Επιλήσμονες διοικούν την Εκκλησία του Χριστού…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχει συμβάλλει τα μάλα στο κλείσιμο των εκκλησιών και στον δραστικό περιορισμό των συμμετεχόντων στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία! Είναι το ίδιο πρόσωπο που συμμετείχε ενεργά στην “απαγόρευση” της συμμετοχής του ελληνικού λαού στα Άγια Πάθη του Κυρίου μας, στην περιφορά του Επιταφίου και στην Ανάστασή του! Είναι το ίδιο πρόσωπο που “απαγόρευσε” τις λιτανείες της Εικόνας της Θεοτόκου και των Αγίων της Πίστεώς μας! Είναι το ίδιο πρόσωπο που δεν αντιδρά στην αποκαθήλωση των Ιερών Εικόνων από νοσοκομεία και δημόσια κτήρια! Όταν οι παράνομοι μετανάστες διαδηλώνουν στην Αθήνα χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας! Όταν δεν είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός τους! Όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με την περιφορά σε πόλεις της Ελλάδος του ομοιώματος Αμάλ! Όταν η κυβέρνηση δεν έχει βελτιώσει κατ΄ ελάχιστο τα προβλήματα μεταφοράς των πολιτών στα ΜΜΜ!

Αλλά η τελευταία απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη απόφαση!

Αφού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαίρεσε τις εκκλησίες από τα νέα υγειονομικά μέτρα, της συμμετοχής δηλαδή των πιστών με την χρήση και επίδειξη rapid test κατά την είσοδό τους στις εκκλησίες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκτελέσει τη βρώμική δουλειά, καθ΄ υπόδειξη μάλιστα του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!

Η Ιεραρχία λοιπόν ανέλαβε την ευθύνη για το θέμα της τήρησης των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων και των ελέγχων όσων πιστών είναι ανεμβολίαστοι.

Αποφάσισε εδώ και τώρα να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, εκδίδοντας εγκύκλιο, με την οποία καλούνται οι ιερείς να ασκήσουν καθήκοντα αστυνομίας!

Δηλαδή με απλά ελληνικά, απαγορεύει την είσοδο στους ναούς των ανεμβολίαστων πιστών;

Από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα; Οι Ιεροί Ναοί ανήκουν στους ίδιους;

Αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις, όταν άποψη πολλών Μητροπολιτών είναι, πως το εμβόλιο είναι θεόσταλτο! Είχαν επικοινωνία με τον Θεό;

Δηλαδή πιστεύουν ότι αν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας με τον Θεό, εκείνος θα τους άκουγε και θα συναινούσε μαζί τους, ή μήπως θα έπαιρνε το φραγγέλιο για άλλη μια φορά και θα τους έδιωχνε από τον Οίκο Του;

Ο χριστιανισμός διώκεται για άλλη μια φορά! Ετούτη ακόμη πιο σκληρά, αφού διώκεται από εκείνους που θέλουν να λένε πως υπηρετούν τον Χριστό και τον Θείο λόγο Του! Μάλλον δεν ανέγνωσαν σωστά τα Ευαγγέλια χαμένοι μέσα στην Κοσμικότητά τους και στην υπηρέτηση της πολιτικής Εξουσίας κι όχι της τήρησης των Εντολών Εκείνου!

Αλλά είναι σίγουρο πως ξέρουν, ότι πλησιάζει για όλους αυτούς η ώρα της Κρίσεώς Του και θα πρέπει να αρχίζουν να τρομάζουν!!

Έρχεται ο Πάπας…

Πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο και όχι από την ελληνική Πολιτεία, ή από την Εκκλησία της Ελλάδος, πως στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αθήνα! Ο οποίος ως αρχηγός του κράτους του Βατικανού θα συνομιλήσει πρώτα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος σε τι ακριβώς αποσκοπεί αυτή η επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα;

Πάντως πως μου ήρθε φλασιά (φωτεινή αναλαμπή, στιγμιαία έμπνευση-αναλαμπή) στο μυαλό, ώστε να θυμηθώ τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος είχε πει:

«Τον Πάπα να καταράσθε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία του κακού»!!

“Μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ Πρωθυπουργού – Μαρινάκη;

Ενώ πολλοί εθελοτυφλούν, γιατί εγώ βλέπω μια συνεχή “μάχη χαρακωμάτων” μεταξύ του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ιδιοκτήτη των τηλεοπτικών σταθμών Mega και One, των ιστορικών εφημερίδων “Τα Νέα” και “Το Βήμα”, Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Αφού για άλλη μια φορά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η εφημερίδα “Το Βήμα” επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Με τον διευθυντή της βεβαίως-βεβαίως, Αντώνη Καρακούση με ενυπόγραφο άρθρο του γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις μετά τον θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά!

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Κυριακάτικο Βήμα στις 31 Οκτωβρίου 2021 με δυναμική φρασεολογία!

Αυτή η κυβερνητική κριτική αναπαράχθηκε από το διευθυντή του Βήματος, και από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, όπου έγραψε:

«Επί του παρόντος μπορεί να πει κανείς ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δύναται να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές! Ωστόσο, το πολυσυλλεκτικό υβρίδιο φιλελεύθερης Κεντροδεξιάς που επινόησε ο κ. Μητσοτάκης, αυτό το κράμα φιλελευθερισμού, μεταρρυθμιστικού οικονομισμού και ελιτίστικου δικαιωματισμού, συνοδευόμενο από κάμποσες δόσεις εθνικισμού, λαϊκισμού και ακόμη περισσότερες αυταρχισμού, που χαρακτηρίζει τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.»!

Μπα, και άλλοι πιστεύουν αυτά πού εμείς λέμε δυο χρόνια τώρα;

Πολυσυλλεκτικό υβρίδιο η ΝΔ; Μα βεβαίως, αφού Μαξίμου και κυβέρνηση είναι Πασόκοι του Σημίτη και Ποταμίσιοι του Θεοδωράκη!

Τα ακούς Κώστα Καραμανλή; Τα ακούς Αντώνη Σαμαρά;

Πάντως δεν μπορώ παρά να πω, πως ο κ. Αντώνης Καρακούσης πρωτοτύπησε! Τόσους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, σε τόσες λίγες λέξεις, δεν νομίζω πως υπάρχει σε άλλο πολιτικό κείμενο δυο χρόνια και πλέον που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός!

Εν τούτοις κι αν “διαβάζω” καλά, οι μέρες της Πομπηίας φτάνουν στο τέλος της! Αμήν και πότε!!

Δεν νομίζετε πώς είναι αλήθεια;

loading...