Παραλήρημα Γεωργιάδη: Αχάριστοι στην εστίαση, οι ανεμβολίαστοι φταίνε για όλα – Θα ήθελε rapid test και για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ αλλά «υπάρχουν εμπόδια» (video)

Κάλεσε τους ανθρώπους της εστίασης να στραφούν κατά των ανεμβολίαστων! 

Σε μια ακόμη εμφάνιση-επίδειξη αλαζονείας και παντελούς αποποίησης ευθυνών για ότι συμβαίνει, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στους καταστηματάρχες της εστίασης που… τολμούν να ζητούν ενίσχυση επειδή βλέπουν ξανά να στοχοποιείται ο κλάδος τους με τα αλλοπρόσαλλα κυβερνητικά μέτρα.

Ένας κλάδος ο οποίος τράβηξε όλο το «λούκι» σε όλα τα lockdown που επιβλήθηκαν (γιατί τα καταστήματα εστίασης, παρά το ντελίβερι, ουσιαστικά παρέμεναν κλειστά ακόμα και όταν το εμπόριο ήταν ανοιχτό) και δεν λείπει από κανένα περιοριστικό μέτρο που αποφασίζεται. Και τα ακούει κι από πάνω επειδή ζητά βοήθεια κι επειδή διαμαρτύρεται που πρέπει να κάνει το χωροφύλακα που ελέγχει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων…

«Η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους … Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση (σ.σ. όχι βέβαια αφού τα κάνει όλα τέλεια…) που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται»!  Αν είναι δυνατόν, σοβαρότης μηδέν…

Ο Υπουργός Ανάπτυξη είπε και ξανά είπε ότι η εστίαση πήρε τα περισσότερα χρήματα. Μήπως όμως αυτό (αν ισχύει…) έγινε επειδή δέχθηκε και το μεγαλύτερο χτύπημα; Προφανώς η ορθότητα και ο ρεαλισμός είναι άγνωστες λέξεις για τον κ.Γεωργιάδη, ο οποίος επέμεινε στο αφήγημά του:

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι».

Θα ήθελε rapid test και για τα σούπερ μάρκετ αλλά «υπάρχουν εμπόδια»

Το ενδεχόμενο να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, «έχει συζητηθεί τόσο στο Μαξίμου όσο και σε συναντήσεις του ίδιου με εκπροσώπους του κλάδου. Αλλά γι’ αυτό, υπάρχουν εμπόδια και πρακτικά», είπε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλλον απογοητευμένος.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Ένα πρόβλημα είναι το ενδεχόμενο στα σούπερ μάρκετ να δημιουργούνται και τεράστιες ουρές σε ώρες αιχμής».

Σε αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν, ο κ.Γεωργιάδης εξαπολύει επίθεση και χαρακτηρίζει την αγωνία τους και την έκκληση για στήριξη «αχαριστία» και τους καλεί να στραφούν κατά των ανεμβολίαστων!

loading...