Το CDC στις ΗΠΑ συστήνει και 4η δόση! – Ανοίγει ο δρόμος για τρύπημα εις το διηνεκές

Ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, στις ΗΠΑ ο δρόμος και για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού!

Κι αυτό την ώρα που η συζήτηση για την τρίτη δόση του εν λόγω εμβολίου να έχει «φουντώσει», με τους ειδικούς να τονίζουν, πλέον, πως είναι απαραίτητη και όχι προαιρετική, όπως υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, πάντως, ήδη έχουν προχωρήσει στη χορήγηση και τέταρτης δόσης, με τις ΗΠΑ  να είναι έτοιμες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό ασθενών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ανοσοποιητικό σε καταστολή, και με τέταρτη δόση, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του CDC αναφέρεται πως τα άτομα άνω των 18 ετών με «μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή», τα οποία έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου mRNA, μπορούν να λάβουν τέταρτη δόση με τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna ή της Johnson & Johnson ύστερα από 6 μήνες. Για τους ασθενείς αυτής της κατηγορίας αναμνηστική θεωρείται η τέταρτη δόση, ενώ η τρίτη «επιπλέον δόση».

Οι ασθενείς της ίδιας κατηγορίας που έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, θα πρέπει να λάβουν αναμνηστική δόση (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα.

Ουσιαστικά ακολουθείται η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην τρίτη δόση η οποία αρχικώς υποτίθεται πως θα ήταν απαραίτητη μόνο για ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε απαραίτητη για όλους.

Αυτό θα συμβεί και με την 4η δόση και κανείς δεν γνωρίζει πότε και σε ποια δόση θα σταματήσουν οι «ειδικοί».

Εμείς προβλέπουμε τρύπημα εις το διηνεκές…

loading...