Οι Μισάνθρωποι Τραπεζίτες πίσω από την COP26 και την Πράσινη Νέα Συμφωνία (Green New Deal) – Δες το πριν να είναι αργά…

Θα μπορούσε μια «Καλοπροαίρετη» Πράσινη Δικτατορία να είναι κάτι…καλό;

Μια τεράστια σαρωτική αλλαγή προς μια «πράσινη οικονομία» προωθείται τώρα από δυνάμεις που μπορεί να κάνουν έναν μορφωμένο πολίτη να αισθάνεται μάλλον άβολα…

Πηγή: Off-Guardian

Άρθρο του Matthew Ehret

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Φυσικά, τα δελτία ειδήσεων αναβοσβήνουν καθημερινά προβάλλοντας το γενναίο νεανικό κίνημα των “οικοπολεμιστών” με επικεφαλής την “για πάντα 15χρονη” Greta Thunberg της Σουηδίας ή τον 17χρονο Jamie Margolin της Αμερικής, που έχουν γίνει δύναμη σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική και ηγούνται κινημάτων όπως το Extinction Rebellion, το This is Zero Hour, το Sunrise Movement και το Children’s eco-crusade.

Το νεανικό πρόσωπο της Alexandria Ocasio-Cortez πουλάει καθημερινά την ιδέα ότι ο μόνος τρόπος για να αντικατασταθούν οι ξεπερασμένες καπιταλιστικές δυνάμεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο εδώ και δεκαετίες είναι η επιβολή ενός σαρωτικού Green New Deal που θέτει ως στόχο της ανθρωπότητας την απεξάρτηση από τον άνθρακα, αντί να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στις ανεγκέφαλες δυνάμεις των αγορών να καθορίζουν τη μοίρα μας.

Όταν η πρόεδρος της ΕΕ, Ursula von der Leyen ανέλαβε το αξίωμά της, δεν έχασε χρόνο να επιτεθεί στην πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας (η οποία ειρωνικά αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό New Deal του 21ου αιώνα) λέγοντας:

” …κάποιοι εξαγοράζουν την επιρροή τους επενδύοντας στην εξάρτηση από λιμάνια και δρόμους [αλλά] εμείς ακολουθούμε τον ευρωπαϊκό δρόμο”.

Ποιος είναι ο “ευρωπαϊκός δρόμος”; Όχι τα αναπτυξιακά σχέδια του Charles De Gaulle ή του Konrad Adenauer που οραματίζονταν τη βιομηχανική ανάπτυξη και την αύξηση του πληθυσμού ως θετικά, αλλά μάλλον ένα Πράσινο New Deal.

Στη συνέχεια, η Von der Leyen ανακοίνωσε ότι:

“Θέλω η Ευρώπη να γίνει η πρώτη ουδέτερη από CO2 ήπειρος στον κόσμο μέχρι το 2050! Θα παρουσιάσω ένα Πράσινο Νέο Σύμφωνο (Green New Deal) για την Ευρώπη στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας μου…”.

Η επίθεση κατά των “ανεγκέφαλων δυνάμεων της αγοράς” και των κατεστημένων δομών εξουσίας του καπιταλισμού δεν είναι κακό πράγμα… αλλά γιατί πρέπει να απεξαρτηθούμε από τον άνθρακα; Η επαναρρύθμιση των τραπεζών που είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό, αλλά γιατί τόσοι πολλοί υποθέτουν ότι ένα “Πράσινο New Deal” δεν θα ενισχύσει απλώς τις ίδιες δυνάμεις που έχουν προκαλέσει τον όλεθρο στον κόσμο τον τελευταίο μισό αιώνα και απλώς θα προκαλέσει περισσότερο θάνατο και πείνα από ό,τι έχει ήδη υποστεί από την Παγκοσμιοποίηση;

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί να θέσει τέτοια ερωτήματα μόνο εάν πρώτα αντιμετώπιζε το δυσάρεστο γεγονός ότι πίσω από τέτοιες νεαρές χάρτινες φιγούρες όπως ο Thunberg, ο Margolin, η Cortez ή η Πράσινη Νέα Συμφωνία κρύβονται προσωπικότητες που δεν θα τις συνέδεε κανείς με τον ανθρωπισμό με κανένα μέτρο.

# Πράσινα Ομόλογα και Ολιγάρχες

Όταν αρχίζουμε να τραβάμε την κουρτίνα πίσω, γρήγορα πέφτουμε πάνω σε φιγούρες όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα με τους επικεφαλής 18 χωρών της Κοινοπολιτείας για να παγιώσουν τη νομοθεσία έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, η οποία ψηφίστηκε αμέσως στα κοινοβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

Στο τέλος της συνάντησης ο Κάρολος δήλωσε ότι: “έχουμε 18 μήνες για να σώσουμε τον κόσμο από την κλιματική αλλαγή” και ζήτησε “να αυξηθεί το ποσό της χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα που ρέει προς τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλη την Κοινοπολιτεία”.

Μετά το βασιλικό διάταγμα, η Τράπεζα της Αγγλίας και ορισμένες από τις πιο βρώμικες τράπεζες του χρηματοπιστωτικού ιστού Rothschild-City of London προώθησαν “πράσινα χρηματοπιστωτικά μέσα” με επικεφαλής τα πράσινα ομόλογα για να ανακατευθύνουν συνταξιοδοτικά προγράμματα και αμοιβαία κεφάλαια προς πράσινα έργα στα οποία κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα επένδυε ποτέ εσκεμμένα.

Ο Οικολογικός, Κοινωνικός, Διοικητικός Δείκτης (Ecological, Social, Governance Index- ESGI) έχει πλέον δημιουργηθεί στο 51% των γερμανικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της βόμβας παραγώγων που περιμένει να εκραγεί, ονόματι Deutschebank. Κορυφαίοι τραπεζίτες που υποστηρίζουν τον ESGI, όπως ο Mark Carney της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσαν ότι πάνω από 6,5 τρισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν στο πλαίσιο αυτού του νέου δείκτη (που σήμερα αντιστοιχεί σε περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η δημιουργία αυτών των “πράσινων ομολόγων” συμβαδίζει με τους μηχανισμούς Bail-in που έχουν πλέον εφαρμοστεί σε όλα τα υπερατλαντικά έθνη προκειμένου να κλέψουν τρισεκατομμύρια δολάρια από τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τα RRSPs και τα αμοιβαία κεφάλαια την επόμενη φορά που θα χρειαστεί διάσωση για να στηρίξουν τα “πολύ μεγάλα για να αποτύχουν”, τα οποία επί του παρόντος κάθονται πάνω σε μια φούσκα παραγώγων ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιμένουν να εκραγούν.

Εκτός από επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο πρώην άνθρωπος της Goldman Sachs Carney έχει επίσης υποστηρίξει την Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με το κλίμα, η οποία δημιουργήθηκε το 2015 και χρησιμοποιήθηκε ως κατευθυντήρια γραμμή για τη Λευκή Βίβλο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου του Ιουλίου 2019 με τίτλο “Στρατηγική για την πράσινη χρηματοδότηση: Μετασχηματισμός των οικονομικών για ένα πιο πράσινο μέλλον” (“Green Finance Strategy: Transforming Finance for a Greener Future”).

Η Λευκή Βίβλος πρότεινε να:

“να εδραιωθεί η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως παγκόσμιος κόμβος για την πράσινη χρηματοδότηση και να τοποθετηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο επικεφαλής της πράσινης χρηματοοικονομικής καινοτομίας και των δεδομένων και αναλύσεων… υποστηριζόμενο από ιδρύματα που αντιπροσωπεύουν 118 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως”.

Η Ομάδα Δράσης υπό την ηγεσία του Carney γέννησε επίσης την Πρωτοβουλία Πράσινης Χρηματοδότησης το 2016, η οποία αποτελεί πλέον ένα πρωταρχικό όχημα που έχει σχεδιαστεί για την εκτροπή των διεθνών ροών κεφαλαίων στην πράσινη τεχνολογία.

Ο πρώην εργοδότης του Carney, η Goldman Sachs, δημιούργησε επίσης έναν “Πράσινο Δείκτη για “ενάρετες επενδύσεις”, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων δεικτών βιωσιμότητας για την προώθηση μεγάλων επενδύσεων σε πράσινες υποδομές, τους CDP Environment EW και CDP Eurozone EW.

Το ακρωνύμιο CDP προέρχεται από το Climate Disclosure Project – μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο που δημιούργησε το πρόγραμμα της Goldman Sachs. Ο Marine Abiad της Goldman Sachs προώθησε τον δείκτη CDP λέγοντας στις 10 Ιουλίου: “είμαστε πεπεισμένοι ότι η βιώσιμη χρηματοδότηση επιτρέπει στις χρηματοπιστωτικές αγορές να διαδραματίσουν ενάρετο ρόλο στην οικονομία”.

Σε περίπτωση που νομίζατε ότι η Εξέγερση κατά της Εξαφάνισης (Extinction Rebellion) ήταν κατά κάποιο τρόπο ανέγγιχτη από το χέρι των κοινωνικών μηχανικών, μια ηγετική φυσιογνωμία πίσω από το κίνημα με το όνομα Alex Evans ήταν πρώην σύμβουλος στη Διεθνή Μονάδα Βιωσιμότητας του Prince και συν-συγγραφέας της έκθεσης Global Trends 2025: Ένας μετασχηματισμένος κόσμος του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών των ΗΠΑ, το οποίο αποτέλεσε σχέδιο περιβαλλοντικής/εξωτερικής πολιτικής για την κυβέρνηση Ομπάμα το 2008. Επί του παρόντος, ο Evans διευθύνει επίσης το Collective Psychology Project :”όπου η ψυχολογία συναντά την πολιτική”.

Άλλες κορυφαίες προσωπικότητες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που διαχειρίζονται το κίνημα Extinction Rebellion περιλαμβάνουν την Farhana Yamin και τον Sam Gaell του Chatham House (το όργανο ελέγχου πίσω από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) της Νέας Υόρκης).

# Θα μπορούσε μια “Καλοπροαίρετη” Πράσινη Δικτατορία να είναι κάτι καλό;

Ο συνήγορος του διαβόλου μιλάει: Δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι κεντρικές τράπεζες, οι ολιγάρχες και οι διαχειριστές hedge funds νοιάζονται απλώς για το περιβάλλον; Τι κι αν προσπαθούν να τροποποιήσουν τη συμπεριφορά της ανθρωπότητας προκειμένου να σώσουν το περιβάλλον;

Εξάλλου, η ίδια η ανθρωπότητα είναι μια εγωιστική, αδηφάγος μηχανή παραγωγής ρύπανσης και δεν θα ήταν καλύτερα για όλους αν αυτές οι πεφωτισμένες ελίτ απλώς μεταμόρφωναν την παγκόσμια οικονομία έτσι ώστε να καταναλώνουμε λιγότερο και να σκεφτόμαστε περισσότερο το μέλλον;

Αν αυτή η γραμμή σκέψης προσεγγίζει κάτι που έχετε νιώσει μέσα σας, τότε έχετε υποστεί πλύση εγκεφάλου.

Φυσικά, ο κόσμος έχει μετατραπεί σε μια καταναλωτική λατρεία τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία έχει θυσιάσει τη μακροπρόθεσμη σκέψη για βραχυπρόθεσμο κέρδος και φυσικά χρειαζόμαστε μια αναδιοργάνωση του συστήματος. Η Thunberg και οι Πράσινοι New Dealers δεν έχουν άδικο σε αυτά τα πράγματα. Όλα αυτά είναι ωραία και καλά.

Αλλά αν νομίζετε ότι πηγαίνοντας μαζί με τα είδη των μεταρρυθμίσεων που φιλοδοξούν να βάλουν αξία σε δολάρια στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα ή στην εξάπλωση χαμηλής ποιότητας (και πολύ ακριβών) ανεμόμυλων και ηλιακών συλλεκτών σε όλη την υδρόγειο με την προσδοκία ότι με κάποιο τρόπο αυτές οι πηγές ενέργειας δεν θα προκαλέσουν μια τεράστια κατάρρευση της βιομηχανικής ικανότητας του πολιτισμού (και μια συνακόλουθη απώλεια της ικανότητας διατήρησης της ανθρώπινης ζωής), τότε κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.

Ένα κιλοβάτ ενέργειας ανεμόμυλου είναι το ίδιο με ένα κιλοβάτ πυρηνικής ενέργειας μόνον όταν εφαρμόζεται σε μια μαθηματική εξίσωση, αλλά όχι στην πραγματική ζωή. Όταν εφαρμόζεται σε λειτουργίες εργασίας έντασης κεφαλαίου που απαιτούνται για την τήξη βιομηχανικού χάλυβα, τη λειτουργία εργαλειομηχανών, την τροφοδοσία ενός τεράστιου αγροτοβιομηχανικού συγκροτήματος, ενός σιδηροδρομικού συστήματος υψηλών ταχυτήτων ή την κατασκευή πραγμάτων όπως η πρωτοβουλία Belt and Road, οι “πράσινες” πηγές ενέργειας δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια να κόψουν το σίδερο.

# Το Ζητούμενο ήταν Πάντα ο Έλεγχος του Πληθυσμού

Οι ολιγάρχες που διευθύνουν το “μεγάλο πράσινο σχέδιο” από τότε που ο Sir Alexander King της Λέσχης της Ρώμης ξεκίνησε τη μελέτη των Ορίων της Ανάπτυξης το 1970 γνώριζαν ότι οι πράσινες πηγές ενέργειας “χαμηλής πυκνότητας ενεργειακής ροής” θα περιόριζαν τον παγκόσμιο πληθυσμό και αυτό ακριβώς ήθελαν.

Ο Sir King το είπε αυτό το 1990 όταν έγραψε

” Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο με την αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς μπορούν να ξεπεραστούν. Ο πραγματικός εχθρός, λοιπόν, είναι η ίδια η ανθρωπότητα”.

Ο Sir King ακολουθούσε άλλωστε απλώς το παράδειγμα του ιδρυτή της UNESCO (και προέδρου της Ευγονικής) Sir Julian Huxley, ο οποίος έγραψε το 1946:

“Θα απαιτηθεί πολιτική ενοποίηση σε κάποιο είδος παγκόσμιας κυβέρνησης… Παρόλο που… οποιαδήποτε ριζοσπαστική ευγονική πολιτική θα είναι για πολλά χρόνια πολιτικά και ψυχολογικά αδύνατη, θα είναι σημαντικό για την UNESCO να φροντίσει ώστε το ευγονικό πρόβλημα να εξεταστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα ζητήματα που διακυβεύονται, έτσι ώστε πολλά από αυτά που τώρα είναι αδιανόητα να γίνουν τουλάχιστον εφικτά”.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Huxley θα συνίδρυε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο Μάουντμπάτεν και τον πρίγκιπα Bernhardt των Κάτω Χωρών.

Και οι τρεις ήταν παρόντες στην ιδρυτική συνάντηση της ομάδας Μπίλντερμπεργκ του Μπέρνχαρντ για να προωθήσουν αυτή τη μεγάλη μετατροπή της κοινωνίας σε μια εσκεμμένη αυτοεξόντωση το 1954 και ενώ ο Huxley δεν ήταν παρών το 1970, οι άλλοι δύο ολιγάρχες συνίδρυσαν το 1001 Nature Trust μαζί με άλλους 999 πλούσιους μισάνθρωπους για να χρηματοδοτήσουν το ανθίζον περιβαλλοντικό κίνημα.

Αυτές οι δυνάμεις βρίσκονταν επίσης πίσω από το πραξικόπημα στην Αμερική που έφερε την Τριμερή Επιτροπή στην εξουσία υπό τον Jimmy Carter και εξαπέλυσε την “ελεγχόμενη αποσύνθεση της αμερικανικής οικονομίας” από το 1978-1982 (αυτό θα είναι το θέμα μιας άλλης μελέτης).

Αυτή η ομάδα, με επικεφαλής τον Zbigniew Brzezinski, όχι μόνο έπαιξε το χαρτί του ριζοσπαστικού Ισλάμ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά καθιέρωσε επίσης ένα πρόγραμμα μείωσης του πληθυσμού μέσω της προώθησης των πράσινων πηγών ενέργειας πολύ πριν αυτό γίνει δημοφιλές.

Οι ολιγάρχες που προσπαθούν σήμερα να μεταρρυθμίσουν την ανθρωπότητα δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο Bernhardt έχουν καταγραφεί ότι έχουν σκοτώσει περισσότερα απειλούμενα είδη σε σαφάρι απ’ ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκοτώσει κουνούπια. Απλά δεν τους αρέσουν οι άνθρωποι.

Ειδικά τους σκεπτόμενους ανθρώπους. Σκεπτόμενους ανθρώπους που αμφισβητούν πώς και γιατί εφαρμόζονται αυθαίρετοι κανόνες για να δικαιολογήσουν πολέμους, φτώχεια και ολιγαρχία που καταστρέφει ζωές τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Η Πρωτοβουλία Belt and Road, και η τάση αύξησης του ανθρώπινου πληθυσμού τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά που συνεπάγονται τέτοια μεγάλα έργα, είναι ο στόχος του Green New Deal.

Η κληρονομιά της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου που εκτόξευσε τον δυτικό πολιτισμό από μια σκοτεινή εποχή σε μια αναγέννηση τον 15ο αιώνα δέχεται επίθεση, επειδή είναι αυτή η χαμένη ηθική που η ολιγαρχία ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι μπορεί ακόμη να ξυπνήσει και η οποία θα έφερνε τη Δύση σε αρμονία με το πρόγραμμα Ρωσίας-Κίνας για ανάπτυξη και μεγέθυνση στο πλαίσιο μιας φιλοσοφίας “συνεργασίας win-win” τόσο στη Γη όσο και στο διάστημα.

Τα αποτελέσματα των ιδεών της αναγέννησης συνέπεσαν με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανακαλύψεων των συμπαντικών αρχών καθώς η ανθρωπότητα προσπάθησε να γνωρίσει το νου του θεού μελετώντας το βιβλίο της φύσης με μια καρδιά αγάπης και μια στάση ταπεινότητας που παραδειγματίστηκε στη μορφή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η έκρηξη των νέων τεχνολογιών που προέκυψε όχι μόνο έφερε επανάσταση στην αστρονομία, την ιατρική και τη μηχανική, αλλά γέννησε τη σύγχρονη βιομηχανική οικονομία, η οποία συνέπεσε με τη μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού στην ιστορία.

Αυτή η εκθετική αύξηση χρησιμοποιήθηκε από τους μαλθουσιανούς επί αιώνες ως απόδειξη ότι η ανθρωπότητα είναι “άλλη μια καρκινική ανάπτυξη” στην “αγνότητα της μητέρας Γαίας”.

Αν λοιπόν δεν συμφωνείτε με τη φιλοσοφία άνθρωποι= καρκίνος και θέλετε κάτι πιο αισιόδοξο στη ζωή σας, τότε υποστηρίξτε σήμερα ένα πραγματικό New Deal.

loading...