Δέκα (10) απειλές που μας οδηγούν σε πόλεμο με την Τουρκία. Όλες , θα συντονιστούν μέσα στο 2022.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας !

-Το ενδεχόμενο, το Τουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ να μπει στην Ελληνική Βουλή ,είναι περισσότερο από ποτέ ορατό και επικίνδυνο συνάμα αφού , εξυπηρετεί ως ¨Δούρειος Ίππος¨ τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας που θέλει διακαώς να κάνει πάλι ορατή την είσοδό της στην ΕΕ , αλλά και τις γεωπολιτικές της βλέψεις στην Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

-Το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό το μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με το UAV Byraktar ΤΒ3. Η Τουρκία  θα αποπειραθεί να κάνει την ανατροπή στην κούρσα των εξοπλιστικών και θα ζητήσει επίμονα την αποστρατικοποίηση των γνωστών  Ελληνικών νησιών .

– Εδώ και πολλά χρόνια , ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σκοπός της Τουρκίας είναι να απομονώσει την Κύπρο και να την ¨κατασπαράξει με την ησυχία της στην φωλιά της ¨ ήτοι , να την κάνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ Τουρκικό έδαφος . Η κοινή συνισταμένη όλων των εσωτερικών της προβλημάτων , εκεί θα ξεσπάσει πλέον. Θ αντιδράσει ο Ελληνισμός ;

– Ο οικονομικός αποκλεισμός της Κίνας και τα κενά που θα δημιουργηθούν ,θα σπεύσουν να τα καλύψουν ( οι γνωστοί ) μέσω Τουρκίας . Πριν γίνει όμως αυτό , θα ελέγχουν απόλυτα τα οικονομικά της , φέρνοντάς τα σε οριακό σημείο. Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία.

– Το εμπάργκο όπλο κατά  της Τουρκίας δεν θα υλοποιείται – όπως άλλωστε  , όλες οι έως τώρα αναγγελθείσες κυρώσεις εναντίων της  –  και τούτο θα δημιουργήσει μεγάλες ρωγμές στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και μεγαλύτερες πιέσεις  -«επιβολής δια της Ισχύος» – της Τουρκίας προς στην Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι , θα συγκαλύπτεται η Ελλάδα από τους εταίρους μας προς χάριν της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

–  Ο υβριδικός πόλεμος πού διεξάγει η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας , με όπλο τούς παράνομους μετανάστες ( εκμεταλλευόμενοι έναν εθνομηδενισμό, πού υπονομεύει την ιδέα του έθνους και του εθνικού κράτους.) θα εκδηλωθεί από την ¨περιοχή¨ του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια που έχει αναπτυχθεί  ως ¨γεωπολιτικός διάδρομος ¨από την Κωνσταντινούπολη , μέχρι την Αλβανία .Η πόλη των ΣΚΟΠΙΩΝ ως πρωτεύουσα , θα ενταχθεί σ αυτήν την δυναμική όπως πλέον , όλες οι εξελίξεις δείχνουν .

  – Η Ουκρανία θα συνεχίζει να αγοράζει παρτίδες τουρκικών drones που θα ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της το επόμενο έτος . Το δεδομένο αυτό ανάγει την Τουρκία σε σημαντικό παίκτη στην περιοχή μεγάλου ενδιαφέροντος για τις μεγάλες δυνάμεις  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άλλωστε δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Κίεβο . Αυτό θα ενισχύσει την τάση  κανονικοποίησης των απειλών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας

– Η Άγκυρα θεωρώντας ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες , ήτοι έχει πείσει αρκετά την διεθνή γνώμη ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ με την Ελλάδα , θα  ρίξει στο τραπέζι ΕΠΙΣΗΜΑ τη Χάγη . Έτσι θα επιδοθεί  πιο έντονα από ποτέ σε νέες «εκστρατείες » σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων αλλά και περεταίρω  αμφισβήτηση της οριοθέτησης των θαλασσίων περιοχών της Ελλάδας  . Η Ελλάδα θα ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ αφού , η προσφυγή των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης πρεσβεύεται  από την ίδια  ως το βασικό πρόταγμα της .

– Η Αποδοχή του ρόλου της Τουρκίας στη Λιβύη (όπως επιβεβαιώθηκε στ η  πρόσφατη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο) , θα ενισχύσει  τη διατήρηση  του (ψευτο) Μνημόνιου – Συναντίληψης Τουρκίας – Λιβύης για την οριοθέτηση θαλασσίων περιοχών δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο, που υπογράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Νοεμβρίου 2019. 

– Η Γερμανία παραμένει σφοδρά ενοχλημένη από την Αθήνα και το Παρίσι ( για τους γνωστούς λόγους )  και απαιτεί  να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Τουρκία, που είναι εταίρος όλων στο ΝΑΤΟ . Αυτό – σε συνδυασμό με το φλερτ Τουρκίας , Ισπανίας –  ενθαρρύνει την πολιτική διεκδίκησης της «γαλάζιας πατρίδας» που είναι επίσημη πλέον τουρκική θέση.

Κρατήστε το !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ (Τομέας Εσωτερικής Ασφάλειας και Γεωπολιτικής Στρατηγικής )

loading...