Τι άλλο θα μας πουν οι “ειδικοί”;;; «Έχουμε δύο επιδημίες, μία των ανεμβολίαστων και μία των πρώην εμβολιασμένων»

 Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων,

όπως ένα lockdown το οποίο και δεν απέκλεισε, μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Κυριακής η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική. «Τα δεδομένα που έχουμε τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη μέσα από τα λύματα δείχνουν ότι θα έχουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε, σημειώνοντας πως είμαστε κοντά τόσο στα 10.000 κρούσματα ημερησίως όσο και στους 100 θανάτους.

«Δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Θα πρέπει να περίμενουμε τουλάχιστον 20 μέρες. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και όλα τα υγειονομικα μέτρα αλλά βλέπουμε πως σε χώρες της Βαλτικής για παράδειγμα, αυτό δεν είναι αρκετό, οπότε οδηγούνται σε κάποιες μορφές lockdown» ξεκαθάρισε η κυρία Ψαλτοπούλου.

«Έχουμε δύο παράλληλες επιδημίες, των ανεμβολίαστων και των πρώην εμβολιασμένων, όσων δηλαδή έχουν κάνει εμβόλιο πριν από 8 μήνες, οπότε και δεν έχουν πλέον αντισώματα», κρούρι τον κώδωμα η καθηγήτρια.

loading...