Που πιθανόν οφείλεται η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων covid-19 και τι έπρεπε να πράξει η κυβέρνηση;





Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος  *

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε νέα μέτρα αποκλειστικά για τους μη εμβολιαζόμενους με σκοπό υποτίθεται την ανάσχεση του νέου επιδημιολογικού κύματος του κορωνοϊού! Πολύ φοβάμαι όμως ότι η κυβέρνηση στοχοποιώντας τους ανεμβολίαστους και ασκώντας πίεση να εμβολιαστούν, με το να τους επιβάλλει να προβαίνουν σε 2 τεστ την εβδομάδα (ράπιντ η μοριακό τεστ) για να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους και ζητώντας τους να κάνουν ράπιντ η μοριακό τεστ για να εισέλθουν, σχεδόν παντού, το πρόβλημα της εκτόξευσης των κρουσμάτων δεν θα επιλυθεί!

Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών ειδήσεων, αλλά στις επόμενες εβδομάδες πιστεύω, μακάρι να κάνω λάθος, ότι θα εκτοξευθούν περαιτέρω τα κρούσματα! Γιατί η αιτία είναι η μη ύπαρξη απαγορεύσεων στους εμβολιασμένους και ο μη έλεγχός τους, αν έχουν νοσήσει από covid-19, με ράπιντ ή μοριακό τεστ, τόσο στο χώρο της εργασίας τους, όσο και αλλού! Εξάλλου όπως παραδέχονται πλέον οι επιστήμονες και οι εμβολιαζόμενοι μπορούν να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, ειδικά αφού παρέλθουν 6 μήνες από τη στιγμή που έχουν εμβολιαστεί!

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν σταμάτησαν οι απαγορεύσεις για τους εμβολιαζόμενους και έμειναν μόνο για τους μη εμβολιασθέντες είχαμε αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων. Καλό θα ήταν λοιπόν η κυβέρνηση να επιβάλλει τη διεξαγωγή υποχρεωτικών τεστ στους εμβολιαζόμενους, ειδικά κατά την προσέλευση στο χώρο της εργασίας τους, έστω και δωρεάν, καθώς και να ανακοινώνει κάθε μέρα μέσω του δελτίου τύπου του ΕΟΔΥ πόσα από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό ήταν εμβολιασμένα ή μη! Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της συνολικής καταστάσεως, θα διαπιστώσουμε πως πραγματοποιείται η διασπορά του ιού στην κοινότητα και θα μπορέσουν να παρθούν μέτρα που θα αναχαιτίσουν τη δύσκολη κατάσταση, ώστε να προασπιστεί η δημόσια υγεία!

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει το ΕΣΥ και να αποφασίσει να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, με την υποχρέωση να κάνουν ράπιντ η μοριακά τεστ 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και η απουσία τους είναι ιδιαιτέρως αισθητή, καθότι έχουν κλείσει δεκάδες ΜΕΘ, με απόρροια τον θάνατο αρκετών συμπατριωτών μας!

Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α. ελληνικής αστυνομίας διατελέσαντας αστυνομικός διευθυντής στην Ημαθία), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα)

στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στο θείο μου Δημήτριο, στη θεία μου Ηλιάδα, στο Γεώργιο, τον Ηλία, τον Ιωάννη, πάππου προς πάππου, στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα, στον πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου. Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη, την αδερφή μου Στυλιανή, τους θείους μου Ευάγγελο, Νικόλαο και Δημήτριο, τις φίλες μου Χαρούλα, Πολυξένη, Ελευθερία και Ελεονώρα, τον φίλο μου Βασίλειο, καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους μου!

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που τους μνημονεύουν!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας

Εmail: [email protected]

https://www.facebook.com/theofanis.gkatzhs

Ethnikosagwn.blogspot.com

Λιβαδειά, 12-11-2021

loading...