θεό. Έζησε πολλά χρόνια στην ησυχία, όμως λόγω της μεγάλης φήμης που απέκτησε πλήθος κόσμου τον επισκέπτονταν. Έτσι αποφάσισε να εγκατασταθείς στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην Παναγία των Βλαχερνών.

Ο Όσιος Πατάπιος αξιώθηκε από τον Θεό να τελέσει δυο θαύματα εν ζωή όπου θεράπευσε δυο ανθρώπους. Όσο περισσότερο αγωνιζόταν κατά των παθών τόσα περισσότερα ήταν τα θαύματα που έκανε αργότερα με την Χάρη του Θεού. Μάλιστα τηρώντας αυστηρά τις εντολές του Θεού, ο Όσιος Πατάπιος έλαβε την ικανότητα από τον Θεό να επιτελεί τα ίδια θαύματα όπως εκείνα που αναφέρονται στο Ιερό Ευαγγέλιο.

Ο Όσιος Πατάπιος κοιμήθηκε οσιακά και το λείψανό του ενταφιάστηκε στην Μονή των Αιγυπτίων που βρισκόταν κοντά στο ασκητήριό του. Αρκετούς αιώνες αργότερα το 1904 κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης μιας μικρής μονής στα Γεράνεια Όρη στο Λουτράκι, ανακαλύφθηκε ολόκληρο το τίμιο λείψανό του. Η μονή έκτοτε αφιερώθηκε στη μνήμη του Οσίου Παταπίου όπου ακόμα και σήμερα επιτελούνται πολλά θαύματα.

Ένα τέτοιο θαυμαστό γεγονός ζήσαμε κι εμείς με τη Χάρη του Θεού μέσω του Οσίου Παταπίου όταν επισκεφθήκαμε το μοναστήρι του στο Λουτράκι.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...