Τουρκική “αρρώστια” με την Αλεξανδρούπολη-Αυτό που τρέμουν πραγματικά οι Τούρκοι είναι η Istanbul να γίνει ξανά Κωνσταντινούπολη

 Ι.Καραγκιούλ και Erkan Akçay: ”Οι ΗΠΑ από την Ελλάδα θα υποκινήσουν νέο πραξικόπημα;”

Πραγματικά έχουν αφηνιάσει οι “γείτονες” με την αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, και αυτό όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να αλλάξει με τίποτα, αλλά η ουσία όλων αυτών των σπασμωδικών κινήσεων αφορά τον τρόμο τους ( αφού είναι πολύ προληπτικοί) μήπως η σημερινή  Istanbul γίνει ξανά Κωνσταντινούπολη.  

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ι.Καραγκιούλ, δηλώνει ότι η Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν επιθετικά σχέδια κατά της Τουρκίας από την Αλεξανδρούπολη, εννοώντας τα Στενά του Βοσπόρου και την Κωνσταντινούπολη φυσικά.

“Πρέπει να τεθούν ορισμένα ερωτήματα, αυτή η στρατιωτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη (και στην υπόλοιπη Ελλάδα) γίνεται για την προστασία της Ελλάδας;

Αν ναι, τότε από ποιον; Είναι ενάντια στη ρωσική απειλή; Πού βρίσκεται η Ρωσία σε όλα αυτά;

Αυτή η ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία γίνεται για να γίνει επίθεση στην Τουρκία; Αν ισχύει αυτό, τότε γιατί;

Είναι ο σκοπός ( των ΗΠΑ) να παρέχουν «ξένες στρατιωτικές ενισχύσεις» κατά τη διάρκεια μιας «εσωτερικής επέμβασης» στην Τουρκία, παρόμοια με αυτή της 15ης Ιουλίου;

Ποιος είναι ο στόχος αυτού του τεράστιου εξοπλισμού που συγκεντρώνεται στο σημείο μηδέν των συνόρων της Ελλάδος με την Τουρκία; Η Δυτική Θράκη θα λειτουργήσει ως μέτωπο κατά της Τουρκίας;

Παρόμοιο μέτωπο δημιούργησαν οι ΗΠΑ στη Βόρεια Συρία, ενώ  τώρα δημιουργούν ένα μέτωπο στην Ελλάδα, κατά της Τουρκίας» αυτή τη φορά;

Έχουμε ήδη μια μεγάλη  αντιτουρκική συμμαχία σε Ανατολική Μεσόγειο, ενώ βλέπουμε μεταφορά αμερικανικού οπλισμού στα νησιά του Αιγαίου και  βάσεις πυραύλων κοντά στις ακτές μας, καθώς μετατρέπεται η Δυτική Θράκη σε μέτωπο κατά του τουρκικού έθνους.  

Ποιος είναι ο σκοπός όλης αυτής της κινητοποίησης, ουσιαστικά στο σημείο μηδέν των συνόρων μας, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά;

Ποιο είναι το νόημα αυτής της αυθάδειας ( των ΗΠΑ) να τοποθετούνται σε τόσο κοντινή απόσταση;

Δεν είναι αυτό μια απειλή, ένας κίνδυνος, μια πηγή ανησυχίας που θα μας βάλει σε επιφυλακή;

Η ιστορία μας έχει διδάξει πολλά. Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος λειτούργησε ως πολύτιμο μάθημα, όπως και ο Πόλεμος του 1922.

Καθώς οι μάζες στην Τουρκία παραπλανούνται από τα ψέματα και τις συνωμοσίες της κεμαλικής αντιπολίτευσης,  οι προσπάθειες περικύκλωσης της Τουρκίας από το νότο συνεχίζονται με σχέδια «πολιορκίας” από Βορρά.

Πώς μπορούμε να είμαστε τυφλοί στις προετοιμασίες που είναι τόσο κραυγαλέες; Πώς μπορούμε να τις αγνοήσουμε; Πώς μπορούμε να μην αναλάβουμε δράση εναντίον εκείνων που θέλουν να αποκρύψουν όλα όσα εκτυλίσσονται;

Είχαν σχεδιάσει παρόμοιους χάρτες μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν δημιουργήθηκε ένα μέτωπο στα νότια σύνορα της Τουρκίας, και το ονομάσαμε «τρομοκρατικό διάδρομο».

Δεν ήταν όμως έτσι. Η τρομοκρατία ήταν απλώς ένα τείχος που είχε στηθεί μεταξύ της Τουρκίας και του αραβο-μουσουλμανικού κόσμου, από τα σύνορα του Ιράν μέχρι τη Μεσόγειο.Δεν διέφερε από τους χάρτες που σχεδιάστηκαν μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολούθησε η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εντάσεις που σιγοβράζουν εκεί επικεντρώνονται γύρω από τα κοιτάσματα.Το πραγματικό κίνητρο, ωστόσο, ήταν να εκδιωχθεί η Τουρκία από τη Μεσόγειο και να την περιοριστεί στις ακτές της. Σχημάτισαν ουσιαστικά έναν στόλο σταυροφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι όλα μέρος των κοινών επιχειρήσεων της Δύσης ενάντια στην «άνοδο της Τουρκίας».

Πρόκειται για ένα εκτενές σχέδιο που στοχεύει την Τουρκία και τα σύνορά της, ενώ θα προσπαθήσουν να κάνουν την χώρα μας  να πληρώσει βαρύ τίμημα για απόσχιση από τη Δύση και χάραξη του δικού της μονοπατιού.

Η Τουρκία θα οδηγηθεί σε μια μοιραία επιλογή. Οι ΗΠΑ θα κλιμακώσουν τις εντάσεις στην Μαύρη Θάλασσα σε τέτοιο βαθμό που η Τουρκία θα πιεστεί να επιλέξει μεταξύ της «Δύσης» και της «Ρωσίας», τονίζει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Πρόκειται για μια παράνοια που επικρατεί στην Άγκυρα και στα τουρκικά κέντρα αποφάσεων, τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να σχεδιάζουν και να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν το διεθνές δίκαιο, και τις συμφωνίες.

Δήλωση “βόμβα” από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Μπαχτσελί

«Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να παραμείνει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», δήλωσε με αυθάδεια ο αντιπρόεδρος του MHP Erkan Akçay.

Ο ίδιος σημείωσε ότι “η Ελλάδα παραβίασε το 1ο και 3ο άρθρο της σύμβασης για τα σύνορα της Θράκης, που είναι προσαρτημένο στη Συνθήκη της Λωζάνης, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να δημιουργήσουν ναυτική και αεροπορική βάση στην Αλεξανδρούπολη στις 23 Ιουλίου 2020”.

Δηλώνοντας ότι η Αλεξανδρούπολη είναι μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και θα πρέπει να παραμείνει ως τέτοια, ο Akçay είπε: «Λαμβάνοντας υπόψη τη στάση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, μαζί με τις ΗΠΑ, είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

Οποιαδήποτε ενέργεια προσπαθεί να περικυκλώσει την Τουρκία ακριβώς δίπλα στα σύνορά μας, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία κοινές ασκήσεις και διμερείς συμφωνίες, είναι απαράδεκτη».

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η Άγκυρα θα επιχειρήσει να δοκιμάσει στην πράξη τόσο την ελληνοαμερικανική όσο και την ελληνογαλλική συμφωνία με κάποιο πιθανό επεισόδιο.

Στόχος είναι να διαπιστώσει τα όρια στα οποία θα μπορεί πλέον να κινηθεί στην ευρύτερη περιοχή, αφού τα σχέδια της δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση.

loading...