Εμπειρίες Θεού.

Τι είναι η εμπειρία του Θεού; Πώς μπορούμε να αισθανθούμε τον Θεό; Μπορούμε να αποκτήσουμε εμπειρία του Θεού; Ποιοι έχουν εμπειρία του Θεού; Στη σημερινή εποχή μπορούμε να ζήσουμε εμπειρία του Θεού; Γιατί επιτρέπει ο Θεός να ζούμε εμπειρίες από Εκείνον; Τι μας προσφέρουν οι εμπειρίες του Θεού; Άραγε στην καθημερινή μας ζωή, ζούμε εμπειρία ή εμπειρίες Θεού;

Παρόλο που είμαστε χριστιανοί, στο θέμα της εμπειρίας του Θεού υπάρχει μεγάλη άγνοια και πολλές φορές πλάνη, με αποτέλεσμα πολλοί από τους χριστιανούς να ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο. Ορισμένοι νομίζουν ότι από μόνοι τους και με τις δικές τους δυνάμεις και εκτός εκκλησίας μπορούν να λάβουν τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και να ζήσουν εμπειρίες Θεού, αυτές είναι ψευδείς εμπειρίες και όχι αληθινές.

Είναι διαφορετικό πράγμα η κατήχηση, το διάβασμα θρησκευτικών βιβλίων, η μελέτη της Αγίας Γραφής, η προσευχή, η πνευματική συζήτηση από την εμπειρία του Θεού. Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή έχουν διαβάσει πολλά θρησκευτικά βιβλία ή την Αγία Γραφή, ότι έχουν εμπειρία του Θεού. Άλλο η γνώση και η διδασκαλία και άλλο η εμπειρία του Θεού.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...