«CONTAGION» («ΜΕΤΑΔΟΣΗ») : ΠΩΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ” ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟ 2012 (!!!) ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Από Vigilant Citizen
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν ταινίες για να ψυχαγωγηθούν. Λοιπόν, εγώ τουλάχιστον μπορώ να πω ότι δεν υπήρχε απολύτως τίποτα

διασκεδαστικό στο Contagion. 

Στην πραγματικότητα, η μόνη διαφορά μεταξύ αυτής της ταινίας και των κρατικά χρηματοδοτούμενων εκπαιδευτικών ταινιών που προβάλλονται στα σχολεία είναι ότι με το Contagion πρέπει πραγματικά να πληρώσετε για να κατηχηθείτε … και για να δείτε τον Matt Damon. 

Κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, οι μαθητές έβλεπαν βίντεο που τους έδιναν οδηγίες να “σκύψουν και να καλυφθούν” σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. 

Το Contagion προετοιμάζει τις μάζες να περιμένουν στρατιωτικό νόμο και να προσφέρουν δίχως άλλο το μπράτσο τους στο πρώτο διαθέσιμο εμβόλιο σε περίπτωση κρίσης.

Με πρωταγωνιστές μεγαθήρια του Χόλιγουντ, όπως ο Matt Damon, ο Laurence Fishburne, ο Jude Law και η Gwyneth Paltrow, το Contagion είναι μια μεγάλη ταινία του Χόλιγουντ, αλλά και ένα διαφημιστικό σποτ που προωθεί συγκεκριμένους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, ενώ ενθαρρύνει συγκεκριμένες συμπεριφορές από το κοινό. 

Η πλοκή της ταινίας φαίνεται να ακολουθεί τη μεγάλη τρομολαγνεία του Η1Ν1 το 2009 που άφησε πολλούς πολίτες σε αβεβαιότητα σχετικά με τον πραγματικό κίνδυνο του ιού. 

Πράγματι, μετά από μήνες τρομακτικών ειδήσεων που επισφραγίστηκαν από μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού, μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο φόβος για τον Η1Ν1 ήταν κατάφωρα υπερβολικός και θεώρησε ότι το εμβόλιο ήταν περιττό.

Αυτή η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 δείχνει ότι το 53% των Καναδών πίστευε ότι οι κίνδυνοι που συνδέονται με τον ιό Η1Ν1 ήταν υπερβολικοί.

Στον απόηχο αυτής της “κρίσης”, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ΟΗΕ (γνωστός ως ΠΟΥ) δέχθηκε σκληρή κριτική και κατηγορήθηκε ακόμη και για συμπαιγνία με τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία για την πώληση εμβολίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...