Κυβέρνηση σε πανικό – Η Μ.Γκάγκα «αδειάζει» Κ.Μητσοτάκη: «Αποτυχημένα μέτρα υποχρεωτικός εμβολιασμός και lockdown»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κατά της ίδιας της κυβέρνησης

Σαφείς αιχμές για την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και τα μέτρα που συνεχίζει να παίρνει η κυβέρνηση άφησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

Η Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε επί της ουσίας ως αποτυχημένα μέτρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το lockdown, «αδειάζοντας» πλήρως την κυβέρνηση που εδώ και περίπου δύο χρόνια τα μοναδικά «μέτρα» που έχει πάρει για την αντιμετώπιση του Covid-19 είναι ο υποχρεωτικός (ή μαζικός) εμβολιασμός και το lockdown. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη υπάρχει έντονη δυσφορία στο Μαξίμου με την Μίνα Γκάγκα γιατί διέρρευσε ότι υπάρχουν σκέψεις για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κλήθηκε να απαντήσει για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και ερωτήθηκε εάν υπάρχει σκέψη για lockdown και υποστήριξε ότι «πέρυσι, τέτοια εποχή, που είχαμε lockdown είχαμε αντίστοιχους αριθμό νεκρών».

«Δεν είναι θέμα lockdown, είναι θέμα να προσέχουμε. Τα αστυνομικά μέτρα θα βοηθήσουν δηλαδή; Δημιουργούμε έναν διχασμό», είπε η Μ.Γκάγκα ξεχνώντας μάλλον ότι στον διχασμό επένδυσε η ίδια η κυβέρνηση. «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκα», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα και είπε: «Δεν ξέρω εάν η υποχρεωτικότητα είναι η καλύτερη επιλογή για να πείσουμε τους γύρω μας, το κάναμε με τους υγειονομικούς, όμως αυτό δεν οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών στους υγειονομικούς. Δεν είναι η υποχρεωτικότητα ο τρόπος να το κάνουμε, δεν είναι το lockdown». 

Σε ερώτηση για το εάν οι ανεμβολίαστοι θα πειστούν μέσω της πειθούς απάντησε ότι «ούτε μέσω της υποχρεωτικότητας θα πειστούν». 

«Η υποχρεωτικότητα οδήγησε σε έναν πολύ μεγάλο διχασμό και σε ταραχές μέσα στην κοινωνία, είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε με πειθώ», είπε αναφερόμενη στις αποφάσεις της Αυστρίας. 

Όσον αφορά το lockdown είπε ότι «πιστεύω πραγματικά ότι το lockdown δεν βοήθησε, μετά το πρώτο κύμα, από ένα σημείο και μετά. Το δεύτερο lockdown ήταν λιγότερο αποτελεσματικό. Τώρα και να μπει lockdown δεν θα το ακολουθήσει κανείς». 

Να σημειώσουμε ότι οι ομολογίες της Μ.Γκάγκα είναι σημαντικές, καθώς δεν προέρχονται από έναν επιστήμονα που διαφωνεί με τα μέτρα, αλλά από την ίδια την υφυπουργό Υγείας, η οποία επίσης είναι και γιατρός. 

loading...