Τι είναι η Θεία Κοινωνία και γιατί κοινωνούμε;


Η Θεία Κοινωνία είναι ΖΩΗ. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι τύπος του Ιησού Χριστού. Είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός που είναι η ζωή, που είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών. Η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τη ζωή στους ανθρώπους.


Το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν είναι ένα απλό μυστήριο, αλλά επουράνιο μυστήριο που τελείται μέσα στην Εκκλησία μας και σκοπό έχει την ένωση του ανθρώπου με το Χριστό. Όταν αντιληφθούμε ως άνθρωποι αυτό το επουράνιο μυστήριο της Εκκλησίας μας, το τι μας προσφέρει, τότε θα ζήσουμε καταστάσεις που ούτε καν έχουμε σκεφτεί.


Όταν έρθει η στιγμή της Θείας Κοινωνίας και πρόκειται να πλησιάσεις την Αγία Τράπεζα, πίστευε ακλόνητα, πως εκεί είναι παρών ο Χριστός, ο Βασιλιάς των όλων. Όταν δεις τον ιερέα, να σου προσφέρει το σώμα και το αίμα του Κυρίου, μην νομίσεις, ότι ο ιερέας το κάνει αυτό, αλλά πίστευε, ότι το χέρι που απλώνεται είναι του Χριστού.


Την ώρα της Θείας Κοινωνίας πρέπει ο άνθρωπος να σκέπτεται όλα αυτά που πέρασε ο Χριστός για εμάς και να νοιώσουμε αυτή την αγάπη Του και ταυτόχρονα να Τον ευχαριστούμε για το ότι δέχεται να ενωθεί μαζί μας. Να Τον δοξάζουμε που παρόλο τις αμαρτίες μας και την κατάσταση της ψυχής μας έρχεται με αγάπη να ενωθεί μαζί μας με σκοπό να χαρούμε την αιωνιότητα. Τη στιγμή της ένωσής μας μαζί Του να αισθανόμαστε το πόσο Τον στεναχωρούμε ενώ Εκείνος έχει κάνει τα πάντα για να μας σώσει.


Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ


Τρίκορφο Φωκίδος Δεν υπάρχουν σχόλια :