Γ. Σγουρός : Μετά τη «λίστα Πέτσα» ετοιμάζεται και «λίστα Πατούλη» με πακτωλό εκατομμυρίων προς τα ΜΜΕ – 4,8 εκ. € …

…. επικοινωνιακή εκστρατεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων από Πατούλη ενώ τρέχουν παράλληλα απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ!!!

Συνέχεια στις αμφιλεγόμενες ως προς τη σκοπιμότητά τους δαπάνες δίνει ο ελεγχόμενος από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη ειδικός φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αφού αποφάσισε να διαθέσει το ποσόν των 4,8 εκ. ευρώ για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του και σχεδιασμό του στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η σύμβαση η οποία υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες μπορεί να «πέρασε» ως προς την τυπική νομιμότητά της από το Ελεγκτικό Συνέδριο ωστόσο εγείρει τεράστια ερωτήματα για την σκοπιμότητά της αφού επιβαρύνει τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών με ένα τεράστιο ποσό σε μια εποχή που οι λογαριασμοί του ρεύματος αναμένεται να έρθουν ιδιαίτερα φουσκωμένοι και η υγειονομική κρίση έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε οικονομική ταλανίζοντας τους προϋπολογισμούς των πολιτών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Παράλληλα τεράστια είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθεί το δημόσιο χρήμα προς τα ΜΜΕ επαναφέροντας στο προσκήνιο ζητήματα χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης μέσω της διάθεσης δημοσίου χρήματος, ζητήματα δηλαδή που πλήττουν τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Κι όλα αυτά την ώρα που σχετική εξεταστική επιτροπή είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Βουλή (Λίστα Πέτσα).

Μάλιστα είναι απορίας άξιον πως σε μια περίοδο που η επιχειρηματικότητα είναι παγωμένη από την υγειονομική κρίση ακόμη ένας διαγωνισμός εκατομμυρίων ευρώ του κ. Πατούλη  ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή ενός μόνο υποψηφίου, χωρίς δηλαδή να αναπτυχθεί ο στοιχειώδης ανταγωνισμός.

Την ίδια στιγμή ο φορέας τρέχει κι άλλες δαπάνες για να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο και σχέδιο του κ. Πατούλη. Μόνο τους τελευταίους μήνες έχει συνάψει τις παρακάτω συμβάσεις όλες στο όριο της απευθείας ανάθεσης :

«Αμοιβή για υπηρεσίες συμβούλου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής» δαπάνης 24.887,10 € προ ΦΠΑ,

σύμβαση που αφορά την «Δημιουργία και Παραγωγή Τηλεοπτικού Σποτ Δράσεων Προβολής Ε.Δ.Σ.Ν.Α.» δαπάνης 29.700,00 € προ ΦΠΑ,

σύμβαση που αφορά την «Δαπάνη για Υπηρεσίες Ψηφιακής προώθησης ενημερωτικού οπτικοακουστικού υλικού που αφορά την προβολή δράσεων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.» δαπάνης 29.550,00 € προ ΦΠΑ,

σύμβαση που αφορά στη «Δημιουργία και Προμήθεια Διαφημιστικού Υλικού για την προώθηση του προγράμματος ανακύκλωσης», δαπάνης 19.300,00 € προ ΦΠΑ

«Την ώρα που οι Έλληνες φτωχαίνουν από την υγειονομική κρίση που έχει τεράστιες παράπλευρες οικονομικές επιπτώσεις, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες στην Αττική θα δουν τους λογαριασμούς του ρεύματος φουσκωμένους ο κ. Πατούλης ήδη μοιράζει και ετοιμάζεται να μοιράσει αφειδώς δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα ανταποδοτικά τέλη των συμπολιτών μας. Ζητάμε επιτέλους να μπει ένα φρένο σε λογικές κατασπατάλησης των δημόσιων πόρων χωρίς κανένα αντίκρισμα. Οι πολίτες δεν είναι κορόιδα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός. 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τηλ.: 213-2063830, 213-2063622

Fax: 213-2063608

Email: [email protected]

loading...