ΙΣΡΑΗΛ> Aίφνης οι πολίτες του Ισραήλ αντιδρούν στη ιδέα των εμβολιασμών. Aρνητικοί στο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους οι νέοι γονείς!

«Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός εμβολιασμού μας είναι φρικτός», δηλώνει ο πρωθυπουργός Naftali Bennett

Aίφνης οι πολίτες του Ισραήλ αντιδρούν στη ιδέα των εμβολιασμών, ιδιαίτερα όσο αφορά τα μικρά παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι δείχνουν απροθυμία για την 3η δόση, πόσο μάλλον για την διαφαινόμενη 4η!

Απόδοση> Κουρδιστό Πορτοκάλι

Πάνω από 1,5 εκατ. Ισραηλινοί που έχουν κάνει ήδη δύο δόσεις εμβολίου δεν έχουν σπεύσει για να λάβουν την ενισχυτική 3η δόση. Συνολικά 6.400.940 Ισραηλινοί έχουν λάβει ένα πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με 5.789.014 από αυτούς να έχουν λάβει επίσης δεύτερο εμβόλιο και 4.120.329 από αυτούς να έχουν λάβει ένα τρίτο.

Μια έρευνα που διεξήχθη από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι από το 46% των Ισραηλινών ηλικίας 25-34 ετών, μόλις το 46% υποστηρίζει τον εμβολιασμό μικρών παιδιών και μεταξύ των ερωτηθέντων ηλικίας 35-44 ετών, μόλις το 47% υποστηρίζει να το κάνει.

Αυτές είναι οι δύο ηλικιακές ομάδες που είναι πιθανό να έχουν παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες που υποστήριζαν τον εμβολιασμό μικρών παιδιών ήταν άνω των 55 ετών, και επομένως είναι απίθανο να είναι στην πραγματικότητα γονείς παιδιών σε αυτό το ηλικιακό εύρος.

Τα παιδιά του Ισραήλ έχουν προσβληθεί και μεταδίδουν τον COVID-19 στα σχολεία, οδηγώντας τον περασμένο μήνα σε μια σύντομη επιστροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για πολλούς. Ωστόσο, οι περιπτώσεις παιδιών που νοσούν βαριά από τον ιό ήταν πολύ λίγες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι γονείς απλώς να μην βλέπουν τον επείγοντα χαρακτήρα του εμβολιασμού.
Επιπλέον, αρκετοί γονείς με τους οποίους μίλησε το Israel Today αισθάνονται άβολα με το να τρυπούν τα παιδιά τους με ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί πλήρως και αυστηρά, ανεξάρτητα από το τι έχει να πει η Pfizer ή η FDA για το θέμα.

«Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός εμβολιασμού μας είναι φρικτός», δηλώνει ο πρωθυπουργός Naftali Bennett καθώς η κυβέρνηση πίεζε για υψηλότερους αριθμούς εμβολίων, ιδιαίτερα το ενισχυτικό εμβόλιο, για να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής του Omicron COVID-19.

Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί ξανά για lockdown εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της Omicron.

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν και στο Ισραήλ οι αποκαλύψεις για τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer με ποιο χαρακτηριστικό ένα ντοκιμαντέρ με τις μαρτυρίες 36 πολιτών της χώρας που βιώνουν τις δραματικές παρενέργειες του εμβολιασμού τους.

Απηχώντας τη συζήτηση κατά τη διάρκεια προηγούμενων κυμάτων πανδημίας, οι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία για τον αντίκτυπο της νέας παραλλαγής μαζί με το χαμηλό ποσοστό εμβολίων.

Σε μια επιστροφή στις προειδοποιήσεις που έγιναν βασικό στοιχείο των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή ότι «αν δεν λάβουμε άμεσα και δύσκολα βήματα τώρα, θα φτάσουμε σε lockdown».

Αλλά ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε την ισραηλινή οικονομία όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή, χωρίς lockdown, και να το κάνουμε χωρίς να φτάσουμε στα όρια των νοσοκομείων».

Ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είπε ότι και αυτός «είναι πολύ προβληματισμένος από την Omicron.

Ένα από τα μέτρα που φέρεται να εξετάζει ο Bennett είναι η απαίτηση Green Pass – απόδειξη έγκυρου εμβολιασμού, ανάρρωσης από τον ιό – για την είσοδο σε εμπορικά κέντρα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Ynet, ο Βennett σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη μετάδοση μόλυνσης στα εμπορικά κέντρα, αλλά ο κανονισμός θα αποσκοπούσε περισσότερο στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού.
O Iσραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών, το υπουργείο Υγείας μαζί με το Υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσουν την Κυριακή να διενεργούν εμβολιασμούς σε σχολεία σε όλη τη χώρα. Πενήντα σχολεία πρόκειται να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα την Κυριακή, ενώ άλλα θα προστεθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Απηχώντας τα σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπ. Υγείας Nitzan Horowitz, ο Bennett είπε ότι το Ισραήλ «προετοιμάζεται για την ανάγκη» να χορηγήσει τέταρτες βολές το νέο έτος, ξεκινώντας από τους ανοσοκατεσταλμένους.

Επίσης την Κυριακή, η Επιτροπή Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης της Κνεσέτ ενέκρινε την απαίτηση από τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από «κόκκινες» χώρες να παραμένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 10 ημέρες σε κρατικές εγκαταστάσεις. Απαγορεύεται στους Ισραηλινούς να επισκέπτονται χώρες που το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ως «κόκκινες» λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

Η απόφαση ήρθε μια ημέρα αφότου οι ηγέτες των κομμάτων συνασπισμού συμφώνησαν να ενημερώνουν καθημερινά τη λίστα των απαγορευμένων χωρών – μια κίνηση που θα μπορούσε να μειώσει τις πτήσεις στο εξωτερικό καθιστώντας δύσκολο τον προγραμματισμό ταξιδιών εκ των προτέρων – και καθώς η κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τους κανόνες καραντίνας εν μέσω ανησυχιών για Ομικρο. Το Ισραήλ έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 55 κρούσματα Omicron, συμπεριλαμβανομένων 20 μολύνσεων από την παραλλαγή που επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 36 κρούσματα Omicron εντοπίστηκαν μεταξύ ατόμων που επέστρεφαν από τη Νότια Αφρική, την Αγγλία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Λευκορωσία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και τη Ναμίμπια. Ανέφερε ότι 11 άνθρωποι μολύνθηκαν μετά από έκθεση σε ταξιδιώτες που προέρχονταν από τη Νότια Αφρική και την Αγγλία, ενώ οκτώ κρούσματα ήταν αποτέλεσμα εξάπλωσης στην κοινότητα.

Το υπουργείο δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι 42 άτομα που μολύνθηκαν με το Omicron ήταν «προστατευμένα», τα οποία ορίζει ως εκείνους που είχαν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο ή που έλαβαν τις δύο πρώτες δόσεις εμβολίου ή ανέρρωσαν από τον COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Οι άλλες 13 περιπτώσεις καταγράφηκαν ως «απροστάτευτες».

Δηλαδή κι εδώ οι εμβολιασθέντες που νοσούν με την Omicron είναι η πλειοψηφία σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Το υπουργείο είπε επίσης ότι αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων άλλων 51 περιπτώσεων στις οποίες υπήρχε «μεγάλη υποψία» για την Omicron.

Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι 223 μολύνσεις από κορωνοϊό επιβεβαιώθηκαν στο Ισραήλ το Σάββατο, με το 0,63% των τεστ να είναι θετικά. Ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων πρόσφατα ξεπέρασε τα 100, μέρες μετά την πτώση κάτω από αυτό το όριο για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες.

Ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε στους 8.210, χωρίς να υπάρχουν θύματα από την περασμένη Δευτέρα.

Συνολικά 6.400.940 Ισραηλινοί έχουν λάβει ένα πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με 5.789.014 από αυτούς να έχουν λάβει επίσης δεύτερο εμβόλιο και 4.120.329 από αυτούς να έχουν λάβει ένα τρίτο.

kourdistoportocali.com

loading...