«Μας κυβερνούν παράφρονες υγειονομικοί αξιωματούχοι»- Φωνάζει ο κόσμος στην Αυστραλία- Η κυβέρνηση είναι ναζιστική (vid)

Διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκρίνουν την κυβέρνηση στην πολιτεία της Βικτόριας με τους ναζιστές.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έκαναν σήμερα πορεία στη Μελβούρνη κατά των νέων εντολών εμβολιασμού, με κάποιους εξ αυτών να συγκρίνουν την πολιτειακή κυβέρνηση με τους ναζί και να προτρέπουν σε βίαιες αντιδράσεις εναντίον πολιτικών, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Αυστραλία, όπου το 83% των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ο εμβολιασμός πανεθνικά είναι προαιρετικός. Ωστόσο πολιτείες και εδάφη της χώρας επιτάσσουν τον εμβολιασμό για διάφορες επαγγελματικές ομάδες και έχουν αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από το να πηγαίνουν σε εστιατόρια ή σε συναυλίες.

Η διαδήλωση στη Μελβούρνη κατά της εντολής εμβολιασμού που τέθηκε σε ισχύ σήμερα –απαιτεί από τους εργαζομένους στον κατασκευαστικό κλάδο στην πολιτεία της Βικτόριας να είναι πλήρως ανοσοποιημένοι– ήταν ειρηνική, ενώ δεν υπήρξαν άμεσα αναφορές για παραβατικές συμπεριφορές ή συλλήψεις.

Ωστόσο δημοσιογράφος της εφημερίδας The Age ανάρτησε βίντεο στο Twitter, στο οποίο φαίνεται διαδηλωτής να κουβαλά ψεύτικη αγχόνη με τρεις θηλιές ενώ η εφημερίδα δημοσίευσε την φωτογραφία ενός διαδηλωτή που κρατούσε μια αφίσα με τον πρωθυπουργό της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους να έχει μουστάκι σαν του Χίτλερ και με το hashtag #DictatorDan (δικτάτορας Νταν).

«Μας κυβερνούν παράφρονες υγειονομικοί αξιωματούχοι», είπε στους διαδηλωτές ο Κρεγκ Κέλι, πρώην βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος και τώρα ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Αυστραλία, όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

loading...