«Μπορεί να αχρηστευτούν εμβόλια και μονοκλωνικά από τη νέα μετάλλαξη» – «ΠΑΓΩΣΕ» ο δημοσιογράφος: «Είναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ» – ΒΙΝΤΕΟ

 «Έρχεται τώρα κάτι ξαφνικά και μας λένε ότι μπορεί να τα ακυρώνει όλα».

Ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, μιλώντας στο Mega έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη που προέρχεται από την Μποτσουάνα.

Μίλησε ακόμα και για ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ εμβολίων και μονοκλωνικών αντισωμάτων, προκαλώντας την «παγωμάρα» του παρουσιαστή της εκπομπής και υπερμάχου των εμβολιασμών.

«Εφιάλτης! Εφιάλτης! Δηλαδή χτίζουμε τόσο καιρό αυτό που λέμε, να κάνουμε τα εμβόλια, που πρέπει να τα κάνουμε, να χρησιμοποιήσουμε τα φάρμακα και έρχεται τώρα κάτι που μπορεί να τα ΑΚΥΡΩΝΕΙ ολα».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πριν καλά καλά τα χρησιμοποιήσουμε τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να αχρηστευτούν ή μπορεί να χρειαστεί να σχεδιάσουμε νέα εμβόλια.

Η περιοχή που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό των εμβολίων είναι το γονίδιο S του αρχικού στελέχους. Αυτή η ακίδα πλέον έχει 32 νέες μεταλλάξεις. Είναι φοβερός αυτός ο αριθμός μέσα σε ένα στέλεχος. Ο κάθε ιός έχει το δικό του ρυθμό μετάλλαξης. όσο επιτρέπουμε να διασπείρεται, εισάγει μεταλλάξεις στο γονιδίωμά του».

Βέβαια όπως θα δείτε στο τέλος του αποσπάσματος, εμμέσως πλην σαφώς, δημοσιογράφος και “ειδικός” κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι φταίνει οι…ανεμβολίαστοι ΚΑΙ για αυτό!