Καματερό: Από ξυλόσομπα ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε τα δύο παιδιά 12 και 13 ετών

 Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Καματερό, καθώς δύο παιδιά 12 και 13 ετών έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους. 

Μάλιστα, ένα από τα αδελφάκια των παιδιών, ένα κοριτσάκι περίπου δύο ετών, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Η τραγωδία συνέβη το πρωί η φωτιά εκδηλώθηκε σε δώμα της διώροφης κατοικίας, όταν η μητέρα άναψε την ξυλόσομπα και σύμφωνα με τα όσα είπε ένα εκ των 12 συνολικών παιδιών της οικογένειας, πρέπει να πετάχτηκε η φλόγα από τη σόμπα και να ξεκίνησε η πυρκαγιά.

«Ήμουν μέσα, βλέπω τη φωτιά και έσπασα το τζάμι γιατί δεν άνοιγε η πόρτα και βγήκα έξω. Μετά κατάλαβα ότι ήταν τα αδέλφια μου μέσα στο δωμάτιο. Τρία έμειναν μέσα, το ένα πήγε στο νοσοκομείο», είπε το ένα από τα παιδιά της οικογένειας.

Ο Αντιπύραρχος και διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών με έδρα στο Περιστέρι, σταθμός ο οποίος αποκρίθηκε στην κλήση για φωτιά, περιέγραψε το τι συνέβη μόλις έφτασε η Πυροσβεστική:

«Το δώμα, όταν έφτασαν τα οχήματα, καιγόταν ολοσχερώς. Υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν εγκλωβισμένα δύο άτομα. Δυστυχώς όταν κατασβέστηκε η πυρκαγιά εντοπίσαμε δύο σορούς απανθρακωμένους, νεαρών ατόμων. Υπήρχε άλλο ένα παιδάκι μικρότερης ηλικίας με εγκαύματα στα χέρια, αλλά είχε βγει από το σπίτι και το παρέλαβε το ΕΚΑΒ και το πήγε στο Παίδων».

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εκτιμούν ότι πιθανόν η φωτιά προκλήθηκε από κάποια εστία που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν (όπως είπε το ένα από τα παιδιά) αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθούν τα απαραίτητα στοιχεία όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς.

loading...