Ε.Βενιζέλος κατηγορεί το Μαξίμου για το «πανδημία ανεμβολίαστων»: «Ψευδής και επικίνδυνος ισχυρισμός»

 Αρκετές είναι οι επιθέσεις που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Αυτή τη φορά, ο Ε.Βενιζέλοςμε νέα παρέμβασή του μέσω άρθρου του εμφανίστηκε ιδιαιτέρως επικριτικός στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον κορωνοϊό η κυβέρνηση καταλογίζοντας της «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και «παραλυτικό φόβο του πολιτικού κόστους στη διαχείριση της πανδημίας».

Μεταξύ άλλων, εγκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου για τη χρήση του όρου «πανδημία των ανεμβολίαστων», λέγοντας πως αυτή συνιστά «αναπαραγωγή της ψευδούς και επικίνδυνης εντύπωσης ότι η πανδημία έχει πάψει να αφορά τους εμβολιασμένους», ενώ προσθέτει πως «πολύ περισσότερο η “πανδημία των ανεμβολίαστων” δεν δικαιολογεί την εξακολούθηση της βασικής σύγχυσης ανάμεσα στην επιστημονική σύσταση των ειδικών με μόνο κριτήριο τη δημόσια υγεία (που πρέπει να δημοσιοποιείται) και την τελική απόφαση της κυβέρνησης».

Εν τω μεταξύ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτίθεται και στις εκκλησίες, ισχυριζόμενος πως «είναι συνταγματικά αδιανόητο η πρόσβαση στις πανεπιστημιακές αίθουσες να προϋποθέτει εμβολιασμό ή κυλιόμενα τεστ, ενώ από τον κανόνα αυτόν να εξαιρούνται οι ναοί και γενικά οι κλειστοί χώροι λατρείας» υποστηρίζει, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, μέχρι πρότινος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έφτασε το κόμμα του στο ναδίρ, στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πιθανότατα στην προσπάθειά του να επιστρέψει στα κοινά, ωστόσο εσχάτως άλλαξε γραμμή, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση με αναφορές κυρίως στην πανδημία.

loading...