Προειδοποιήσεις και Απειλές… Η Κομπασμοί και Μπλόφες

Zero Hedge, — 

Authored by Pat Buchanan.

Μετάφραση:Μ. Στυλιανού  *

Πριν από την υπουργική συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες , ο Υπουργός Άμυνας Lloyd Austin έκανε ένα ταξίδι στη Γεωργία και την Ουκρανία.

Σκοπός: Να διαβεβαιώσει αυτά τα έθνη ότι η Αμερική τα στηρίζει και να ενθαρρύνει τις ελπίδες τους για μελλοντική είσοδο στο ΝΑΤΟ.

Ο F. Austin, δήλωσε ότι το Πεντάγωνο, θα πει και στα δύο έθνη ότι η πόρτα στο ΝΑΤΟ είναι ανοιχτή.

“Η Ουκρανία … έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τη δική της μελλοντική εξωτερική πολιτική”, δήλωσε ο Όστιν στο Κίεβο, ” και αναμένουμε ότι θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.” Και συνέχισε:

” Καμία τρίτη χώρα δεν έχει βέτο για τις αποφάσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία … έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τη δική της μελλοντική εξωτερική πολιτική, και αναμένουμε ότι θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.”

Οι ΗΠΑ προφανώς υποστήριξαν τα λόγια του Ώστιν στέλνοντας βομβαρδιστικά B-1B πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Είπε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας:

” Τα ρωσικά μαχητικά πληρώματα αναγνώρισαν τους αεροπορικούς στόχους ως δύο υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B συνοδευόμενα από δύο αεροσκάφη δεξαμενόπλοιων KC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και τα συνόδευσαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.”

Γιατί στέλνουμε βομβαρδιστικά πυρηνικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα;

Γιατί συντηρούμε στο Κίεβο και την Τιφλίδα την ελπίδα ότι θα κληθούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και να λάβουν εγγύηση πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για να πολεμήσουν οι ΗΠΑ μαζί τους εάν υπάρχει άλλη κρίση με τη Ρωσία, όπως συνέβη στη Νότια Οσετία και τη Γεωργία το 2008 και την Ουκρανία το 2014 Τότε δεν πολεμήσαμε τη Ρωσία. Και δεν πρόκειται να πολεμήσουμε τη Ρωσία τώρα ή αύριο, καθώς αυτές οι περιοχές και αυτά τα ζητήματα δεν είναι ζωτικά εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ούτε η Μαύρη Θάλασσα είναι η μόνη περιοχή όπου οι ΗΠΑ υπονοούν την αντιπαράθεση και τον πιθανό πόλεμο.

Με το Ιράν να αρνείται να επιστρέψει στη συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία από την οποία ο πρόεδρος Donald Trump αποχώρησε το 2018 ή να ανανεώσει τις συνομιλίες για να το πράξει, ο Υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken προειδοποιεί ότι υπάρχουν “άλλες επιλογές εάν το Ιράν δεν αλλάξει την πορεία του.”

Με κάθε μέρα που περνά, και την άρνηση του Ιράν να συμμετάσχει με καλή πίστη, ο δρόμος κονταίνει . … Ο χρόνος τελειώνει. Πλησιάζουμε σε ένα σημείο στο οποίο η επιστροφή στη συμμόρφωση με την JCPOA (την πυρηνική συμφωνία) δεν θα ανακτήσει από μόνη της τα οφέλη της αρχικής JCPOA.”. ” Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε κάθε επιλογή για την αντιμετώπιση της πρόκλησης που θέτει το Ιράν.”

Η φράση “κάθε επιλογή” περιλαμβάνει προφανώς μια επιλογή πολέμου.

Μετά από μια πρόσφατη συνάντηση στην Ουάσιγκτον, Αμερικανοί και Ισραηλινοί άρχισαν να μιλάνε για ένα “σχέδιο Β” για την αντιμετώπιση ενός ανυποχώρητου Ιράν, το οποίο ακούγεται πολύ σαν μια απειλή να πάμε στον πόλεμο.

Υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν καθώς και τον Τραμπ, οι ΗΠΑ αυξάνουν τον αριθμό των “επιχειρήσεων ελευθερίας πλοήγησης” από αμερικανικά πολεμικά πλοία στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και στο Στενό της Ταϊβάν. Και έχουμε ενθαρρύνει τους συμμάχους να στείλουν τα πολεμικά τους πλοία για να κάνουν το ίδιο, κάτι που έχουν κάνει αρκετοί.

Έχουμε πει στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και τον κόσμο ότι οι συνθήκες αμοιβαίας ασφάλειας καλύπτουν την διεκδίκηση της Μανίλας για τα κατεχόμενα από την Κίνα νησάκια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και τον ελεγχόμενο από την Ιαπωνία Senkakus στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

΄Οταν η Κίνα, σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών, έστειλε 150 πολεμικά αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης της αεροπορικής άμυνας νότια της Ταϊβάν, οι ηγέτες των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η υποστήριξή μας στο νησί είναι “στερεά σαν βράχος.”

Ωστόσο, η συνθήκη ασφαλείας των ΗΠΑ με την Ταϊβάν έληξε πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Τον Φεβρουάριο, οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο εισήγαγαν έναν νόμο πρόληψης εισβολής στην Ταϊβάν για να εξουσιοδοτήσουν τον Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση απαιτείται για να αποκρούσει μια επίθεση από την Κίνα στην Ταϊβάν ή τις νησιωτικές κτήσεις της .

Οι Δημοκράτες εξετάζουν ένα παρόμοιο μέτρο για να δώσουν στον Μπάιντεν την εξουσία να αντισταθεί σε μια κινεζική επίθεση στο νησί ή να αναγκάσει την παράδοσή του στην ηπειρωτική χώρα.

Αυτές οι κινήσεις του Κογκρέσου για να παραχωρήσουν νέες πολεμικές εξουσίες στον πρόεδρο έρχονται καθώς το Κογκρέσο εξετάζει την κατάργηση της εξουσιοδότησης για χρήση στρατιωτικής δύναμης που χρησιμοποιήθηκε για να μας οδηγήσει στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και να εισβάλει στο Ιράκ το 2003.

Εξετάστε, λοιπόν, μια σύντομη σύνοψη των συγκρουσιακών στάσεων που υιοθετήθηκαν από τους διπλωμάτες του Μπάιντεν.

– Προειδοποιούμε ανοιχτά τη Ρωσία ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται σύντομα να φέρουν την Ουκρανία και τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ, γεγονός που θα συνεπαγόταν εγγύηση πολέμου των ΗΠΑ για να πολεμήσουν για λογαριασμό αυτών των εθνών σε μια μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα.

-Προειδοποιούμε ανοιχτά το Ιράν ότι ο χρόνος τελειώνει και ότι εάν η Τεχεράνη δεν επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία και τη συμμόρφωση με τους όρους της, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν.

-Θέτουμε την Κίνα σε ειδοποίηση ότι δεν αποδεχόμαστε τις ευρείες αξιώσεις της στις νησίδες των θαλασσών της Ανατολικής και Νότιας Κίνας και ίσως βρεθούμε εκεί για να αγωνιστούμε μαζί με τους συμμάχους μας για να υποστηρίξουμε τις αξιώσεις τους.

-Τώρα οι ηγέτες του Κογκρέσου και των δύο κομμάτων επεξεργάζονται μέτρα για να δώσουν στον Μπάιντεν την εξουσιοδότηση να μας οδηγήσει σε πόλεμο με την Κίνα για να προστατεύσει την Ταϊβάν, της οποίας η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας, προειδοποιεί το Πεκίνο, ότι θα παραβιάσει την “κόκκινη γραμμή” και θα σημαίνει πόλεμο.

loading...