Π.Κουρουμπλής: «Δεν ήρθα εδώ για να να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο Α. Τσίπρας»


 Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και παρέμεινε σταθερός στις δηλώσεις για τις «δολοφονίες» που προκάλεσαν σάλο στη Βουλή. Επίσης έκανο λόγο για την απόφαση του Αλέξη Τρίπρα να τον διαγράψει απο του από την κοινοβουλευτική ομάδα.


Ο Π. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι δεν είπε σε κανέναν ότι είναι δολοφόνος αλλά ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές, και πως τα λεγόμενά του αποτελούσαν μια «κραυγή αγωνίας» διότι πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ. «Πεθαίνουν άδικα άνθρωποι, ναι ή όχι; Αυτό είναι το επίδικο» σημείωσε.


«Γι’ αυτούς που θεωρούν ότι ήταν μια βαριά κουβέντα... Ε, ωραία. Εγώ την είπα και δεν την παίρνω πίσω. Τι να κάνουμε τώρα...», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή. «Πιάστηκαν από μια λέξη για να γυρίσουν την κουβέντα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έκανε εκείνο που του όρισε η συνείδησή του και τώρα πληρώνει το κόστος αυτής της επιλογής.


Ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον διέγραψε ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Σε κάθε περίπτωση είπε πως έχει καθαρή τη συνείδησή του και δεν τον απασχολεί η διαγραφή του και το εάν θα είναι ή όχι βουλευτής. «Αν έβαλα αυτογκόλ ή όχι θα κριθεί όταν έρθει η ώρα» πρόσθεσε και εξήγησε ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής του έδρας γιατί τον ψήφισαν χιλιάδες άνθρωποι και όταν έρθει η ώρα θα τον στείλει «σπίτι του» ο λαός.


«Όποιος νομίζει ότι θίγεται, εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από την προστασία της ασυλίας μου και να μου κάνει μήνυση. Να πάμε στα δικαστήρια και να δούμε τι συντελείται μέσα στα νοσοκομεία», τόνισε ο Π. Κουρουμπλής.


«Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το καταλαβαίνετε, το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα; [...] Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει, δολοφονήθηκαν άνθρωποι», πρόσθεσε.


Την ίδια ώρα ωστόσο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έθεσε και έναν ακόμη παράγοντα στην συζήτηση που αφορά στο πρόσωπό του αφού προχώρησε σε καταγγελία λέγοντας πως μέσα στα νοσοκομεία πνίγηκαν άνθρωποι από κακή διαχείριση των νοσηλευόμενων εκτός ΜΕΘ. «Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ειδικότητα σχετική να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ; Ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή οξυγόνου. Αν αυτό δεν είναι δολοφονία...», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως ο ίδιος θα παραιτείτο της ασυλίας του εάν χρειαζόταν να καταθέσει για τις καταγγελίες του.


Ερωτηθείς γιατί διεγράφη από τον Α. Τσίπρα ο Π. Κουρουμπλής αρκέστηκε να πει: «Ε με διέγραψε. Είναι δικαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ για να να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο Α. Τσίπρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :