Ακόμη και 100% να εμβολιαστεί μια κοινωνία η μετάδοση του covid 19 θα συνεχιστεί – Δείτε το φαινόμενο των κρουαζιερόπλοιων

Εάν σε ένα απόλυτα προστατευμένο και εμβολιασμένο σε ποσοστό έως και 100% περιβάλλον όπως τα κρουαζιερόπλοια τα κρούσματα εκτοξεύονται… τότε ακόμη και εάν έχουμε 100% εμβολιασμό σε μια χώρα ο Covid 19 ήρθε για να μείνει… δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορωνοιό.

Πλέον οι μύθοι έχουν καταρρεύσει.

Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από την μετάδοση του covid 19 αυτό είναι δεδομένο και όπως αποδεικνύεται και στο Ισραήλ ότι στα νέα κρούσματα το 40% είναι πλήρως εμβολιασμένοι δηλαδή με 3 δόσεις εμβολίων.
Τελικά η προπαγάνδα του φόβου, τα επικίνδυνα συνθήματα, τα πιστοποιητικά εμβολίων και ο διαχωρισμός των κοινωνιών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανοησία πολιτικών τσαρλατάνων και φερέφωνων επιστημόνων.
Δυστυχώς και στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός αντί να υποστηρίξει την λογική και να ενώσει την κοινωνία απέναντι στην πανδημία, δίχασε με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων…
Όμως το μέτρο αυτό απέτυχε.
Τα πιστοποιητικά εμβολίων απέτυχαν.
Εάν δεν είχαν αποτύχει δεν θα έκλεινε η νυχτερινή ζωή – που αφορά αποκλειστικά εμβολιασμένους –
Ότι μέτρο έρχεται σε σύγκρουση με την λογική έχει καταρρεύσει.
Ευτυχώς ήρθε η Omicron και έδωσε ένα ισχυρό μάθημα στους προπαγανδιστές, η Omicron χτυπάει τους εμβολιασμένους, οι ανεμβολίαστοι κατ΄ επιλογή είναι οι μεγάλοι νικητές, κράτησαν την ατομική τους ελευθερία και ας έχασαν προσωρινές κοινωνικές ελευθερίες.

Ο καθολικός εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση

Δυστυχώς η πραγματικότητα, ο πραγματικός κόσμος διδάσκει.
Έχουν πει πολλοί επιστήμονες ότι εάν εμβολιαστεί μια κοινωνία 100% θα αποδεκατιστεί ο covid 19.
Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Υπάρχει απόδειξη;
Ναι τα κρουαζιερόπλοια.
Στα κρουαζιερόπλοια πλήρωμα και πελάτες είναι 100% εμβολιασμένοι ενώ απαιτείται και tests πριν την είσοδο στο πλοίο.
Έχουμε ένα περιβάλλον 100% εμβολιασμένων και ελεγχόμενων άπαξ και προηγούνται και tests.
Τι συμβαίνει όμως;
Τουλάχιστον τέσσερα κρουαζιερόπλοια ανέφεραν κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι αξιωματούχοι της Κολομβίας εμπόδισαν το πλοίο Seven Seas Mariner να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να αποβιβαστεί στην Καρθαγένη, αφού αναφέρθηκαν επτά θετικά κρούσματα.
Οι αρχές στο Μεξικό εμπόδισαν επίσης το πλοίο Holland America Line Koningsdam να επιτρέψει στους επιβάτες να αποβιβαστούν στην τουριστική περιοχή του Puerto Vallarta στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αφού 21 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον covid 19 που ήταν 100% εμβολιασμένοι.
Οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία Jalisco του Μεξικού επρόκειτο να επιτρέψουν σε άτομα που βρέθηκαν αρνητικά στα tests να εγκαταλείψουν το πλοίο, αλλά, άλλαξαν την απόφασή τους λόγω της «εκθετικής αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο πλήρωμα».
Το πλοίο Holland America έχει πλήρως εμβολιασμένο πλήρωμα και απαιτεί από όλους τους επιβάτες να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού πριν επιβιβαστούν.
Το πλήρωμα και οι επιβάτες πρέπει επίσης να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19.
Η Seven Seas Mariner, η οποία έχει χωρητικότητα 445 ατόμων πληρώματος και 769 επιβατών, δεν έλαβε άδεια εισόδου στην Καρθαγένη της Κολομβίας, την περασμένη εβδομάδα αφού ο δήμαρχος William Dau εξέδωσε οδηγία.
Το Carnival Freedom της Carnival Cruise Lines επιβεβαίωσε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει τις στάσεις του στη νότια Καραϊβική, αφού πολλά άτομα στο πλοίο βρέθηκαν θετικά στον covid 19.
«Πρόκειται για μια 100% εμβολιασμένη κρουαζιέρα και όλοι οι επισκέπτες δοκιμάστηκαν επίσης πριν από την επιβίβαση», ανέφερε η Carnival Cruise Lines στις 24 Δεκεμβρίου.
Πριν από αυτό, η Royal Caribbean είπε ότι το Odyssey of the Seas, το οποίο είχε ποσοστό εμβολιασμού «95%» για το πλήρωμα και τους πελάτες, αντιμετώπισε έκρηξη κρουσμάτων COVID-19 Συνολικά 55 μέλη του πληρώματος και επισκέπτες, που αντιπροσωπεύουν το 1,1% των ανθρώπων του πλοίου ήταν θετικοί σε covid 19».
Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η παραλλαγή Omicron συνέβαλλε στην αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιο από τα κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ η Omicron αποτελεί το 73% όλων των κρουσμάτων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συμπέρασμα

Εάν σε ένα απόλυτα προστατευμένο και εμβολιασμένο σε ποσοστό έως και 100% περιβάλλον όπως τα κρουαζιερόπλοια τα κρούσματα εκτοξεύονται… τότε ακόμη και εάν έχουμε 100% εμβολιασμό σε μια χώρα ο Covid 19 ήρθε για να μείνει… δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορωνοιό.

www.bankingnews.gr

loading...