ΠΩΛΗΣΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ;





Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *

Κατά το παρελθόν πολλές φορές τέθηκε θέμα πώλησης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού! Για τον λόγο αυτό, επειδή η ΠΑΕ ΠΑΟ είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ που ενδιαφέρει και πολιτικά, από τη στιγμή που υποστηρίζεται από χιλιάδες φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπεί την Πρωτεύουσα της Ελλάδος Αθήνα, ασχολήθηκα γράφοντας άρθρα που πήγαζαν από πληροφορίες πηγής μου, αλλά και των εκτιμήσεων των δικών μου από την τρέχουσα επικαιρότητα!

Ένα από αυτά τα άρθρα μου στις 8 Ιουνίου 2018 με τίτλο: “Οι μπροστινοί και οι πισινοί της αγοράς του Παναθηναϊκού”, έγραφα συγκεκριμένα:

«Θεωρούμε ότι είμαστε οι πρώτοι, που χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς να εξυπηρετούμε επιχειρηματικά συμφέροντα, σας αποκαλύπταμε την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να πουλήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε Τούρκους επιχειρηματίες! Προσεγγίζοντας αυτήν την πώληση πρωτίστως πολιτικά και όχι αθλητικά! Από τη στιγμή, που είχαμε την υψηλή πληροφόρηση περί του τουρκικού σχεδίου, δηλαδή της αλώσεως της Αθήνας, που εκφράστηκε μέσω αγοράς αθηναϊκών επιχειρήσεων, διαμερισμάτων κι ακόμη ολόκληρων πολυκατοικιών!

Που το οικονομικό-αθλητικό κατάντημα της ΠΑΕ ΠΑΟ έδινε στους Τούρκους μια χρυσή επενδυτική ευκαιρία, αλλά και την ευκαιρία “άλωσης” μέσω της Ομάδας των πολυπληθών φίλων της σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!

Όμως αυτή η αγορά έπρεπε να περάσει σιωπηρώς προκειμένου να μην αντιδράσουν οι ένθερμοι οπαδοί του τριφυλλιού, παρ΄ ότι ο επίδοξος αγοραστής (σ.σ. ο μπροστινός) Τούρκος παραγωγός του Survivor Ατζούν Ιλιτζαλί, που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, είχε ήδη διεισδύσει στην “άφρονα” ελληνική κοινωνία και είχε κερδίσει τη συμπάθεια μεγάλου μέρους του τηλεοπτικού κοινού!

Αφού, οι Τούρκοι γνωρίζουν άριστα από προπαγάνδα και πόσο μάλλον, ο επικοινωνιολόγος του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν (σ.σ. κατά δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά)!

Στη συνέχεια και όταν εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον αγοράς του ΠΑΟ από τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσαντ εκ μέρους της Pan Asia Investments, σας αποκαλύψαμε ότι πίσω από αυτό το deal είναι οι Κινέζοι! Οι οποίοι τα τελευταία χρόνια επενδύουν αφειδώς στην Ελλάδα, έχοντας ως κυρίαρχο στόχο τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδος! Όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ και η Ρωσία!

Ωστόσο, παρ΄ ότι έχει ανακοινωθεί και από την πλευρά Αλαφούζου, αλλά και την πλευρά Πιεμπονγκσαντ πως, μέχρι 30 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία του ΠΑΟ, εν τούτοις δεν μας είπανε σε πια χρονιά θα γίνει αυτή…

Επίσης, διακινήθηκε από κυβερνητική πηγή, ότι πίσω από την Pan Asia Investments βρίσκεται ο Ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας εξόρυξης διαμαντιών και real estate Μπένι Στάινμετζ, που το περιοδικό Forbes τον κατατάσσει το έτος 2014 μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του Ισραήλ!

Εν τω μεταξύ, όποια προσπάθεια έγινε από Έλληνες επιχειρηματίες για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (σ.σ. προσπάθεια του ιδιοκτήτη της Chipita κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και ακολούθως του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟ) έπεσε στο κενό, αφού ενδεχομένως ο κ. Αλαφούζος είχε “υποσχεθεί” αλλού τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό!

Στο διάστημα που ακολούθησε των πρώτων αποκαλύψεών μας, στην αρχή δειλά και τώρα πολύ περισσότερο ηχηρά, πολλοί εκδηλώνουν την ανησυχία τους για το που το πηγαίνει ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού ήδη η Αθηναϊκή Ομάδα βρίσκεται στα βράχια!

Έτσι, διάβασα σήμερα (5/6/2018) στο αθλητικό portal SDNA άρθρο του αθλητικογράφου κ. Βασίλη Παπαθεοδώρου, με τίτλο: “Υποχρέωση Αλαφούζου να ξεκαθαρίσει σε ποιον πουλάει…”, αναφερόμενος στην ιστορική ευθύνη του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να ξεκαθαρίσει στον λαό του Παναθηναϊκού που πουλάει τις μετοχές του πλειοψηφικού πακέτου! Είναι ο Παϊρόζ ο επενδυτής (σ.σ. ο μπροστινός) ή εκπροσωπεί κάποιους άλλους (σ.σ. πισινούς);

Σε ένα άλλο σημείο ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει ακριβώς αυτό που εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε! Ότι, θέλει ο κ. Αλαφούζος να εξαθλιώσει σε τέτοιο σημείο τον Παναθηναϊκό, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις των ένθερμων οπαδών του!

Αναφέρει λοιπόν ο κ. Παπαθεοδώρου: “… Αν θέλει ένας ουδέτερος παρατηρητής να διαπιστώσει την απελπισία και την ανακούφιση συνάμα των Παναθηναϊκών από την αποχώρηση Αλαφούζου, δεν έχει παρά να παρατηρήσει πως ουδείς ασχολείται, σήμερα, σε ποιον τη δίνει. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, αυτή τη στιγμή. Ας τη δώσει και στον διάολο τον ίδιο… ”!»!

Πάλι απέναντι από τον Αλαφούζο οι ένθερμοι φίλαθλοι του ΠΑΟ…

Έτσι μετά από τρία χρόνια διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα στην ΠΑΕ ΠΑΟ είναι στο ίδιο “βαρομετρικό χαμηλό”, παρά τις καλοκαιρινές εξαγγελίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟ! Έτσι ο ΠΑΟ και φέτος, όπως κάθε χρόνο, δείχνει να αποκλείεται πρόωρα από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η ομάδα θα πολεμήσει απεγνωσμένα προκειμένου να εισέλθει στην πεντάδα, εξασφαλίζοντας επιτέλους το ελάχιστο, που είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο! Γι΄ αυτό η οργή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού συνεχώς μεγαλώνει, μη μπορώντας να αντέξουν ότι ο Παναθηναϊκός τους κοιτάει μονίμως την πλάτη του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και όχι μόνο!

Αποτέλεσμα αυτών ήταν στον τελευταίο ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας του Τριφυλλιού με τον ΟΦΗ στην “Λεωφόρο”, οι ένθερμοι φίλαθλοι (Θύρα 13) του Παναθηναϊκού – για άλλη μια φορά – ανάρτησαν πανό-μήνυμα προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟ Γιάννη Αλαφούζου (και ιδιοκτήτη του οργανισμού ΣΚΑΙ) που έλεγε:

«Η καταστροφή του ΠΑΟ φέρει την υπογραφή σου, Αλαφούζο πούλα και εξαφανίσου»!

Εξισλαμίζεται η φιλότουρκη Αγγλία…

Η φιλότουρκη Αγγλία έχει γίνει ο οικονομικός παράδεισος για Σαουδάραβες, Καταριανούς, Ταϊλανδούς και λοιπούς οικονομικούς κροίσους, που διαφεντεύουν το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο, στην γενέτειρα Αγγλία!

Τρανταχτό παράδειγμα η Μάντσεστερ Σίτυ, μια άσημη γενικότερα ομάδα, άλλαξε αυτόματα επίπεδο όταν την αγόρασε ο πολυεκατομμυριούχος Άραβας σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν!

Όπως η Λέστερ Σίτυ, που ήταν ακόμη πιο άσημη από την Μάντσεστερ Σίτυ, έγινε Πρωταθλήτρια Αγγλίας όταν την αγόρασε ο Ταϊλανδός κροίσος Vichai Srivaddhanaprabha!

Με τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα την εξαγορά του 80% των μετοχών της Νιουκάστλ από τον ζάμπλουτο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν! Και μην παραξενευτεί κανείς, όταν πολύ σύντομα αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα, που σήμερα κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, θα ανέβει τάχιστα επίπεδα και θα μεταμορφωθεί σε μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη!

Τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι τα μόνα στην Αγγλία!

Ωστόσο η επιχειρηματική δραστηριότητα των Ασιατών δεν σταματά στην εξαγορά μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Αγγλίας! Επενδύουν ποικιλοτρόπως, όπως μέσω χορηγιών αεροπορικών βιομηχανιών σε ποδοσφαιρικούς αγγλικούς συλλόγους, σαν την Emirates Airlines που μετ΄ ονόμασε το γήπεδο του Λονδρέζικου Συλλόγου Άρσεναλ, μέσω χορηγίας της ίδιας εταιρείας στις φανέλες κι άλλων ποδοσφαιρικών αγγλικών συλλόγων κλπ.!

Όμως αυτή η επιχειρηματική-βιομηχανική επένδυση Ασιατικών χωρών – κυρίως ένθερμων οπαδών του Ισλάμ – έχει μετατρέψει την Αγγλία σε ευρωπαϊκή βόμβα για την χριστιανική Ευρώπη!

Ένα επικίνδυνο παράδειγμα που δηλητηριάζει κι άλλα κράτη της γηραιάς Ηπείρου!

Η πρωτεύουσα της Αγγλίας σήμερα, το Λονδίνο, έχει μετατραπεί σε μια ισλαμική πόλη! Δήμαρχος εκλέγεται, ο πακιστανικής καταγωγής πολιτικός και δικηγόρος Σαντίκ Καν (οι γονείς του μετανάστευσαν πριν τη γέννησή του το 1970 στο Λονδίνο)! Το 2016 με ποσοστό 56,8% και το 2021 με ποσοστό 55,2%! Ο Σαντίκ Καν εκλέχτηκε το 2005 για πρώτη φορά βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα, στο Τούτινγκ του Λονδίνου!

Αυτή η φιλότουρκη Αγγλία, επέτρεψε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και εξακολουθεί να σιωπά για την παράνομη κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου, παρ΄ ότι εγγυήτρια δύναμη του νησιού!

Αυτή, η κατά μεγάλο ποσοστό εξισλαμισμένη χώρα δεν δέχτηκε τρομοκρατικά χτυπήματα, όπως επί παραδείγματι η Γαλλία, η οποία έστω και καθυστερημένα αντιδρά στην εξάπλωση του Ισλάμ στην χώρα της!

Η Αγγλία, η οποία αντιδρά στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, όταν ο κόμης Thomas Bruce Elgin λεηλάτησε την Ακρόπολη και μετέφερε τα γλυπτά από την Αθήνα στο Λονδίνο! Ενεργώντας όπως και η φιλότουρκη Γερμανία που αρνείται να καταβάλει στην Ελλάδα τα κατοχικά δάνεια και τις κατοχικές αποζημιώσεις, από τις θηριωδίες των προγόνων τους ναζί!

Ενδιαφέρον του Mr Survivor για αγορά αγγλικής ομάδας…

Εύλογα θα μου πείτε πως δένουν μεταξύ τους όλα τα παραπάνω! Θα σας εξηγήσω παρακάτω και πιστεύω πως θα αντιληφθείτε!

Εκτός των παραπάνω αναφερομένων χωρών, που επί 3 δεκαετίες εκδηλώνουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον στην Αγγλία και μάλιστα με την αγορά ποδοσφαιρικών σωματείων τα οποία απαριθμούν χιλιάδες οπαδούς, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά σε όλο τον κόσμο, εσχάτως υπάρχει και τουρκικό ενδιαφέρον!

Αφού ενημερώνομαι ότι η εταιρεία του Mr Survivor Ανζούν Ιλιτζαλί συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Χαλ Σίτυ έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου)!

Αυτή η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ανζούν Ιλιτζαλί, μας δείχνει πως το μεράκι για την αγορά ποδοσφαιρικού συλλόγου δεν ήταν τωρινό!

Ωστόσο αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι πως αντίθετα από όλους τους Ασιάτες που αγόρασαν αγγλικούς συλλόγους, εκείνος, ο Mr Survivor Ανζούν Ιλιτζαλί προέβη σε δηλώσεις, που δείχνουν τα “χαρίσματα” που διακατέχουν τους Τούρκους, όπως του επιστήθιου φίλου του Προέδρου της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν!

Θα καταλάβετε καλύτερα, αφού παρακάτω παραθέσω τις δηλώσεις του όπως αυτές δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη News Global:

«Θέλω να κυματίσω τη σημαία της Τουρκίας στην Αγγλία με την επιτυχία της Χαλ Σίτυ. Ελπίζω ότι το κλαμπ θα φτάσει να αποτελείται στο μέλλον από Τούρκους ανθρώπους, από τον προπονητή ως τους ποδοσφαιριστές.
Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Αν ο Θεός το θέλει, θα πραγματοποιήσω το όνειρό μου»!

Θα πουλήσει τελικά ο κ. Αλαφούζος;

Αυτό λοιπόν το ενδιαφέρον του κ. Αντζούν Ιλιτζαλί, συνεργάτη του κ. Γιάννη Αλαφούζου στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και έχοντας ως ατού την αποδεδειγμένη οργή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού για πώληση της ομάδας, μήπως ξυπνήσει ένα νέο ενδιαφέρον πώλησης της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Τούρκο επιχειρηματία;

Και θα μου πείτε, σε ελεύθερη αγορά βρισκόμαστε!

Θα σας απαντήσω, οκ! Αλλά κατά πόσο θα άντεχαν οι φίλαθλοι αυτού του ιστορικού Αθηναϊκού ποδοσφαιρικού Σωματείου, όταν θα παρακολουθούν αγώνες της ομάδας τους να αντικρύζουν την τουρκική σημαία; Όπως και όσοι Έλληνες πολίτες ανεβαίνουν, ή κατεβαίνουν την λεωφόρο Αλεξάνδρας;

Απλά ερωτήματα θέτω, που πιστεύω τα ίδια θέτουν και όλοι οι αγνοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...