Οι επιστήμονες αναπτύσσουν τώρα λαχανικά mRNA, έτσι ώστε τα παντοπωλεία να μπορούν να πωλούν «εμβόλια» κρυμμένα στα τρόφιμα





Ίθαν Χαφ *   

(Φυσικά Νέα) Η κυβέρνηση εξακολουθεί να απαγορεύει στο μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής να καλλιεργεί φυσικά φαρμακευτικά βότανα (δηλαδή, κάνναβη, μανιτάρια ψιλοκυβίνης, πεγιότ) στο σπίτι. Η ίδια κυβέρνηση, ωστόσο, ξοδεύει βαριά αμερικανικά φορολογικά δολάρια για την ανάπτυξη τεχνητού φυτού mRNA. εμβόλια “τα οποία οι Αμερικανοί θα ενθαρρυνθούν να καταναλώσουν και, ενδεχομένως, ακόμη και να μεγαλώσουν οι ίδιοι για να “προστατευτούν” από τους πιο πρόσφατους σχεδιαστές ιούς.

Μια πρόσφατη ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ρίβερσαϊντ (UCR) εξηγεί ότι το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) έδωσε μια επιχορήγηση 500.000 δολαρίων που χρηματοδοτήθηκε από τους φορολογούμενους σε μια ομάδα επιστημόνων από το UCR για να τροποποιήσουν γενετικά (ΓΤΟ) νέα φρούτα και λαχανικά για την Big Pharma που περιέχουν κρυμμένα εμβόλια μέσα στο φυτικό τους υλικό.

«Το μέλλον των εμβολίων μπορεί να μοιάζει περισσότερο με την κατανάλωση σαλάτας παρά με ένα σφηνάκι στο χέρι», έγραψε ο Jules Bernstein σε μια σχολική ανακοίνωση για το έργο.

Δεδομένου ότι τα υπάρχοντα εμβόλια mRNA σε παραδοσιακά φιαλίδια πρέπει να διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να παραμείνουν «βιώσιμα», το να τα πάρεις στην αγκαλιά των ανθρώπων πριν «λήξουν» είναι μια πρόκληση. Τα λαχανικά και τα φρούτα του mRNA θα μπορούσαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα, λένε οι επιστήμονες .

«Ιδανικά, ένα μόνο φυτό θα παράγει αρκετό mRNA για να εμβολιάσει ένα άτομο», δήλωσε ο Juan Pablo Giraldo, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Βοτανικής και Φυτικής Επιστήμης του UCR, ο οποίος ηγείται της έρευνας σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια San. Diego (UCSD) και Carnegie Mellon University (CMU).

“Δοκιμάζουμε αυτήν την προσέγγιση με σπανάκι και μαρούλι και έχουμε μακροπρόθεσμους στόχους οι άνθρωποι να το καλλιεργούν στους δικούς τους κήπους. Οι αγρότες θα μπορούσαν επίσης τελικά να καλλιεργήσουν ολόκληρα χωράφια με αυτό.”

Στην Αμερική, το φυσικό είναι «παράνομο» και το αφύσικο είναι ο κανόνας

Ο Τζιράλντο εξήγησε περαιτέρω ότι το κλειδί για τον επαναπρογραμματισμό των φυτών για την παραγωγή τεχνητών νανοσωματιδίων mRNA είναι να παραβιάσεις τους χλωροπλάστες τους.

Αυτά τα μικρά όργανα φυτικών κυττάρων συνήθως μετατρέπουν το φως του ήλιου σε ενέργεια που τα φυτά χρησιμοποιούν στη συνέχεια για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Αφού χειραγωγηθούν από τον Giraldo και τους ομοίους του, αυτοί οι χλωροπλάστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη φαρμάκων mRNA για τη φαρμακευτική βιομηχανία.

“Είναι μικροσκοπικά εργοστάσια με ηλιακή ενέργεια που παράγουν ζάχαρη και άλλα μόρια που επιτρέπουν στο φυτό να αναπτυχθεί”, λέει ο Giraldo. “Είναι επίσης μια αναξιοποίητη πηγή για την παραγωγή επιθυμητών μορίων.”

Με τον όρο “επιθυμητός”, ο Giraldo εννοεί φυσικά κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και το πιο σημαντικό κερδοφόρο. Αυτή η πλανδημική επιχείρηση είναι τελικά πολλά χρήματα, και μόλις οι ενέσεις που αποκαλούν “εμβόλια” εξαφανιστούν σε δημοτικότητα, το επόμενο βήμα είναι να τις μεταμφιέσουμε ως φρέσκα προϊόντα. …

Τρελοί επιστήμονες όπως ο Giraldo πιστεύουν ξεκάθαρα ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πειστούν να κάνουν «εμβόλια» εάν μοιάζουν περισσότερο με φαγητό σε αντίθεση με μια μεταλλική σύριγγα. Και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

«Η ιδέα μας είναι να επαναχρησιμοποιήσουμε φυσικά νανοσωματίδια, δηλαδή ιούς φυτών, για παράδοση γονιδίων στα φυτά», πρόσθεσε η Nicole Steinmetz, καθηγήτρια νανομηχανικής στο UCSD, σχετικά με το αποτρόπαιο έργο.

«Κάποια μηχανική πηγαίνει σε αυτό για να κάνει τα νανοσωματίδια να πάνε στους χλωροπλάστες και επίσης να τα καταστήσει μη μολυσματικά προς τα φυτά».

Ο Giraldo λέει ότι ήταν ένα «όνειρο» του (συζήτηση για διαταραγμένους…) να αναπτύξει κάτι τέτοιο. Προφανώς ήταν ένας από τους δια βίου στόχους του να μετατρέψει τα φυσικά φυτά σε τεχνητά φαρμακευτικά εργοστάσια.

«Ένας από τους λόγους που άρχισα να δουλεύω στη νανοτεχνολογία ήταν για να μπορέσω να την εφαρμόσω σε φυτά και να δημιουργήσω νέες τεχνολογικές λύσεις», φέρεται να είπε. «Όχι μόνο για τρόφιμα, αλλά και για προϊόντα υψηλής αξίας, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα».

Ο Giraldo εργάζεται επίσης σε ένα έργο για την τεχνητή μηχανική φυτών για την έγχυση του δικού τους αζωτούχου λιπάσματος απευθείας στους χλωροπλάστες.

loading...