Ν.Καπραβέλος σε αμόκ: «Δεν θα βγαίνουμε ούτε από το σπίτι - Καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός τώρα» «Τι σημαίνει μέτρα μετά τις 3 Ιανουαρίου;»


 Θυμωμένος με τη διαχείριση της πανδημίας εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα-lockdown και όχι να περιμένουμε να αλλάξει η χρονιά, αλλά και να επιβληθεί υποχρεωτικός καθολικός εμβολιασμός. 


Ο Ν.Καπραβέλος επανέλαβε το αίτημά του για καθολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ κατήγγειλε πως από τον Αύγουστο υπάρχουν προειδοποιήσεις για τη λήψη μέτρων ώστε να «μην έχουμε μαύρο Νοέμβριο, μαύρο Δεκέμβριο, μαύρα Χριστούγεννα».


«Έχουν γίνει τεράστια επιχειρησιακά λάθη και τα πληρώνουμε αυτή τη στιγμή» επεσήμανε ο ίδιος.


Είπε πως το νοσοκομείο του είναι σε οριακό σήμερα και διαπίστωσε πως σε περίπτωση που στο «τσουνάμι της Δέλτα έρθει και άλλα άλλο τσουνάμι, της Όμικρον, τότε ειλικρινά δεν πρέπει να βγαίνουμε από το σπίτι, όχι να πάρουμε μέτρα».


«Τι σημαίνει μέτρα μετά τις 3/1;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος και προσέθεσε: «Μέχρι τότε θα κάνουμε σύμβαση με τον ιό ότι δεν θα χτυπήσει την πατρίδα μας και μετά θα πάρουμε μέτρα όταν δεν έχουμε πού να νοσηλεύσουμε».


Τόνισε πως ο ίδιος έχει, επανειλημμένα, ζητήσει να γίνονται αγώνες στα γήπεδα χωρίς θεατές, να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία, να είναι το rapid test προϋπόθεση για οποιαδήποτε κλειστή συγκέντρωση, αλλά και να ελεγχθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


«Δεν μπορώ να βλέπω να χάνονται, άδικα, τόσες ανθρωπινές ψυχές» είπε, σε έντονο τόνο και επεσήμανε πως γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόβλημα αλλά «γυρνάμε γύρω γύρω» και «δεν παίρνουμε βασικά μέτρα».


«Η υγεία και η ζωή είναι πάνω απ' όλα» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.


Όσον αφορά στη διάθεση επιπλέον self test στους πολίτες, τόνισε πως αυτά τα τεστ είναι «κοροϊδία, αν θες το κάνεις, αν δεν θες όχι».


«Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση» έκρινε και επανέλαβε πως «δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς».


«Είναι υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία και συζητάμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά τις 3/1; Πώς να μην είμαι θυμωμένος» διερωτήθηκε.


Κατήγγειλε, δε, πως η πολιτεία «κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της» και προσέθεσε πως «δεν μπορεί η πολιτεία να νίπτει τα χείρας της».


Δεν υπάρχουν σχόλια :