Έχετε ακουστά για την «σπηλιά του Πλάτωνα»; Για το «Matrix»;

              Ναι, αυτές οι περιγραφές δείχνουν  ακριβώς την νοητική  κατάσταση των Ελλήνων πολιτικών που είναι άτομα μεγαλωμένα σε κλειστές οικογένειες κηφήνων  που έχουν αποκοπεί από τους βιοποριζόμενους  Έλληνες, καθώς και από  την περιρρέουσα  διεθνή  πολιτική πραγματικότητα.

.              Όπως εκείνοι οι αρχαίοι πολίτες, στην σπηλιά του Πλάτωνα, που η αντίληψη τους περιοριζόταν στον κόσμο της σπηλιάς.

.              Κανένας από τους πολιτικούς μας, δεν είναι σε θέση να μας δώσει να καταλάβουμε σήμερα, σε ποια άβυσσο ακροβατούμε. Και αυτό όχι γιατί θέλουν να μας λένε ψέματα αλλά διότι είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα!.

.              Όπως ο ΣυΡιζΑ που έπεσε σε χειμερινή νάρκη, από, μετά τον εμφύλιο, και ξύπνησε  στον σημερινό  Αρμαγεδδώνα, και  οπού βρίσκεται: «Εκτός τόπου και χρόνου», έτσι και η δεξιά μας ζει σε άλλη εποχή και σε άλλο τόπο.    

.               Αυτό  δε που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό είναι, ότι όλη η πολιτική εξουσία του δίπολου (δηλαδή, κυβέρνηση  και  αντιπολίτευση) επιμένουν να μας κρατούν μη ενημερωμένους πάνω στα καυτά προβλήματα της χώρας μας.

.               Δυστυχώς αυτοί οι πολιτευτές μας, ((εάν ξυπνήσουν μονομιάς θα τους έλθει  ανάποδα όλος ο ντουνιάς)) !!. Και όχι μόνο ανάποδα αλλά δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον. Γι’ αυτό και φροντίζουν έτσι ώστε εμείς να μη δούμε την αλήθεια,  ώστε να ζούμε όλοι στο ψέμα.

.               Πλανάται ο κόσμος εδώ που έχει την ψευδαίσθηση ότι αν απαλλαγεί από το ΣυΡιζΑ και βγει η δεξιά, τότε, όλα θα πάνε καλά.

.               Όπως τα αεροδρόμια πουλήθηκαν κοψοχρονιά έτσι και οι υδρογονάνθρακες θα δοθούν στα ταμεία ιδιωτικοποιήσεων για ένα μηδαμινό  ποσό που δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια του εργαζόμενου πληθυσμού μας, ή για τον εξοπλισμό της χώρας. Αυτή μιζέρια που έχουμε παγιδευτεί με τα ασήμαντα έσοδα στην παγκοσμιοποιημένη χώρα μας, θα μας πνίγουν όλο και χειρότερα.

.                Συνεχώς αυξάνουμε το χρέος και ξεπουλούμε τζάμπα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας.

.               Ακόμα και στην περίπτωση που θα ξεπεράσουμε επιτυχώς  αυτό το φοβερό ξεπούλημα και θα σταματήσει η εθνική συρρίκνωση (πράγμα που δεν φαίνεται να συμβαίνει), θα θέλουμε 40 χρόνια για να φτάσουμε στην κατάσταση που είμαστε το 2010.

Αλέξανδρος Δημητριαδης

loading...