Συμπαιγνία εν όψει συγκυβέρνησης: Συγχαρητήρια Τσίπρα σε… Ιερώνυμο για rapid test πιστών και «αθώωση» Μητσοτάκη!

 Τριγωνική συνεννόηση Κ.Μητσοτάκη, Α.Τσίπρα και Ιερώνυμου προκύπτει από την εξέλιξη των γεγονότων αναφορικά με τον περιορισμό πρόσβασης στις εκκλησίες των πιστών. 

Η μεν κυβέρνηση υπό το βάρος της κατακραυγής και του τεράστιου πολιτικού κόστους που ήδη πληρώνει μεταξύ των ψηφοφόρων της για την απαγόρευση πρόσβασης στις εκκλησίες στο πρώτο και στο δεύτερο lockdown, απέφυγε να επιβάλλει άμεσα μέτρα κάτι όμως το οποίο ζήτησε ο Α.Τσίπρας και το έπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!

Συγκεκριμένα εχθές ο Α.Τσίπρας ζήτησε ο ίδιος αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ένα Θεό μόνο για εμβολιασμένους) και αποκλεισμό από τις εκκλησίες των ανεμβολίαστων και ήρθε σήμερα η Ιερά Σύνοδος, που ελέγχεται ακόμα από τον Ιερώνυμο, και ζήτησε… rapid test από τους ανεμβολίαστους για να μπαίνουν στην εκκλησία και να κάνουν την προσευχή τους!

Δηλαδή ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κλασσική συμπαιγνία όπου όλοι είναι ικανοποιημένοι: Ο Κ.Μητσοτάκης αποφεύγει το άμεσο πολιτικό ανάθεμα που θα πίεζε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του κόμματός του, ο Α.Τσίπρας κλείνει το μάτι στο αριστερό ακρωτήριό του προσπαθώντας να το συσπειρώσει, καθώς εμφανίζει σαφή ίχνη αποσυσπείρωσης και ο Ιερώνυμος κάνει τη «βρώμικη» δουλειά, ως συνήθως, καθώς δεν έχει πολιτικό κόστος, αλλά σίγουρα έχει πολιτικά και όχι μόνο ανταλλάγματα.

Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει ο Ιερώνυμος και στην περίπτωση της κατάργησης της μισθοδοσίας των κληρικών: Είχε αποδεχθεί την πρόταση Α.Τσίπρα και εγκατέλειπε το Σώμα των κληρικών σε ένα Ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτείτο από την εκμετάλλευση της περιουσίας της εκκλησίας.

Αν και όταν υπήρχε τέτοιου είδους οικονομική αξιοποίηση. 

Τότε η αντίδραση των δεκάδων χιλιάδων κληρικών, η οποία αποτυπώθηκε από τον Π.Καμμένο στο υπουργικό Συμβούλιο, οδήγησε στην καθαίρεση του εισηγητή του νομοσχεδίου Ν.Φίλη. (Τώρα έχουμε ουσιαστικά ένα θρησκευτικό πραξικόπημα από τον Ιερώνυμο αφού ποιος πιστός θα πληρώνει 25€ για να πληρώνει να κάνει rapid test προκειμένου να προσέρχεται στις εκκλησίες;).

Πάντως ο Α.Τσίπρας απένειμε τα εύσημα στον Ιερώνυμο σε τηλεφωνική τους συνομιλία λέγοντάς του πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Α.Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Εκκλησία να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού.

loading...