Πρόταση του ΑΚΚΕΛ στον ΥΠΕΣ Βορίδη για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα

Πρόταση να πολιτογραφηθεί τιμητικά ως Έλληνας ο ιδρυτής του Wikileaks, Julian Assange, που σήμερα βρίσκεται φυλακισμένος σε βρετανική φυλακή μετά από δίωξη που του άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση, υπέβαλε το ΑΚΚΕΛ στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, πάνω στη βάση κυρίως των εξαιρετικών υπηρεσιών που προσφέρει μέσω του WikiLeaks στην εξυπηρέτηση αξιών και ιδανικών του Ελληνισμού αλλά και με πρακτικές υπηρεσίες προς την Ελλάδα που παρατίθενται.

Η πρόταση του ΑΚΚΕΛ επισημαίνει και συνδυάζει διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί, έτσι ώστε με βάση την παλαιότερη γνωστή υπόθεση του Στηβ Λάλα, η τιμητική πολιτογράφηση να λειτουργήσει ως κλειδί για τη μεταφορά του Julian Assange στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το νομικό και πολιτικό προηγούμενο του Στηβ Λάλα μέσα στο περιβάλλον της ελληνοαμερικανικής και ελληνοβρετανικής συμφωνίας συνεργασίας, το οποίο επηρεάζεται επίσης από την πρόταση.

Στην πρόταση αναφέρονται επίσης και οι περιπτώσεις τιμητικής πολιτογράφησης που έχουν γίνει για τον υπουργό Στυλιανίδη, οικογένεια Αντετοκούνμπο και Χίσλοπ, αντιμετωπίζοντάς τους ως προηγούμενα με βάση τα οποία η τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange είναι απλώς μία τυπική διαδικασία, διότι η προσφορά του είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από την προσφορά των προαναφερθέντων όπως αναφέρεται στην δικαιολόγηση της τιμητικής πολιτογράφησής τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Χαρακτηριστικά τμήματα της Πρότασης του ΑΚΚΕΛ

1) Ο Julian Assange μέσω του WikiLeaks προέβαλλε και προβάλλει διαρκή αντίσταση, ένα διαρκές ΟΧΙ, στις ναζιστικής νοοτροπίας ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που λειτουργούσαν και εξακολουθούν να λειτουργούν κυρίως μέσα στην κυβερνητική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι οποίες έχουν σαφέστατη και γνωστή ανθελληνική και εν πολλοίς φιλοτουρκική καθεστωτική ταυτότητα. Τα προαναφερθέντα ενισχύονται ακόμη περισσότερο μέσω των άδικων και παράνομων διώξεων που υφίσταται ο Julian Assange. Η δεύτερη ημέρα της δίκης του στο Λονδίνο (με βάση και κατάθεση από αποδεδειγμένο ψευδομάρτυρα), μάλιστα, έχει γίνει ακριβώς την 28η Οκτωβρίου, επέτειο της φασιστικής-ναζιστικής επίθεσης κατά της Ελλάδας το 1940.

2) Αποκάλυψε ενέργειες διεφθαρμένων κύκλων των Υπηρεσιών των ΗΠΑ να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής. Περιλαμβάνονται επίσης τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν προβληματισμό για πιθανή εμπλοκή αυτών των κύκλων στο θανατηφόρο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τις λειτουργίες της Τρόικα κατά τη διάρκεια της κατασκευής της κρίσης εναντίον της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την τιμωρία των υπευθύνων και την απαλλαγή της Ελλάδας από τα δεινά που επέφερε η Τρόικα.

3) Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του προσανατολισμού που έχει ο Julian Assange προς τις διαχρονικές αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού ως πολιτισμικού μεγέθους καταπολέμησης της βαρβαρότητας και ολοκληρωτισμού, είναι και η αποκάλυψη emails, εγγράφων κλπ από το κόμμα AKP του Ερντογάν κυρίως σχετικά με το πραξικόπημα εναντίον του, γεγονός που οδήγησε στον αποκλεισμό του Wikileaks στην Τουρκία από το καλοκαίρι του 2016, χωρίς να αποκλείεται το ίδιο το τουρκικό καθεστώς να έχει κάποια εμπλοκή στην συνολική κατάσταση προς την δίωξή του.

4) Ο βασικός όγκος των εγγράφων επικοινωνιών της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και αλλού αποτελεί πολύτιμο αποδεικτικό υλικό αποκάλυψης των ενεργειών που έγιναν κατά του ελληνικού λαού από ξένους αξιωματούχους, οι οποίοι προφανώς έχουν παραβιάσει και τον όρκο τους απέναντι στους πολίτες της δικής τους χώρας (αν όχι και τη νομοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού) σε σχέση με την αντιμετώπιση της Ελλάδας κατά την οικονομική κρίση αλλά και παλαιότερα σε σχέση με κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

5) Σε διεθνές επίπεδο, υπάρχει η διαχρονική ευθυγράμμιση του Julian Assange στην υπηρεσία των αξιών και ιδανικών του Ελληνισμού (ως πανανθρώπινου σημείου αναφοράς Πολιτισμού και καταπολέμησης της βαρβαρότητας κάθε μορφής) με αποκάλυψη πλήθους περιπτώσεων διαφθοράς σε όλο τον κόσμο, εγκλημάτων πολέμου, αποκάλυψη ενεργειών καταστολής ελευθερίας και δημοκρατίας, εκμετάλλευσης από αξιωματούχους της θέσης και εξουσίας που είχαν, κλπ. μέχρι και αποκάλυψη ζωτικών εγγράφων εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως η περιβόητη Scientology που φωτίζουν την πραγματική φύση και λειτουργία τους.

6) Το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι η υπόθεση μεταφοράς του Στηβ Λάλα έχει δημιουργήσει μία νομική και πολιτική πύλη μεταφοράς από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και η πρόταση τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange ως Έλληνα δημιουργεί το κλειδί ανοίγματος αυτής της πύλης.

————————— Η επιστολή στον ΥΠΕΣ Βορίδη —————————-

29/10/2020

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη

[email protected]

ΣΧΕΤ.: Πρόταση του ΑΚΚΕΛ για Τιμητική Πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια της ενημέρωσής μας για τιμητική πολιτογράφηση αλλοδαπού, μετά από αίτημα του ΑΚΚΕΛ προς εσάς σχετικά με την τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange (ιδρυτή του Wikileaks), το ΑΚΚΕΛ υποβάλλει αίτημα για την τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange, ώστε να αρχίσει η διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας, η προσωπική παρουσία του Julian Assange στην Ελλάδα αποτελεί σοβαρή πιθανότητα, όπως εξηγούμε παρακάτω, χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια κυβερνητική ενέργεια για αυτό, αν και θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Σε συνέχεια των εορτασμών τιμής της επετείου του ελληνικού ΟΧΙ απέναντι στο Ναζιστικό και Φασιστικό Άξονα, που ξεκίνησε την μάχη του ελληνικού λαού εναντίον του Άξονα το 1940 (και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με διάφορες μορφές), το ΑΚΚΕΛ υποβάλλει σε εσάς το αίτημα τιμητικής πολιτογράφησης, δεδομένου ότι οι αποκαλύψεις που έκανε ο Julian Assange έφεραν στο φως εγκλήματα πολέμου, ναζιστικού τύπου βαρβαρότητες, εγκλήματα που συγκρούονται με τις αξίες του Ελληνισμού (όχι απαραίτητα με τη στενή αντίληψη της γεωγραφικής έκτασης, αλλά ως σημείο αναφοράς της Ανθρωπότητας) και εν πολλοίς εξουδετέρωσαν τη δράση από τέτοιες ναζιστικής αντίληψης ομάδες και οργανώσεις.

Ο Julian Assange μέσω του WikiLeaks προέβαλλε και προβάλλει διαρκή αντίσταση, ένα διαρκές ΟΧΙ, στις ναζιστικής νοοτροπίας ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που λειτουργούσαν και εξακολουθούν να λειτουργούν κυρίως μέσα στην κυβερνητική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι οποίες έχουν σαφέστατη και γνωστή ανθελληνική και εν πολλοίς φιλοτουρκική καθεστωτική ταυτότητα. Τα προαναφερθέντα ενισχύονται ακόμη περισσότερο μέσω των άδικων και παράνομων διώξεων που υφίσταται ο Julian Assange. Η δεύτερη ημέρα της δίκης του στο Λονδίνο (με βάση και κατάθεση από αποδεδειγμένο ψευδομάρτυρα), μάλιστα, έχει γίνει ακριβώς την 28η Οκτωβρίου, επέτειο της φασιστικής-ναζιστικής επίθεσης κατά της Ελλάδας το 1940.

Με βάση τον μοναδικό συνδυασμό σε νομικό και πολιτικό προηγούμενο, που έχει διαμορφωθεί στις ελληνοαμερικανικές και ελληνοβρετανικές σχέσεις (με τις δύο διμερείς συμφωνίες και την παλαιότερη υπόθεση του Στηβ Λάλα), όπως επίσης και με πρόσφατες περιπτώσεις τιμητικής πολιτογράφησης, (Στυλιανίδη, οικογένεια Αντετοκούμπο, Χίσλοπ κλπ), η τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα είναι πια ένα τυπικό διαδικαστικό θέμα, δεδομένου της ασύγκριτα μεγαλύτερης προσφοράς του, όπως και η δυνατότητα να έρθει ελεύθερος στην Ελλάδα, όπως εξηγούμε.

Για να το θέσουμε παραστατικά, με βάση την αιτιολόγηση για τις εν λόγω τιμητικές πολιτογραφήσεις που δημοσιοποιήσατε, αν παραστήσουμε την αιτιολόγησή σας για την προσφορά αυτών των ατόμων με μέγεθος πολυκατοικιών, κατ’ αναλογία η προσφορά του Julian Assange θα πρέπει να θεαθεί με μέγεθος ουρανοξύστη και μάλιστα σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες και καταστάσεις διώξεων, στις οποίες οι προηγούμενοι δεν έχουν βρεθεί. Η πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη, μάλιστα, για να οριστεί Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, είναι άκρως αμφιλεγόμενη, όπως γνωρίζετε, με πλήθος αντιδράσεων μέχρι του σημείου να έχει αναφερθεί ότι όχι τιμητική πολιτογράφηση δεν θα έπρεπε να του γίνει, αλλά απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα διότι στήριξε επ’ αμοιβή το ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν κατά της Κύπρου.

Σκιαγράφηση της προσφοράς του Julian Assange

Είναι ευνόητο ότι δεν μπορούμε να αναφέρουμε όλο τον όγκο με τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τον Julian Assange, αλλά ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks (1) αρχικά σε σχέση με την Ελλάδα και άμεσα υποστηρικτικά του ελληνικού λαού. Αποκάλυψε ενέργειες διεφθαρμένων κύκλων των Υπηρεσιών των ΗΠΑ να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής. Περιλαμβάνονται επίσης τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν προβληματισμό για πιθανή εμπλοκή αυτών των κύκλων στο θανατηφόρο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τις λειτουργίες της Τρόικα κατά τη διάρκεια της κατασκευής της κρίσης εναντίον της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την τιμωρία των υπευθύνων και την απαλλαγή της Ελλάδας από τα δεινά που επέφερε η Τρόικα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του προσανατολισμού που έχει ο Julian Assange προς τις διαχρονικές αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού ως πολιτισμικού μεγέθους καταπολέμησης της βαρβαρότητας και ολοκληρωτισμού, είναι και η αποκάλυψη emails, εγγράφων κλπ από το κόμμα AKP του Ερντογάν κυρίως σχετικά με το πραξικόπημα εναντίον του, γεγονός που οδήγησε στον αποκλεισμό του Wikileaks στην Τουρκία από το καλοκαίρι του 2016, χωρίς να αποκλείεται το ίδιο το τουρκικό καθεστώς να έχει κάποια εμπλοκή στην συνολική κατάσταση προς την δίωξή του.

Ο βασικός όγκος των εγγράφων επικοινωνιών της αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και αλλού αποτελεί πολύτιμο αποδεικτικό υλικό αποκάλυψης των ενεργειών που έγιναν κατά του ελληνικού λαού από ξένους αξιωματούχους, οι οποίοι προφανώς έχουν παραβιάσει και τον όρκο τους απέναντι στους πολίτες της δικής τους χώρας (αν όχι και τη νομοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού) σε σχέση με την αντιμετώπιση της Ελλάδας κατά την οικονομική κρίση αλλά και παλαιότερα σε σχέση με κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας. Προφανώς όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα των τελευταίων ετών θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν αυτό το υλικό αλλά παρ’ όλο που δεν το έχουν αξιοποιήσει, η προσφορά του Julian Assange παραμένει στο ακέραιο διότι μπορεί να αξιοποιηθεί από τους πολίτες τους ίδιους, με διάφορους τρόπους νομικούς, ακτιβιστικούς και άλλους.

Κατά δεύτερο λόγο (2) σε διεθνές επίπεδο, υπάρχει η διαχρονική ευθυγράμμιση του Julian Assange στην υπηρεσία των αξιών και ιδανικών του Ελληνισμού (ως πανανθρώπινου σημείου αναφοράς Πολιτισμού και καταπολέμησης της βαρβαρότητας κάθε μορφής) με αποκάλυψη πλήθους περιπτώσεων διαφθοράς σε όλο τον κόσμο, εγκλημάτων πολέμου, αποκάλυψη ενεργειών καταστολής ελευθερίας και δημοκρατίας, εκμετάλλευσης από αξιωματούχους της θέσης και εξουσίας που είχαν, κλπ. μέχρι και αποκάλυψη ζωτικών εγγράφων εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως η περιβόητη Scientology που φωτίζουν την πραγματική φύση και λειτουργία τους. Ένα από τα σημαντικότερα και αδιαμφισβήτητα παραδείγματα εγκλημάτων πολέμου είναι η αποκάλυψη του βίντεο όπου αμερικανικό ελικόπτερο στο Ιράκ σκοτώνει πολίτες συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου του πρακτορείου Reuters και του οδηγού του, μία ακραία περίπτωση αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.

Οι αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού όπως έχουν δημιουργηθεί από την αρχαιότητα και διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, αποτελούν σημείο αναφοράς της Ανθρωπότητας σχετικά με το τί είναι “πολιτισμένο” και τί είναι “βάρβαρο”, απάνθρωπο, μισάνθρωπο και γενικά κατά της ανθρώπινης οντολογικής φύσης. Η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η τιμή στην ανθρώπινη ζωή, η υπηρεσία στους πολίτες, η αποφυγή εκμετάλλευσής τους, η απόκρουση της διαφθοράς, η ελεύθερη έρευνα, ο σεβασμός της προσωπικότητας από τον οποίο απορρέει και σήμερα η προστασία της ιδιωτικής ζωής κλπ περιλαμβάνονται στα ιδανικά και αξίες του Ελληνισμού και φυσικά δεν εξαντλούν το θέμα. Όταν βλέπουμε σε ποια κατεύθυνση λειτούργησαν οι αποκαλύψεις του Julian Assange, μέσω του Wikileaks, βλέπουμε ότι εξυπηρέτησαν αυτά που θεωρούνται αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού (ενδεικτικά αναφερόμενα πιο πριν). Αρκεί να δει κάποιος μία λίστα αποκαλύψεων του Wikileaks και διαπιστώνει ότι καθετί φέρνει όφελος που ανάγεται σε υπηρεσία προς τα προαναφερθέντα.

Οι ελληνοαμερικανική, ελληνοβρετανική Συμφωνίες και η υπόθεση Στηβ Λάλα

Γνωρίζουμε βέβαια ότι στο πρόσωπο του Julian Assange ένα τμήμα της κυβερνητικής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (με την βοήθεια αντίστοιχου στην Βρετανία) έχει εξαπολύσει μία λυσσασμένη επίθεση για τη φυλάκισή του και ουσιαστικά έμπρακτη θανάτωσή του γιατί αποκάλυψε τις εγκληματικές συμμορίες τους σε όλο τον κόσμο. Αναφερόμαστε σε αυτό διότι ακριβώς ο μοναδικός συνδυασμός που υπάρχει μόνο για την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, θα μπορεί να δώσει λύση στη Νομική και Πολιτική υπόθεση που εξελίσσεται αυτό τον καιρό στα βρετανικά δικαστήρια με επίκεντρο τον Julian Assange, αξιοποιώντας το νομικό και πολιτικό προηγούμενο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ με την μεταφορά του Στηβ Λάλα στην Ελλάδα.

Επιγραμματικά, αφού ο Julian Assange έχει υπηρετήσει την Ελλάδα (ως κοινωνία) και τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού, έχοντας αποκαλύψει αυτά που το εν λόγω τμήμα της διοίκησης των ΗΠΑ τον κατηγορεί ότι αποτελούν κατασκοπία, hacking, διακινδύνευση πρακτόρων κλπ κλπ (με αποδεδειγμένα ψευδείς καταθέσεις «μαρτύρων») και η Βρετανία ΔΕΝ τα αμφισβητεί αυτά, έχοντάς τον φυλακισμένο σε φυλακή υψηλής ασφάλειας, τίθεται σοβαρό θέμα αν και κατά πόσο οι ΗΠΑ και η Βρετανία είναι ή μπορούν να είναι σύμμαχοι με την Ελλάδα (αφού αυτά για τα οποία εμείς θέλουμε να τιμήσουμε τον Julian Assange, για αυτά τα ίδια οι ΗΠΑ και Βρετανία θέλουν να τον φυλακίσουν και τον έχουν φυλακισμένο). Τίθεται θέμα “συμβατότητας” του νομικού-πολιτικού συστήματος (και νομικού-πολιτικού πολιτισμού) των ΗΠΑ και Βρετανίας με αυτά της Ελλάδας. Επιπλέον, αυτή η σοβαρή και λογική αμφισβήτηση της “συμβατότητας” επεκτείνεται και στις πρόσφατες Συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και Βρετανία. Κατά συνέπεια, αναδύεται η υποχρέωση από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας να αποδείξουν στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει αυτή η συμβατότητα και ότι είναι πραγματικοί σύμμαχοι ως ακολούθως.

Το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι η υπόθεση μεταφοράς του Στηβ Λάλα έχει δημιουργήσει μία νομική και πολιτική πύλη μεταφοράς από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και η πρόταση τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange ως Έλληνα δημιουργεί το κλειδί ανοίγματος αυτής της πύλης:

Συγκριτικές περιπτώσεις Julian Assange και Στηβ Λάλα

Η κατάσταση, όπως εξελίχθηκε τώρα, είναι σχεδόν ισοδύναμη με την περίπτωση του Στηβ Λάλα, αλλά με τον Julian Assange υπό πολύ καλύτερη αναλογία:

(1) Ο Λάλας κατηγορήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση ότι έδωσε απόρρητες πληροφορίες στην Ελλάδα. Ο Assange κατηγορείται από την αμερικανική κυβέρνηση ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες μέσω του WikiLeaks.

(2) Ο Λάλας συνελήφθη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν έφτασε στις ΗΠΑ. Ο Assange ΔΕΝ έχει συλληφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να περάσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο για να αποκτήσουν έλεγχο επάνω του.

(3) Ο Λάλας δικάστηκε σε δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο Assange ΔΕΝ δικάστηκε σε δικαστήριο των ΗΠΑ.

(4) Ο Λάλας καταδικάστηκε και φυλακίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Assange ΔΕΝ έχει καταδικαστεί και ΔΕΝ είναι φυλακισμένος στις ΗΠΑ.

(5) Ο Λάλας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να τον αφήσουν ελεύθερο στην Ελλάδα για τα τελευταία χρόνια της υπό όρους αποφυλάκισής του για να επανενωθεί με την οικογένειά του για ανθρωπιστικούς λόγους. Ο Assange ΔΕΝ βρίσκεται καν υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και οι ΗΠΑ ΔΕΝ μπορούν να έχουν νόμιμο λόγο να παρέμβουν κατά της απελευθέρωσής του στην Ελλάδα, τουλάχιστον για ανθρωπιστικούς λόγους (για βελτίωση της υγείας του) επιπρόσθετα για την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης, αφού για μια πολύ πιο βαριά υπόθεση όπως αυτή του Λάλα, στην οποία είχαν τον πλήρη έλεγχο, επέτρεψαν στον Λάλα να έρθει στην Ελλάδα παρά τις αντίθετες υποδείξεις της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση του Λάλα δημιούργησε «μια νομική-πολιτική γέφυρα και πύλη» από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην οποία μπορεί να «οδηγηθεί» η υπόθεση Assange. Η ενέργεια του ΑΚΚΕΛ για τιμητική πολιτογράφηση έχει δημιουργήσει έναν «κόμβο» στη «γέφυρα» για σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει δημιουργήσει το «κλειδί» ανοίγματος της πύλης.

Εφόσον οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποδεχθεί και κάνει τη μεταφορά του Λάλα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν νομικές αντιρρήσεις, ειδικά επειδή αυτό που ζητούν από το Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να το ζητήσουν και στα ελληνικά δικαστήρια όταν ο Assange βρίσκεται στην Ελλάδα. Η «νομική γέφυρα και πύλη ΗΠΑ-Ελλάδας» υπάρχει, οι ΗΠΑ δεν έχουν ηθικό ή νόμιμο δικαίωμα να εμποδίσουν τους Έλληνες να μεταφέρουν άλλους «στη γέφυρα» ειδικά όταν στην υπόθεση Assange οι ΗΠΑ ΔΕΝ έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ στον Assange, όπως είχαν ΠΛΗΡΗ έλεγχο στον φυλακισμένο Λάλα.

Μόνο η Βρετανία έχει λόγο σε αυτή την υπόθεση για τη μεταφορά στην “γέφυρα και πύλη” που έχει θεσμοθετηθεί μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών με τη μεταφορά του Στηβ Λάλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κανέναν λόγο και δικαίωμα να παρέμβουν διότι υπάρχει το τετελεσμένο γεγονός με τον Λάλα. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμβουν για να σταματήσουν την μεταφορά ή την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, θα είναι δημόσιο και ξεκάθαρο στοιχείο απόδειξης ότι η προαναφερθείσα ασυμβατότητα υπάρχει, συνεπώς μέχρι και η διμερής Αμυντική Συμφωνία που έχει υπογραφεί μένει ξεκρέμαστη προς ακύρωση, διότι αποδεδειγμένα στην πράξη δεν θα υπάρχει εκείνο το έδαφος πάνω στο οποίο υποτίθεται ότι στηρίχθηκε η ελληνική κυβέρνηση για να την υπογράψει. Ομοίως για τη Συμφωνία με τη Βρετανία, αν η Βρετανία προσπαθήσει να μπλοκάρει με οποιαδήποτε τρόπο αυτή τη διαδικασία μεταφοράς στην Ελλάδα.

Το ΑΚΚΕΛ τονίζει τα ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα αν ακολουθηθεί η οδός που προτείνουμε, αρχικά προφανώς υπέρ του Julian Assange, ο οποίος θα αποκτήσει την ελευθερία του και θα τιμηθεί το έργο του όπως έχουν υποχρέωση να τιμήσουμε όλοι μας, αλλά και υπέρ του Ελληνισμού διότι το πρώτο πράγμα που θα γίνει κατανοητό και αισθητό σε όλο τον κόσμο θα είναι ότι οι Έλληνες σήμερα παραμένουμε συνδεδεμένοι με την ιστορική πορεία από την Αρχαιότητα και τιμούμε τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού ως σημείο αναφοράς για την Ανθρωπότητα. Η απόδειξη για αυτό θα είναι η τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα διότι και αυτός τίμησε τα ίδια ιδανικά και αξίες με τις αποκαλύψεις του και οι Έλληνες αποφασίσαμε να τον κάνουμε “έναν από εμάς” και τυπικά για να ενταχθεί ο ίδιος στην ίδια κοινή πορεία από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Είναι επίσης προφανές ότι η τιμητική πολιτογράφηση θα δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλο κύμα συμπάθειας και εκτίμησης σε όλο τον κόσμο απέναντι στην Ελλάδα, διότι η ελληνική κοινωνία θα αναδυθεί διεθνώς ως γενναίος φορέας ξεκάθαρης επιβράβευσης των ανθρώπων που υπηρετούν τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού.

Μία εξαιρετικά μεγάλη υπηρεσία, η οποία προφανώς θα εκτιμηθεί, είναι προσανατολισμένη προς την συνολική και τις επιμέρους κοινωνίες που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και ο δικαστικός αλλά και όλη η κοινωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τις πιέσεις και εκβιασμούς των εγκληματικών κυβερνητικών κύκλων που επηρεάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ουσιαστικά αυτοί οι εγκληματικοί κύκλοι είναι υπεύθυνοι για την δίωξη του Julian Assange, διότι αυτή η δίωξη σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αίτημα και απαίτηση της κοινωνίας των Αμερικανών πολιτών. Η τιμητική πολιτογράφηση και η αξιοποίηση της προαναφερθείσας Γέφυρας και Πύλης του Στηβ Λάλα ουσιαστικά αποτελεί έναν “Από Μηχανής Θεό” για το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να απελευθερωθεί από την εν λόγω αμερικανική παρέμβαση και παρενόχληση και “Να κάνει το Σωστό”.

Ίδια υπηρεσία, η οποία θα εκτιμηθεί ομοίως, θα προσφερθεί και στον αμερικανικό λαό, που βλέπει στο όνομά του ο Julian Assange να δέχεται διώξεις, για τις οποίες ο ίδιος ο αμερικανικός λαός προφανώς δεν συμφωνεί, δεδομένου ότι ο ελληνικός και ο αμερικανικός λαός έχουμε υπάρξει σύμμαχοι πολεμώντας για κοινές αξίες και ιδανικά. Αυτή η διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης και της απελευθέρωσης του Julian Assange θα αποτελέσει έναν ακόμη σταθμό στην κοινή πορεία των δύο λαών και προφανώς από την αμερικανική πλευρά η εκτίμηση προς την Ελλάδα και τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού θα ενισχυθεί.

Μία σαφέστατη υπηρεσία αν και μπορεί από την αρχή να μην είναι ορατή, θα είναι στον Στηβ Λάλα, ο όποιος πραγματικά υπέφερε από τη φυλάκισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υλοποίηση της μεταφοράς του Julian Assange στην Ελλάδα με βάση το νομικό και πολιτικό προηγούμενου του Στηβ Λάλα, αφενός θα αποτελέσει σημαντική παρηγοριά του Στηβ Λάλα και αφετέρου θα σηματοδοτήσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ότι οι καλές πράξεις τιμιότητας απέναντι στην πατρίδα πάντοτε κάποια στιγμή φέρνουν καρπούς ακόμη και με τρόπο που σε καμία περίπτωση τότε δεν θα μπορούσε να είναι ορατός. Θα αποτελέσει την καλύτερη ολοκλήρωση «του κύκλου» για τον Στηβ Λάλα.

Ίσως όμως τελικά αποδειχθεί ότι ένα “χρυσωρυχείο” γνώσης και στοιχείων θα αποκομίσουμε από τις αντιδράσεις και προσπάθειες υπονόμευσης που θα προέλθουν από τους διεφθαρμένους και εγκληματικούς κύκλους τους μέσα στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και σε άλλες χώρες, ακόμη και μέσα στην Ελλάδα. Θα μπορέσουμε να χαρτογραφήσουμε τους ανθρώπους, ομάδες, δίκτυα και “επιχειρήματα” της Βαρβαρότητας όταν θα υποχρεωθούν να αντιδράσουν σε μία τέτοια ενέργεια τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, η οποία εξυπηρετεί τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού-Πολιτισμού.

Ελπίζουμε σε θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας και παραμένουμε έτοιμοι και πρόθυμοι για συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση.


Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

29/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...