Συνελήφθη Τούρκος & Αλβανίδα με 23 κιλά Ηρωίνης

 Με 23 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας Τούρκος στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας.Πρόκειται για μέλος των Κούρδων ανταρτών του PKK, που έφυγε για την Ελλάδα έχοντας σοβαρές νομικές εκκρεμότητες με τη χώρα του.

Ο αντιφρονών της τουρκικής κυβέρνησης, φέρεται να αποσκοπούσε στην αποκόμιση κερδών ύψους 1.725.000 ευρώ απο την πώληση των σκληρών ναρκωτικών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Από τη δικογραφία, που φέρνει στο φως το protothema.gr, προκύπτει ότι σε βάρος του 42χρονου τουρκικής καταγωγής εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τη χώρα του καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες για συμμετοχή σε παράνομη τρομοκρατική οργάνωση.

Στη δικογραφία αναφέρεται, ακόμη, ότι συμμετείχε σε ένα «καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών και ηρωίνης αποτελούμενο από Τούρκους και Αλβανούς υπηκόους».

Η ιστορία μέχρι τη σύλληψη στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας έχει πολλές στάσεις.

Με συνεπιβάτιδα 32χρονη Αλβανίδα, ο Τούρκος οδηγούσε αυτοκίνητο στο οποίο μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Όταν το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από την αστυνομία, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι η Αλβανίδα, που συνελήφθη, είχε στην κατοχή της δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη μικτού βάρους δυο κιλών και εκατό γραμμαρίων.

Η κατάσταση πήρε ακόμη πιο δραματική τροπή όταν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ του ΙΧ δύο μαύρα σακίδια. Στο ένα εντοπίστηκαν 11.335 γραμμάρια ηρωίνης και στο άλλο 11.668 γραμμάρια ηρωίνης.   

Τα αποκαλυπτήρια δεν σταματούν εδώ καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, στο όχημα υπήρχαν μεταξύ άλλων ένα κλεμμένο κινητό μάρκας iPhone, το ποσό των 400 ευρώ και ένα ένταλμα σύλληψης του ποινικού δικαστηρίου Κωνσταντινούπολης.

Στο ένταλμα, που εκδόθηκε την περασμένη χρόνια, προσάπτεται η «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», ειδικότερα στο κουρδικό PKK-KCK.

Μένει να διερευνηθεί ο ακριβής λόγος για την οποίο ο Τούρκος κατηγορούμενος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών έφυγε από τη χώρα του.

https://veteranos.gr/

loading...