«Εμβολιαστείτε για να τελειώσει η πανδημία» λέει ο χρηματοδότης του εργαστηρίου της Ουχάν Άντονι ΦάουτσιΣε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την πορεία της πανδημίας, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο για τη σημασία του εμβολιασμού και της ατομικής ευθύνης.

 


Λίγο προτού αρχίσουν οι μαζικές μετακινήσεις στις ΗΠΑ, λόγω της Ημέρας Ευχαριστιών, στις 25 Νοεμβρίου, τότε που παραδοσιακά πλήθος Αμερικανών ταξιδεύουν ανά την Αμερική για να γευματίσουν, τρώγοντας γαλοπούλα με τις οικογένειές τους, ο κεντρικός  λοιμωξιολόγος  των ΗΠΑ έδωσε έμφαση στην αξία της θωράκισης απέναντι στη νόσο.


Την ίδια στιγμή, ενόψει και της γιορτής των Χριστουγέννων, κατά την οποία ευνοούνται οι συναθροίσεις, ο Φάουτσι στάθηκε στην ατομική ευθύνη και στην ανάγκη χρήσης μάσκας.


Άλλωστε και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων έχει διαμηνύσει πως τα εμβόλια από μόνα τους, για να την αναχαίτιση του κορωνοϊού, δεν αρκούν. Όπλα αποτελούν τόσο οι κοινωνικές αποστάσεις όσο και η χρήση μάσκας.


«Εάν εμβολιαστείτε και η οικογένειά σας είναι εμβολιασμένη, μπορείτε να περάσετε καλά την Ημέρα των Ευχαριστών, όπως και τα Χριστούγεννα, με συγγενείς και φίλους. Ακόμη έχουμε δυστυχώς μια δυναμική μολύνσεων. Καταγράφονται 70.000 κρούσματα την ημέρα στην κοινότητά μας, οπότε όταν πηγαίνετε σε συγκεντρώσεις, σε εσωτερικούς χώρους, να φροντίζετε να είστε ασφαλείς, φορώντας μάσκα. Όταν, όμως, είστε με την οικογένειά σας στο σπίτι, να περνάτε καλά με τα παιδιά και τους παππούδες», ήταν το νέο μήνυμα που έστειλε, σε συνέντευξή του, ο Φάουτσι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


«Η πανδημία θα τελειώσει. Δεν θα βιώνουμε αυτήν την κατάσταση επ'αόριστον. Το τέλος εξαρτάται από εμάς του ίδιους. Όσο επιτυχημένη είναι η εκστρατεία εμβολιασμών, με τις ενισχυτικές δόσεις, τόσο περισσότερο θα προστατεύουμε τον εαυτό μας. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς το κοινό», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :