Dark Winter 2021: Πως θα επιβιώσω το σκοτεινό χειμώνα που μας έρχεται

Πόσο καιρό θα διαρκέσει ο παραλογισμός Τομ; Τι χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε την κατάσταση όσο πιο ανώδυνα γίνεται; Θα περάσει όλο αυτό ή αυτή θα είναι η νέα «κανονικότητα»;

Ο χειμώνας αυτός θα μείνει στην ιστορία ως «Dark Winter 2021». Θα γραφούν εκατοντάδες βιβλία, θα γυριστούν δεκάδες ταινίες για να περιγράψουν την προσπάθεια μετατροπής του πλανήτη σε μια απέραντη τυραννία. Την προσπάθεια δημιουργίας ενός χιλιετούς Ράιχ με γεύση ιατρικού απολυταρχισμού. Με την ίδια τύχη του άλλου χιλιετούς Ράιχ φυσικά.

Οι χειμώνες είναι από τη φύση τους πιο σκοτεινοί. Με την έννοια ότι η ηλιοφάνεια μειώνεται σημαντικά σε σχέση με το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά όμως ο χαρακτηρισμός δεν αφορά την ηλιοφάνεια αλλά το σκοτάδι που απλώνεται γύρω μας. Ένα σκότος που σκεπάζει πια κάθε διάσταση της ανθρώπινης ζωής. Ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία της έκφρασης, ελευθερία μετακίνησης, δημοκρατία, καθημερινότητα.

Έχουν βαλθεί να μας ξεκάνουν. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο πιο ανώδυνα θα επιβιώσουμε το σκοτεινό χειμώνα. Θα τον επιβιώσουμε στο τέλος, για αυτό να είστε σίγουροι. Η ερώτηση είναι πως.

Αυτά που έγραφα πριν ένα χρόνο σήμερα αποτελούν πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα ξεπέρασε και μένα. Δεν πήρα αμέσως χαμπάρι τι πάνε να κάνουν. Πιθανότατα θα βρείτε κάποια άστοχα άρθρα τα οποία υπάρχουν ακόμα στο blog μου.

Η αλήθεια είναι ότι για να δεχθείς βαθιά στην ψυχή σου τι ακριβώς συμβαίνει θέλει σθένος. Τεράστιο σθένος. Κατανοώ απόλυτα τους φίλους συμπολίτες μου που αρνούνται να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Προσπαθούν να διατηρήσουν τα λογικά τους. Το πρόβλημα είναι ότι η άρνηση της πραγματικότητας σε αποτρέπει να προετοιμαστείς καταλλήλως.

Ο «χειμώνας» φέτος ήρθε νωρίς.

Μαζικές δολοφονίες πολιτών στα νοσοκομεία με τη χρήση Remdesivir και διασωληνώσεων (με δικά τους στατιστικά), απαγόρευση χρήσης θεραπειών που αποδεδειγμένα αποδίδουν, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, 3η και 4η δόση, παύση των ανεμβολίαστων από κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, δημιουργία κλίματος μίσους, διχασμού και φανατισμού. Το Dark Winter είναι εδώ και θα γίνει ακόμα σκοτεινότερο.

Η διάλυση της αλυσίδας παραγωγής και διάθεσης υλικών αγαθών, οι πολυήμερες διακοπές ρεύματος και νερού, οι σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και λοιπά καταναλωτικά αγαθά θα βυθίσουν τις χώρες στο χάος. Ταυτόχρονα πιθανώς να δούμε και κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας μετά από ένα πρωτόγνωρο κύμα υπερπληθωρισμού. Οι καταθέσεις σας θα εξανεμιστούν σε αξία σε μια τέτοια περίπτωση.

Όπως έγραφα στο άρθρο «Τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα» δεν μπορείς να αποκλείσεις από την αγορά το 60% των πολιτών. Είτε ως αγοραστές, είτε ως παραγωγικές δυνάμεις. Με μαθηματική ακρίβεια θα διαλύσεις την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών. Θα οδηγήσεις την παγκόσμια οικονομία σε κατάρρευση. Κατάρρευση με τέτοιο βρόντο που το 1929 θα μοιάζει με σχολική εκδρομή.

9 γεύματα από το χάος

Είναι γνωστό σε κοινωνιολόγους και όχι μόνο ότι 3 μέρες χωρίς τροφή αρκούν για να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και να βυθίσουν μια χώρα στο χάος.

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν την τροφή ως δεδομένο: «έλα μωρέ κάτι θα φάω και θα περάσει η πείνα». Το πρόβλημα αρχίζει όταν όλα τα τρόφιμα έχουν τελειώσει στο σπίτι και δεν υπάρχει πουθενά μαγαζί να αγοράσεις κάτι. Οτιδήποτε. Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην ιστορία; Ναι, εκατοντάδες φορές μόνο στη σύγχρονη ιστορία.

Τρεις μέρες νηστικός και χωρίς φως στο τούνελ ο κόσμος χάνει τα λογικά του. Αρχίζει και σπάει ό,τι βρει μπροστά του στη μανία του να τραφεί. Εκεί χάνει τον έλεγχο η αστυνομία και επέρχεται η διάλυση. Καλείς την αστυνομία και ακούγεται ένα απόμακρο τουτ, τουτ ,τουτ (αν λειτουργεί το τηλέφωνο). Τίποτε άλλο.

Πόσο θα διαρκέσει η ιστορία, για πόσο πρέπει να σφίξουμε τα δόντια;

6 μήνες. Τόσο θα διαρκέσει η ασφυκτική πίεση των κυβερνήσεων να εμβολιάσουν τους πάντες. Στην καλύτερη περίπτωση (για αυτούς) θα μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο για 6 ακόμα μήνες. Μετά θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους ανεμβολίαστους αλλά πρωτίστως του εμβολιασμένους που εξαπάτησαν με υποσχέσεις περί «ανοσίας για 1-2 χρόνια» και «επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δυο δόσεις».

Οι εμβολιασμένοι θα είναι οι πλέον εξοργισμένοι. Με τα παιδιά τους με μυοκαρδίτιδα, οι ίδιοι γεμάτοι θρόμβους, παραλύσεις, εμφράγματα, εγκεφαλικά, αυτοάνοσα και καρκίνο θα χάσουν τα λογικά τους. Αναφέρομαι σε αυτούς που θα είναι ακόμα ζωντανοί. Αυτοί θα βρίσκονται πια σε κατάσταση αμόκ. Ο Joe Normie θα φρικάρει. Ταυτόχρονα με τις ασθένειες των παιδιών του και την κάκιστη κατάσταση της δικής του υγείας θα γκρεμιστεί μπροστά στα μάτια του όλος ο «κανονικός» κόσμος στον οποίο πίστευε. Ένας δικός του κόσμος τον οποίο δεν μπορούσε να κλονίσει κανείς ως τώρα. Το σοκ θα είναι μεγάλο.

Πρέπει να συνεχίσουμε να λέμε ΟΧΙ για 6 ακόμα μήνες. Πρέπει να αντέξουμε τον σκοτεινό χειμώνα. Μετά από αυτό θα τους πάρει ο διάολος. Κυριολεκτικά αυτή τη φορά. Μην θυμώνετε με τους εμβολιασμένους και τη μανία τους να εμβολιάσουν και τις γάτες. Αυτοί θα είναι οι φανατικότεροι συναγωνιστές μας για την ελευθερία σε λίγο καιρό.

Οι επόμενοι 6 μήνες δεν θα είναι εύκολοι

Δείγματα γραφής βλέπουμε ήδη σήμερα.

Αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τα πάντα. Απολύσεις, στιγματισμός, ρατσισμός, μίσος. Υποχρεωτικά τεστ για τα πάντα, προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Στο Βερολίνο ήδη δεν μπορείς να κουρευτείς αν δεν έχεις νοσήσει ή αν δεν έχεις τρυπηθεί. Σε θέλουν ακούρευτο, βρώμικο και εξαθλιωμένο. Φυσικά όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου (ή περισσότερο) τον ιό όπως αποδεικνύεται από δεκάδες έρευνες και δηλώσεις αξιωματούχων όπως ο δαίμονας Φάουτσι.

Εννοείται ότι θα χάσουμε τις δουλειές μας. Εννοείται ότι θα μας απαγορευτεί η είσοδος σε σούπερ μάρκετ. Είναι γνωστά όλα αυτά.

Θα πρέπει να μπορέσουμε να επιβιώσουμε για 6 μήνες με τα εντελώς απαραίτητα.

Τι χρειάζομαι για να επιβιώσω

Παρά την πεποίθησή μας ότι χρειαζόμαστε χιλιάδες πράγματα για την επιβίωσή μας η πραγματικότητα είναι ότι μπορούμε να επιβιώσουμε με πολύ λίγα.

Δεν υπονοώ ότι θα είναι εύκολο. Ούτως ή άλλως αν τρυπηθείς με πρωτεϊνική ακίδα σε μια πενταετία έφυγες. Άρα το θέμα είναι ζωή ή θάνατος. Δεν είναι καιρός για πολυτέλειες.

Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε νερό, τροφή, ρούχα, στέγη και κάποια στοιχειώδη διασκέδαση όταν πάει να γυρίσει το μυαλό. Κάποιοι συμπολίτες μας χρειάζονται και φάρμακα τα οποία καλό θα ήταν να στοκάρουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Αν έχουμε πρόσβαση κάπου σε νερό (εκτός της βρύσης που μπορεί να μην βγάζει τίποτα) τότε είμαστε εντάξει. Ίσως ένα φίλτρο θα ήταν χρήσιμο αν το νερό δεν είναι 100% ασφαλές. Αλλιώς αποθηκεύσετε νερό με όποιο τρόπο μπορείτε. Είπαμε ότι η πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ δεν θα επιτρέπεται.

Τροφή μπορούμε να αποθηκεύσουμε σχετικά εύκολα. Υπάρχουν πολλά είδη τροφίμων που άνετα αντέχουν μισό χρόνο. Στην περίπτωση που δεν είχα τα χρήματα να μαζέψω τις απαραίτητες ποσότητες τροφίμων θα έκανα οτιδήποτε για να τα εξασφαλίσω. Ακόμα και πουλώντας πράγματα που ήδη έχω.

Αν έχετε ιδιόκτητο σπίτι, τότε έχετε στέγη. Στην περίπτωση που ενοικιάζετε και δεν έχετε χρήματα τα πράγματα είναι άσχημα. Μιλήστε με τον ιδιοκτήτη αν είναι συνεργάσιμος και εξηγήστε του την κατάσταση. Σε βόρειες χώρες η θέρμανση είναι σοβαρό θέμα. Υπάρχει κίνδυνος να πεθάνεις από υποθερμία χωρίς θέρμανση. Κάποια πρόβλεψη για εναλλακτικούς και ασφαλείς τρόπους θέρμανσης θα βοηθούσε στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Για την διασκέδαση η αγορά βιβλίων, επιτραπέζιων παιχνιδιών ακόμα και αλκοόλ βοηθάει. Το αλκοόλ θα είναι πολύτιμο σε μια τέτοια κατάσταση. Ιδίως αν δεν σου επιτρέπεται η πρόσβαση στα μαγαζιά. Ακόμα και ως ανταλλάξιμο είδος.

Κομμωτήρια, νυχάδικα κτλ ξεχάστε τα. Καιρός να γίνει πάλι της μόδας η μαλλούρα. Η αφάνα στις γυναίκες και το λουκ του Σάκη Ρουβά τη δεκαετία του ’90. Θα εξοικονομήσετε και ένα τσουβάλι λεφτά στο επόμενο εξάμηνο επειδή απλά δεν θα πάτε σε τίποτε από αυτά. Υπάρχουν φυσικά και τα ψαλίδια και οι κουρευτικές μηχανές. Συζητήστε με κάποιο φίλο ή φίλη που τους έκλεισαν το κομμωτήριο. Λύσεις υπάρχουν και για αυτό.

Ανακαινίσεις στο σπίτι, εξοπλισμοί, αναβαθμίσεις κτλ ξεχάστε τα. Ότι έχετε, έχετε. Όλοι μας μπορούμε να ζήσουμε άλλο ένα εξάμηνο με τον παλιό καναπέ. Το παλιό τηλέφωνο ή τον παλιό υπολογιστή. Δεν θα πάθουμε απολύτως τίποτα.

Από ρούχα φροντίστε να στοκάρετε λίγο σε κάλτσες και εσώρουχα. Για τα υπόλοιπα όλοι αντέχουμε με αυτά που έχουμε. Κάποιο ζεστό μπουφάν είναι επίσης καλή σκέψη. Ιδίως σε μπλακάουτ όπου πιθανώς δεν δουλεύει η θέρμανση. Αν δεν έχετε ήδη κουβέρτες προμηθευτείτε μερικές από όπου μπορείτε. Ακόμα και μεταχειρισμένες. Με ένα καλό πλύσιμο είναι μια χαρά. Αν βρείτε και μάλλινες του στρατού ακόμα καλύτερα.

Αυτά τα ολίγα. Θα επανέλθω φυσικά στο θέμα. Απλά ήθελα να γράψω το άρθρο σήμερα. Ο χρόνος που έχουμε λιγοστεύει. Κάποιοι συμπολίτες μας ίσα-ίσα προλαβαίνουν να προετοιμαστούν.

Το σκοτάδι απλώνεται.

https://tomsnews.io/post/2552

loading...