Ένα μεγάλο Αφγανικό χωριό! – Από την εκπαιδευτικό Ελένη Παπαδοπούλου

Ελένη Παπαδοπούλου *  

Πριν λίγες ημέρες μάθαμε ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν αυτή που έφερε τις 700 Αφγανές, βουλευτίνες-δικαστίνες μας είπαν (ολίγον λολ), με τις οικογένειες τους στην Αθήνα. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι μόλις 6 από αυτές είχαν φέρει μαζί τους 53 άτομα. Περίπου 9 άτομα η μία. Με έναν απλό πολλαπλασιασμό βρίσκουμε οτι 700 Αφγανές έφεραν γύρω στα 6160 άτομα. Ένα μεγάλο Αφγανικό χωριό δηλαδή.
Την ώρα που το Λιμενικό κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην μπει τίποτα στην θάλασσα η Μαρέβα έβαλε πάνω από 100 βάρκες με το αεροπλάνο. Και δεν μίλησε ουδείς.
Τα ρεπορτάζ μάλιστα εκθείαζαν την Μαρέβα για αυτήν της την κίνηση αναφέροντας μάλιστα ότι καμία άλλη χώρα δεν ήταν πρόθυμη να δεχτεί τόσο κόσμο και ότι η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες δέχτηκε περισσότερους Αφγανούς από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ακόμη και χώρες που είχαν εμπλακεί στον πόλεμο αυτόν αρνηθηκαν να τις πάρουν.
Ένας Αμέντ Χαν, αγνώστου ιδιότητας, με ένα απλό SMS όπως είπε ο ίδιος επικοινώνησε με την αλληλέγγυα Μαρέβα και του έλυσε το πρόβλημα. Ο πρόθυμος οσφυοκάμπτης Μηταράκης έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να τις φέρει, ενώ δήλωσε ότι η Ελλάδα «είναι πρόθυμη να παράσχει άσυλο σε όλες τους, αν δεν υλοποιηθούν οι προσπάθειές τους να βρουν εναλλακτικές λύσεις».
Η αλληλέγγυα Μαρέβα βέβαια δεν τις πήρε σπίτι της. Τις έφερε στα σπίτια μας. Ο δε Μηταράκης ως συνήθως μοιράζει άσυλα λες και είναι καραμέλες.
Το ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού ουσιαστικά αντικατέστησε τον υπουργό Εξωτερικών και την κυβέρνηση και αποφάσισε να κάνει εξωτερική πολιτική και να κουβαλήσει 6000 Αφγανούς, γιατί ένας Χαν τις έστειλε SMS σε μία κανονική χώρα θα ήταν σκάνδαλο.
Εδώ έχουμε Πέμπτη με λίγες νεφώσεις και ασθενείς ανέμους στο Αιγαίο.
Επειδή το φτύσιμο της Μαρέβας πάνω στην ελληνική κοινωνία και στους θεσμικούς είναι άνευ προηγουμένου, ως πολίτης που πλήττομαι από τις Μαρεβιές του καθενός έχω να πω τα εξής:
1. Ο ΠΘ να μαζέψει την σύζυγο και να πάρει το Αφγανοχώρι να το μοιράσει στα πολλά ακίνητα που έχουν και όχι να τους φορτώνει σε εμάς. Χωράνε μια χαρά στα τεράστια σπίτια ΤΟΥΣ.
2. Την αλληλεγγύη της η Μαρέβα ως σύζυγος Έλληνα πρωθυπουργού οφειλει να την δείχνει στους Έλληνες και όχι στους φίλους του κάθε Χαν.
3. Καλά θα κάνει η Μαρέβα να μην ανακατεύεται σε θέματα που δεν την αφορούν. Της αρέσει δεν της αρέσει η χώρα έχει αρμόδιους υπουργούς για τα θέματα αυτά. Και αυτή δεν είναι μέσα σε αυτούς.
Η πράξη της είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.
Και αναρωτιόμασταν γιατί πηγαινοφέρνουν τις μαντιλούδες στα Προεδρικά και στην Βουλή. Να γιατί.Και τέλος πάντων είναι δυνατόν να είναι όλοι μουγγοί μπροστά σε τέτοιο σκάνδαλο; Παντελόνια δεν φορά κανείς εκεί μέσα;


.
loading...