Χάος στην κυβέρνηση με την υπερκαταγραφή θανάτων Covid-19: Ο υπουργός Υγείας «αδειάζει» τον ΕΟΔΥ


 
Ο Θ.Ζαούτης είχε πει ότι υπερκαταγράφουμε τους νεκρούς Covid-19 και ότι θα αλλάξει ο τρόπος καταγραφής - Ο Θ.Πλεύρης σήμερα τον «αδειάζει»

Διαφωνούν ακόμα και μεταξύ τους τα στελέχη της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη, καθώς μετά την ομολογία του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, περί υπερκαταγραφής των νεκρών από κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τον «άδειασε». 


Ο Θ.Ζαούτης είχε προαναγγείλει αλλαγές στο σύστημα καταγραφής των νεκρών του κορωνοϊού, με το σχόλιο ότι ίσως να υπερβάλλουμε στα κριτήρια. Μάλιστα τότε είχε πει ότι εάν καταγράφαμε τους νεκρούς όπως η Βρετανία θα είχαμε 20% λιγότερους. 

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απέρριψε τα όσα είπε ο κ.Ζαούτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί της πανδημίας».


Επίδειξη συνεννόησης, γνώσης και σχεδίου πάνω απ’ όλα…

Ο λόγος που σήμερα ο Θ.Πλεύρης αποφάσισε να επενέβη; Άγνωστο. Ίσως γιατί τις τελευταίες ημέρες ξέσπασε σάλος από την αποκάλυψη του Ζαούτη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι όλο το αφήγημα στηρίχτηκε σε ψευδή δεδομένα. 


Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας είπε το οξύμωρο ότι ναι μεν τα αποτελέσματά τους θα φανούν σε 15 ημέρες, αλλά την επόμενη εβδομάδα «θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την κυβέρνηση».


Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, επανέλαβε το αφήγημα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ και σχολίασε ότι «θα αντέξει» και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει γενικό lockdown.


Όσο για την ταλαιπωρία που υφίστανται στη χώρα μας όσοι έχουν απαγορευτική γνωμοδότηση για τη δεύτερη δόση, αλλά και όσους έχον εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα ζευγάρι ομογενών που άφησε τις ΗΠΑ για να έρθει και να μείνει στην Ελλάδα, ο κ.Πλεύρης είπε:


«Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένο από τον EMA».

Δεν υπάρχουν σχόλια :