ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ.


ΒΙΝΤΕΟ:«ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ»

Όταν η κυβέρνηση και η τεχνολογία συνεργάζονται, οι δυνατότητες κατάχρησης εξουσίας αυξάνονται εκθετικά. Για να σωθούμε, και οι δύο αυτές δυνάμεις

πρέπει να ελέγχονται διαρκώς.

Ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με την πηγή ενός μεγάλου μέσου χειραγώγησης - την οθόνη της τηλεόρασης. Κυριολεκτικά δεν βλέπουμε κάτι πραγματικό όταν μας έρχεται μέσω αυτού του μέσου. Η εικόνα στην οθόνη δεν είναι η πραγματικότητα. Μπορεί εύκολα να μας δείχνει αυτό που κάποιος άλλος θέλει να πιστέψουμε.

Η συγκεκριμένη φόρμα είναι ένα ευρύ ανοιχτό πεδίο για τους προπαγανδιστές. Η προσωπική μας εμπειρία είναι περιορισμένη. Η τηλεόραση κάνει την εμπειρία μας να φαίνεται σχεδόν απεριόριστη και καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η διευρυμένη εμπειρία είναι αυθεντική. 

Έχουμε παρασυρθεί από τα μέσα ενημέρωσης και την τεχνολογία σε τέτοιο βαθμό που σήμερα ένα μεγάλο μέρος της "πραγματικότητάς" μας δεν είναι καν πραγματική - είναι εικονική.

Όλα καταλήγουν στην επιστημολογία - το τι είναι πραγματικό και τι πραγματικά γνωρίζουμε είναι ένα από τα κεντρικά ερωτήματα της φιλοσοφίας. 

Αλλά για χάρη της επιβίωσής μας, η απόκτηση γνώσης μέσω της δικής μας άμεσης εμπειρίας, η επαφή με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο, η προσωπική παρουσία, η αλληλεπίδραση με τον φυσικό κόσμο στο άμεσο (μη διαμεσολαβημένο) περιβάλλον μας, μοιάζει με το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να ξεφύγουμε από την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Όπως το πρόχειρο φαγητό, τα ηλεκτρονικά μέσα είναι διεισδυτικά και εθιστικά.ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :